بهبود ضعيف اقتصاد جهاني به خطر افتاد
كارخانههاي جهاني در ماه جولاي با كاهش تقاضا با مشكل مواجه شدند و نظرسنجيها نشان داد كه توليدكنندگان در سراسر اروپا و آسيا در ماه گذشته عملكرد ضعيفي داشتند، زيرا كارخانهها با تقاضاي كم مقابله ميكردند كه خطر بهبود ضعيف اقتصاد جهاني را افزايش داد.
كارخانههاي جهاني در ماه جولاي با كاهش تقاضا با مشكل مواجه شدند و نظرسنجيها نشان داد كه توليدكنندگان در سراسر اروپا و آسيا در ماه گذشته عملكرد ضعيفي داشتند، زيرا كارخانهها با تقاضاي كم مقابله ميكردند كه خطر بهبود ضعيف اقتصاد جهاني را افزايش داد.
اين يك ركود گسترده در منطقه يورو بود، در حالي كه ركود در فعاليتهاي توليدي چين باعث از بين رفتن همسايگان آسيايي آن شد. كارخانههاي بريتانيايي اين روند را كاهش دادند و بهترين ماه خود را در دو سال گذشته با افزايش توليد و استخدام ثبت كردند. آخرين شاخص مديران خريد منطقه يورو كه توسط S&P Global گردآوري شده است، ۴۵.۸ بود و بيش از دو سال است كه زير مرز ۵۰ بوده است. بررسيهاي صنعتي ضعيف مستمر، خطر نزولي بزرگي را براي پيشبيني از افزايش صنعتي در نيمه دوم سال ايجاد ميكند. ركود در بخش توليد آلمان كه حدود يك پنجم اقتصاد بزرگ اروپا را تشكيل ميدهد، شتاب گرفت در حالي كه در فرانسه، صنعت با سريعترين نرخ خود در ۶ ماه اخير كاهش يافت. با اين حال، در بريتانيا با افزايش خوشبينيها پس از پيروزي نخستوزير در انتخابات، اين شاخص به ۵۲.۱ رسيد كه بالاترين ميزان از جولاي ۲۰۲۲ است. فدرال رزرو روز چهارشنبه آغاز احتمالي كاهش نرخ بهره را در ماه سپتامبر در صورتي كه اقتصاد ايالات متحده مسير مورد انتظار خود را دنبال كند، اعلام كرد. نظرسنجي رويترز پيشبيني ميكند كه پس از كاهش نرخ سپرده خود در ژوئن، بانك مركزي اروپا ميتواند در سال جاري دو كاهش ديگر را دنبال كند. فعاليتهاي توليدي در ژاپن كاهش يافت و با سرعت كمتري در كره جنوبي گسترش يافت كه تا حدي به دليل تقاضاي داخلي ضعيف و افزايش هزينههاي ورودي است كه بر تيرگي ناشي از انقباض فعاليت كارخانههاي چين افزود. شاخص مديران خريد توليدي چين در ژوئيه از ۵۱.۸ در ماه قبل به ۴۹.۸ سقوط كرد كه پايينترين ميزان از اكتبر سال گذشته و پيشبيني تحليلگران از ۵۱.۵ بود. اين قرائت كه عمدتاً شركتهاي كوچكتر و صادرات محور را پوشش ميدهد، مطابق با نظرسنجي رسمي مديران خريد بود كه نشان ميداد فعاليتهاي توليدي به پايينترين سطح پنج ماهه سقوط كرده است. شيوان تاندون، اقتصاددان بازار در كپيتال اكونوميكس گفت با نگاهي به آينده، ما انتظار داريم كه دورهاي از رشد جهاني پايينتر از روند، بر فعاليتهاي توليدي در سراسر آسيا براي بقيه سال تاثير بگذارد. شاخص نهايي مديران خريد توليدي ژاپن در ماه جولاي از ۵۰ به ۴۹.۱ كاهش يافت. بانك مركزي ژاپن در جهت مخالف بيشتر بانكهاي مركزي ديگر، نرخهاي بهره را به سطوحي كه در ۱۵ سال گذشته مشاهده نشده بود، افزايش داد و از طرحي دقيق براي كند كردن خريد گسترده اوراق قرضه خود رونمايي كرد. كره جنوبي، يكي ديگر از موتورهاي كليدي صادرات منطقهاي، عملكرد بهتري داشت و شاخص مديران خريد در جولاي به ۵۱.۴ رسيد كه براي سومين ماه بالاتر از ۵۰ بود، اما از بالاترين رقم ۲۶ ماه ژوئن ۵۲ كند شد. چين يك مانع بالقوه براي گسترش تجارت در منطقه است و در حالي كه صادرات كره جنوبي در جولاي با سريعترين سرعت در ۶ ماه گذشته به كمك فروش قوي تراشه افزايش يافت اما آنها انتظارات بازار را از دست دادند. در جاهاي ديگر از جمله فعاليت كارخانه در تايوان گسترش يافت، اما نسبت به ژوئن نيز اندكي كاهش يافت، در حالي كه فعاليت توليدي هند به لطف تداوم تقاضاي قوي با سرعت ثابتي گسترش يافت.