افزایش ۲۶ درصدی صادرات به روسیه
یک مقام مسوول ضمن اشاره به آمار صادرات ایران به روسیه و بلاروس در سال ۱۴۰۲، گفت: صادرات محصولات ایرانی به روسیه و بلاروس از لحاظ ارزشی و وزنی رشد را تجربه کردند.
یک مقام مسوول ضمن اشاره به آمار صادرات ایران به روسیه و بلاروس در سال ۱۴۰۲، گفت: صادرات محصولات ایرانی به روسیه و بلاروس از لحاظ ارزشی و وزنی رشد را تجربه کردند. بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، اکبر گداری، سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، اظهار کرد: سال گذشته صادرات محصولات ایرانی به روسیه ۲۱۸۵ هزار تن، به ارزش ۹۴۶ میلیون دلار بود که از لحاظ ارزشی ۲۶ درصد و از لحاظ وزنی ۵۲ درصد رشد را تجربه کرد. به گفته گداری، بیشترین درصد رشد صادراتی ایران مربوط به محصولات کشاورزی و محصولات صنایع پتروشیمی و پایه نفتی است. سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به حجم واردات محصولات روسی به ایران، تصریح کرد: ۳۳۵۳ هزار تن به ارزش ۱۶۹۱ میلیون دلار کالا از روسیه وارد کشور شده که از لحاظ ارزشی ۹ درصد از لحاظ وزنی ۲۷ درصد رشد کرده است. وی در ادامه ضمن تحلیل آمار تجارت ایران و بلاروس، تصریح کرد: آمار صادرات ایران به بلاروس ۲۰ میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۴ درصد افزایش را تجربه کرده است.
به گفته گداری، بیشترین ارقام افزایشی مربوط به صادرات عبارتند از کف پوش و فرش ماشینی 2 میلیون و 400 هزار دلار، پلی استایرن (قابل انبساط و سایر انواع) 2 میلیون و 399 هزار دلار، پلی استر یک میلیون و 499هزار دلار، رنگ پودری 2 میلیون دلار، روغنهای معدنی ۱.۰۱۸.۰۴۷ دلار،دار ویک میلیون دلار، کیوی 2 میلیون و 300هزار دلار، پلاسمای خون 600 هزار دلار، پلی اتیلن 366هزار دلار، پسته یک میلیون دلار، کشمش 500 هزار دلار، رب گوجهفرنگی 380 هزار دلار، هلو 300 هزار دلار بوده است. وی با تاکید بر اهمیت تبادل هیاتهای متعدد تجاری، بیان کرد: آشنایی بیشتر شرکتهای ایرانی با بازار بلاروس موجب افزایشی شدن روند صادرات شرکتهای ایرانی به بلاروس شده است. گداری گفت: ۵۹ میلیون دلار کالا از بلاروس وارد ایران شد که این عدد نسبت به مدت مشابه ۳۵ درصد رشد ارزشی داشته است. به گفته وی، بیشترین اقلامی که شاهد افزایش واردات آنها بودهایم عبارتند از: انواع الیاف سنتتیک به میزان 39 میلیون دلار، دامپتراک 6 میلیون دلار، خمیر چوب سه میلیون و 300 هزار دلار، دستگاه ذبح پرندگان ۲.۸۶۴.۰۰۰ دلار، ترموچوب به میزان 2 میلیون و 800 دلار، فرآوردههای غذایی یک میلیون و 600 هزار دلار، پلی آمید 550هزار دلار، چوب نراد 800هزار دلار بوده است. وی با اشاره به دلایل رشد واردات از بلاروس، گفت: حضور برنامهریزی شده شرکتهای بلاروسی در ایران و انعقاد قراردادهای جدید در حوزه الیاف سنتتیک، مواد سلولزی و اقلام صنعتی، از جمله دلایل افزایش واردات از این کشور بوده است.