«تعادل» گزارش می‌دهد

رونق قرمزپوشی در بورس

۱۴۰۳/۰۱/۲۸ - ۰۱:۵۵:۰۲
کد خبر: ۳۱۰۴۱۵
رونق قرمزپوشی در بورس

پس از پاسخ ایران به اسرايیل و حمله روز شنبه آن، شاهد نزول شاخص‌ها در بازار سرمایه بودیم که سازمان بورس برای جلوگیری از سقوط جلسه‌ای تشکيل داد و در نهایت دامنه نوسان بازار سهام تغییر کرد تا حدالامکان از سقوط شاخص‌ها جلوگیری شود؛ اما این راهکار جواب نداد و شاهد سرخ پوشی معاملات طی روزهای اخیر بودیم.

پس از پاسخ ایران به اسرايیل و حمله روز شنبه آن، شاهد نزول شاخص‌ها در بازار سرمایه بودیم که سازمان بورس برای جلوگیری از سقوط جلسه‌ای تشکيل داد و در نهایت دامنه نوسان بازار سهام تغییر کرد تا حدالامکان از سقوط شاخص‌ها جلوگیری شود؛ اما این راهکار جواب نداد و شاهد سرخ پوشی معاملات طی روزهای اخیر بودیم.

بر اساس آمار روز گذشته بورس تهران روند نزولی داشت و در مقابل سایر بازارهای موازی نیز با کمی کنترل کمتر از یک درصد (تا لحظه تنظیم این گزارش) روند رو به پایین گرفتند؛ اما همچنان بازارهای چون طلا، سکه و دلار جهش روبه بالایی داشتند. قیمت دلار طی روزهای گذشته به بیش از 70 هزار تومان رسید که به صورت روانی توانست روی تمامی بازارها اثر بگذارد و به نوعی شرایط را تغییر دهد.

اغلب اوقات در شرایط سیاسی، بورس تهران واکنش منفی و سایر بازارهای موازی واکنش مثبت نشان می دهند. برای نمونه در تمامی تنش‌های اخیر در منطقه و کشور بورس تهران منفی و سایر بازارها همچون طلا و دلار جهش بسیار مثبتی داشتند که پس از اتمام تنش کاهش ناچیز جزیی داشتند. مساله اینجاست که احتمالا پس از ثبات سیاسی بازارهای همچون طلا و دلار همچنان به روند صعودی خود ادامه می دهند؛ اما بورس همچنان در منفی‌ها غرق است و احتمالا تا چندین هفته پس از آرامش سیاسی زمان نیاز باشد تا بورس نیز به آرامش برسد.

نیما میرزايی، کارشناس بازار سرمایه نیز درخصوص شرایط حال حاضر در صفحه خود نوشت: « باید توجه داشت وارد مرحله بزرگ یا به تعبیر مستقیم‌تر جنگ نشده‌ایم و احتمالا در دامنه تنش‌های ماه‌های اخیر شاهد زد و خوردهای مقطعی و موردی خواهیم بود. درخصوص نرخ ارز به نظر می‌رسد امروز قیمت هیجانی نداشته و شاهد قیمت دلار در محدوده ۶۷ یا ۶۸ هزار تومان باشیم و روزهای آتی مسیر متعادل‌تری در پیش خواهد گرفت و ورود به کانال ۷۰هزار تومان در هفته آینده محتمل به نظر نمی‌رسد و اوج هیجان در روزهای جاری است و در روزهای آینده به‌طور موقت شاهد افزایش قدرت فروشندگان و تضعیف خریداران خواهیم بود. به نظر می‌رسد کالاهایی که نقدشوندگی بالاتری دارند و هیجانی رفتار می‌کنند، موقعیت فروش بهتر‌ی خواهند داشت و در بازاری که دیرتر به تعادل می‌رسد، مانند بازار سرمایه که واکنش منفی داشته است، در روزهای آتی و در فرصت مناسب در سهام ارزنده اقدام به خرید رفتار معقولانه، کم‌ریسک و پرسودی خواهد بود.»

 

نفت آرام گرفت

در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئن، ۲۳ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۹۰ دلار و ۲۲ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه مه، ۲۹ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۸۵ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه رسید.

وارن پاترسون، مدیر استراتژی کالا در شرکت آی‌ان‌جی در این باره گفت: پاسخ ایران، در روزهای قبل در قیمت‌ها منعکس شده بود و محدود بودن این عملیات و این واقعیت که خسارت جانی در پی نداشت، به معنای آن است که پاسخ اسرايیل، سنجیده‌تر خواهد بود اما هنوز ابهامات زیادی وجود دارد و همه چیز به واکنش اسرايیل بستگی خواهد داشت. قیمت نفت روز جمعه با انتظار بازار برای پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، افزایش یافته و به بالاترین حد از اکتبر گذشته صعود کرده بود.

با وجود صدمات محدود، تحلیلگران انتظار داشتند قیمت نفت در معاملات صبح دوشنبه، حداقل افزایش کوتاه مدتی داشته باشد اما افزایش قابل توجه و طولانی مدت قیمت نفت، در صورتی روی خواهد داد که عرضه به میزان قابل توجهی مختل شود، به عنوان مثال، محدودیت‌هایی در عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز ایجاد شود.

تاکنون جنگ غزه، تاثیر چندانی روی عرضه نفت نداشته است. تحلیلگران گروه ANZ Research اظهار کردند: حمله اسرايیل به ساختمان کنسولی ایران در سوریه و پاسخ ایران، تنش‌ها در خاورمیانه را افزایش داد. با این حال، با توجه به مازاد عرضه فراوان و ریسک ژيوپلیتیکی بالایی که پیش از این وجود داشت، انتظار واکنش فوری قیمت نفت را نداریم. واکنش اسرايیل، مشخص خواهد کرد آیا، این تنش پایان پیدا می‌کند یا ادامه خواهد یافت.

بر اساس گزارش رویترز، تحلیلگران گروه سیتی ریسرچ گفتند: تنش‌های ژيوپلیتیکی در طول سه ماهه دوم امسال، قیمت نفت را در بازه ۸۵ تا ۹۰ دلار در هر بشکه نگه داشته است. از آنجایی که عرضه و تقاضا در بازار، در طول سه ماهه اول سال، تا حد زیادی متوازن بوده است، با تنش زدایی، قیمت نفت می‌تواند به ۸۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه نزول کند. آنچه که بازار از نظر ما، در حال حاضر حساب نمی‌کند، احتمال ادامه رویارویی مستقیم میان ایران و اسرايیل است که برآورد می‌کنیم باعث می‌شود قیمت نفت با توجه به ماهیت رویدادها، بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه معامله شود.

 

بازار از نگاه معاملات

در معاملات سومین روز کاری هفته یعنی دوشنبه، شاخص کل بورس تهران 10 هزار و 140 واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2 میلیون و 206 هزار و 907 واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با رشد 2 هزار و 458 واحدی در رقم 726 هزار واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس با افزایش 63 واحدی به رقم 24 هزار و 708 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش 687 واحد به سطح 131 هزار و 691 واحد رسید.

روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار مثبت شد و 120 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد. روز گذشته نماد ذوب بیشترین ورود پول حقیقی را داشت که ارزش آن 16 میلیارد تومان بود. پس از ذوب، نمادهای فملی، اخابر، شستا و خبهمن بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای وبملت، دامین، حسینا، آریا و وکار تعلق داشت.

روز گذشته فملی، فارس و فولاد نمادهای سبز پوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای شبهرن، دلر و ومهان از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای هرمز، شگویا و وسپهر بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای آریا، بپاس و فزر معدود سبزپوشان بازار هستند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند. در بین نمادهای پرتراکنش بورس نماد ذوب بیشترین تراکنش را داشت و فاذر و شستا در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز فصبا، نخریس و بیوتیک بیشترین تراکنش را داشتند.

روز دوشنبه ارزش معاملات کل بازار سهام به 396 هزار و 839 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 391 هزار و 344 میلیارد تومان بود که 99 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل می‌دهد. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 40 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 2 هزار و 654 میلیارد تومان رسید.

در معاملات روز گذشته نماد ذوب بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 60 میلیارد تومان بود. پس از ذوب، فملی بیشترین ارزش معاملات را داشت و ثفارس رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد فاذر و فن افزار در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در معاملات دوشنبه، 417 نماد صف خرید داشتند و 94 نماد با صف‌ فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد 3 هزار درصدی نسبت به روز کاری قبل به هزار و 402 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با کاهش 87 درصدی به 460 میلیارد تومان رسید.

ارسال نظر