ارايه مشاوره درباره فرم تبصره ماده ۱۰۰ در اتحاديهها
وي ادامه داد: با توجه به اقداماتي كه صورت گرفت، افرادي كه براي استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ مشكل داشتند و نميتوانستند اظهارنامه را پر كنند، مشاوره دريافت كردند. به عبارت ديگر، مودياني كه در اين زمينه نياز به كمك دارند، به اتحاديه مراجعه ميكنند و يك مشاور مالياتي در كنارشان هست كه به آنها خدمات و مشاوره بدهد.
وي ادامه داد: با توجه به اقداماتي كه صورت گرفت، افرادي كه براي استفاده از فرم تبصره ماده ۱۰۰ مشكل داشتند و نميتوانستند اظهارنامه را پر كنند، مشاوره دريافت كردند. به عبارت ديگر، مودياني كه در اين زمينه نياز به كمك دارند، به اتحاديه مراجعه ميكنند و يك مشاور مالياتي در كنارشان هست كه به آنها خدمات و مشاوره بدهد.
دستيار رييس سازمان امور مالياتي در مردمي سازي امور خاطرنشان كرد: مشاوراني كه در كنار موديان قرار ميگيرند و در قالب ميزهاي خدمت به موديان مشاوره ميدهند، جزو مديران ارشد سازمان امور مالياتي هستند و از سطح آگاهي و تخصص بالايي برخوردارند. بنابراين، بهترين نيروهاي سازمان امور مالياتي در اختيار موديان هستند تا از آنها سوال بپرسند.
بهزادي گفت: اتحاديهها به عنوان حلقههاي مياني تعريف شدند و به عنوان واسط سازمان امور مالياتي و موديان عمل كردند. در حال حاضر حدود ۳۵ اتحاديه داريم كه در آنها ميزهاي خدمت برگزار ميشود و مشاوران سازمان امور مالياتي به موديان مشورت ميدهند.
وي ادامه داد: اين ميزان از ارايه خدمات را در دو نسخه نيز در مركز بازار هم برگزار كرديم. در مسجد امام و هيات امناي بازار اين كار انجام شد. كسبه بازار ميتوانند به اين ميزهاي خدمت مراجعه كنند و مشورت بگيرند. استقبال خوبي از اين طرح شد و كارها به خوبي پيش رفت. افرادي از كارشناسان شركت بله نيز در اين بخشها مستقر شدند و مشورتهاي لازم براي استفاده از پلتفرم بله نيز به موديان داده شد.
به گفته دستيار رييس سازمان امور مالياتي در حوزه مردمي سازي، سازمان مورد بحث كارنامه قابل قبولي در حوزه مردمي سازي امور دريافت ميكند. مردمي سازي، فريب دادن مردم نيست. بلكه ايجاد بستر واقعي براي مشاركت مردم در فرآيند حكمراني مالياتي است. اين رويكرد كه مردم را در اقتصاد مشاركت دهيم و آنها را فريب ندهيم، معني تام و تمام مردميسازي اقتصاد است.
بهزادي گفت: با اعمال روش نشاندار كردن مالياتها در واقع مديريت غيرمتمركز را داريم و دولت از حالت قيم مردم بودن خارج ميشود. در اين روش، شاهد مشاركت حداكثري مردم هستيم. شايد در آينده بستري فراهم شود كه در اين سامانه خود موديان به تعريف پروژه بپردازند. اينها مسائل مهمي است. متأسفانه ما در اقتصاد كلان گم شدهايم و اين مسائل كوچك در ارتباطگيري با مردم را فراموش كردهايم.
وي ادامه داد: شايد تغيير نگاه مردم به ماليات نيازمند يك كار پنج ساله باشد. در مدت كم توانستيم تا حد زيادي مقاومت ذهني مردم را در برابر ماليات بشكنيم. الان اصناف و صاحبان مشاغل مطرح ميكنند كه ماليات را بايد بپردازيم. بنابراين، مبنايي كه ماليات بايد پرداخت شود، جا افتاده است. اين گام بزرگي است كه در راستاي دريافت ماليات حقه از همگان برداشته شده است.
دستيار رييس سازمان امور مالياتي در امور مردمي سازي خاطرنشان كرد: تلاش سازمان امور مالياتي در جهت تعامل با موديان و مردم بوده است. در همين چارچوب، براي مردم توضيح داديم كه دريافت ماليات فقط از بخش خصوصي صورت نميگيرد، بلكه شركتهاي دولتي و خصولتي بخش زيادي از پرداخت ماليات را برعهده دارند. تمامي اين روندها در نهايت به همراهي مردم با مالياتستاني حقه در كشور منجر شد. ميزهاي خدمت در اتاق اصناف براي اولين بار و بهطور معمول در دل بازار شكل گرفت و بهترين نيروهاي سازمان امور مالياتي در اختيار موديان در بخش ميز خدمت قرار گرفتند تا از آنها سوال بپرسند.
