ثبت‌نام بيش از ۵۵ هزار سهامدار در سجام در تیر ماه

۱۴۰۳/۰۵/۱۸ - ۰۰:۰۵:۲۹
کد خبر: ۳۱۸۳۶۶

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سپرده‌گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه، در تير ماه امسال، تعداد ۵۵ هزار و ۲۰۷ سهامدار در سامانه «سجام» ثبت نام كرده‌اند و در عين حال در اين بازه زماني ۴۷ هزار و ۴۵ سهامدار نيز در اين سامانه احراز هويت شده‌اند.

سپرده‌گذاري مركزي| بر اساس اطلاعات منتشر شده از سپرده‌گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه، در تير ماه امسال، تعداد ۵۵ هزار و ۲۰۷ سهامدار در سامانه «سجام» ثبت نام كرده‌اند و در عين حال در اين بازه زماني ۴۷ هزار و ۴۵ سهامدار نيز در اين سامانه احراز هويت شده‌اند. جزييات اين اطلاعات آماري نشان مي‌دهد امسال تعداد ثبت نام در سامانه جامع اطلاعات مشتريان «سجام» در فروردين ماه ۱۰۲ هزار و ۵۰۲ نفر، ارديبهشت ماه ۹۶ هزار و ۵۱۹ نفر و خرداد ماه ۶۱ هزار و ۵۲۷ نفر و تعداد احزار هويت در اين سامانه نيز، در فروردين ماه ۹۷ هزار و ۲۴۵ نفر، ارديبهشت ماه ۹۲ هزار و ۳۱۹ نفر و خرداد ماه ۵۸ هزار و ۷۸۱ نفر، بوده است. بر پايه اين گزارش، اطلاعات سامانه جامع اطلاعات مشتريان نشان مي‌دهد، از آغاز ثبت نام و احراز هويت تا پايان تير ماه سال ۱۴۰۳ تعداد ۴۶ ميليون و ۲۴۰ هزار و ۱۵۵ ثبت نام و ۳۹ ميليون و ۱۵۲ هزار و ۶۴۸ احراز هويت در سامانه سجام توسط سپرده‌گذاري مركزي انجام شده است.

همچنين، تعداد نفرات ثبت‌نام شده در سامانه «سجام» در اولين ماه تابستان سال ۱۴۰۳ به تفكيك هر استان حاكي از آن است كه ۵ استان «تهران با ۱۶ هزار و ۵۲۴، خراسان رضوي با ۳ هزار و ۵۴۸، اصفهان با ۳ هزار و ۴۸۷، خوزستان با ۲ هزار و ۸۰۵ و البرز با ۲ هزار و ۶۴۵ مورد» در صدر بيشترين ثبت نام شده‌ها در كل ايران قرار دارند. از سويي ديگر، بر اساس آمارهاي منتشر شده از سوي سپرده‌گذاري مركزي اوراق بهادار و تسويه وجوه در دوره زماني فوق، ۵ استان «ايلام با ۱۷۸، كهگيلويه و بويراحمد با ۲۰۳، خراسان جنوبي با ۲۴۹، خراسان شمالي با ۲۶۶ و زنجان با ۳۱۳ مورد» در انتهاي فهرست كمترين ثبت‌نام شده‌ها در سامانه سجام در بين ساير استان‌ها قرار دارند. سجام يك سامانه زيرساختي براي شناسايي مشتريان جهت ورود به باشگاه بزرگ بازار سرمايه ايران است كه تمام فعالان اين بازار اعم از «سرمايه‌گذاران، مشتريان و مديران نهادها» در اين سامانه، فقط يك بار براي هميشه اطلاعات خود را در آن ثبت خواهند كرد و پس از احراز هويت حضوري و غير حضوري قادر به دريافت خدمات مبتني بر داده‌هاي تاييد شده خواهند بود. بر اساس اين گزارش، از طريق اين سامانه اطلاعات هويتي، شماره حساب، شماره موبايل، نشاني الكترونيك و اقامت دايمي فرد ثبت مي‌شود و از آن به بعد هيچ نهاد مالي نيازي به دريافت مجدد اطلاعات آن سهامدار را ندارد.