سياست كلي نظام توسعه اقتصاد ديجيتال است
رييس مركز ملي فضاي مجازي گفت: سياست كلي نظام، توسعه اقتصاد ديجيتال و فعاليت هرچه بيشتر بخش خصوصي در اين حوزه است و در اين زمينه، وظيفه بخش خصوصي بيش از بخش دولتي است. به گزارش مهر، سيد محمد امين آقاميري رييس مركز ملي فضاي مجازي اظهار كرد: چيزي كه سال قبل مطرح شد اين بود كه ما اگر چارچوبهاي تنظيمگري خود را ارتقا ندهيم، نميتوانيم فرآيند را با سرعت خوبي طي كنيم.
رييس مركز ملي فضاي مجازي گفت: سياست كلي نظام، توسعه اقتصاد ديجيتال و فعاليت هرچه بيشتر بخش خصوصي در اين حوزه است و در اين زمينه، وظيفه بخش خصوصي بيش از بخش دولتي است. به گزارش مهر، سيد محمد امين آقاميري رييس مركز ملي فضاي مجازي اظهار كرد: چيزي كه سال قبل مطرح شد اين بود كه ما اگر چارچوبهاي تنظيمگري خود را ارتقا ندهيم، نميتوانيم فرآيند را با سرعت خوبي طي كنيم. وي افزود: اگر بخواهم به يك زبان ديگري بحث تحول ديجيتال و توسعه اقتصاد ديجيتال را بحث كنيم بايد گفت سياست كلي جمهوري اسلامي موضوع توسعه اقتصاد ديجيتال و فعالت هرچه بيشتر بخش خصوصي در اين حوزه است.
برخلاف توسعههايي كه بخشها و نهادهاي دولتي نقش پر رنگتري داشتند در اين حوزه حتماً فشار و زحمت عمده بر بخش خصوصي و همين جمعي است كه در جلسه و جمعهاي ديگر است. مساله اين است كه يك اتفاق اساسي در حوزه زيست ما در حال رخ دادن است. آقاميري تشريح كرد: به اين معنا كه ما در جامعه زندگي ميكرديم، مدرسه ميرفتيم و كسب و كار و فعاليت اقتصادي خود را داشتيم اما امروز بخش خوبي از آنها يك دوگاني در فضاي مجازي دارد. ما شايد تا چند سال آينده يك بخشي از فضاي سنتي مان از بين برود و كلاً به فضاي مجازي منتقل شود. بخشهاي مختلفي اين پتانسيل را دارند كه مشاغلشان كاملاً تغيير پيدا كند. ما اگر در اين حوزه چه در بخش خدمات و محتوا تغييري در برنامههاي كشور نتوانيم ايجاد كنيم نميتوانيم همزمان با اين تغيير خودمان را به سطحي كه بايد باشد، برسانيم. وي در ادامه صحبتهايش گفت: امروزه بخش اعظمي از محتواي فرهنگي مردم در فضاي مجازي شكل ميگيرد و مورد استقبال كاربران است بنابراين اگر بتوانيم اين خدمات محتوايي را گسترش بدهيم در حوزه تحول و توسعه اقتصاد ديجيتال پيشرو خواهيم بود. در اين بخش سه مساله بايد مورد بررسي قرار بگيرد. اول تقابل بخش دولتي و خصوصي در كارهاي موازي است. اين مساله بارها توسط مسوولان كشور مورد تاكيد قرار گرفته و همه بر آن اتفاق نظر دارند. مساله دوم كه چالش بيشتري ايجاد ميكند رقابت بخش سنتي خصوصي با بخش نوين خصوصي است. براي رفع اين چالش نياز است بر لايه گفتمان سازي و قانونگذاري تمركز كنيم تا ضمن رفع چالشها شاهد رقابت برابر اين دو بخش باشيم. رييس مركز ملي فضاي مجازي خاطرنشان كرد: مساله آخر نيز راهحل بديع و جديدي است كه در اين صنعت شكل گرفته و به بحث مديريت بخش خصوصي مدرن توسط بخش خصوصي نوپا است. اگر در اين بخش از ادبيات خودتنظيمگري فعالان اين حوزه استفاده كنيم به رفع چالشها سرعت بيشتري خواهيم داد. اولين قدم را در اين بخش برداشتهايم و اميدواريم با تجربهاي كه در اين بخش به دست ميآيد، آن را به ديگر بخشها تعميم دهيم. وي افزود: مركز ملي فضاي مجازي، براي بخش تنظيمگري سكوها (پلتفرمها) مصوبات اوليهاي تنظيم كرده كه پس از تصويب، حتماً ابلاغ ميشود.
شوراي عالي فضاي مجازي، براي تسهيم درآمد محتوا و خدماتي كه در بستر فضاي مجازي توليد ميشود، مصوبهاي دارد كه فرآيند ابلاغ آن در حال انجام است و پس از ابلاغ، توسعهدهندگان خدمات و محتوا ميتوانند از هزينهاي كه كاربر براي دريافت خدمات و محتواي آنها پرداخت ميكند منفعت ببرند. اين اقدام اقتصاد جديدي را شكل ميدهد كه برخي از فعاليتهايي كه امروز ريسك بالايي دارند را اقتصادي و كمريسك ميكند. دبير شوراي عالي فضاي مجازي درباره پيشنهادهایی كه به وزير ارتباطات دولت چهاردهم دارد، گفت: مسير پر چالشي را در حوزه فناوري در پيش داريم و اگر نتوانيم سرعت توليد محتوا و خدمات خود را با كشورهاي ديگر هماهنگ كنيم، دچار عقب ماندگي و چالش ميشويم. بخشي از مسيرها در دست وزير ارتباطات و بخش ديگر وزير صمت و حتي وزير ارشاد است. انشالله يك تيم منسجم در دولت شكل بگيرد تا بتوانيم اين مسائل را به شكل جدي پيش ببريم. آقاميري درباره موضوع فيلترينگ و رفع آن توضيح داد: راهكار ما براي رفع فيلتر برخي پلتفرمها و شبكههاي اجتماعي، به تصويب مصوبهاي در بهمن سال گذشته رسيد. راهكاري اضافه شد تا مجموعهاي از بخش خصوصي نيز بتواند با شركت ارايهدهنده خدمات كه فيلتر است مذاكره كند و با اين واسطه خدمات ارائه شود. بخشي ديگر نيز اين است كه برخي شركتها بتوانند با ابزارهايي كه وجود دارد دسترسي پذيري به پلتفرمهاي فيلتر شده ايجاد كنند. در اين بخش چند پلتفرم در حال تست هستند و اميدواريم وزير ارتباطات بعدي در اين مسير همراه باشد.
