تاكيد بر اجراي كامل توافقنامه امنيتي و تعهدات مالي ميان ايران و عراق

رييسجمهور با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران نه در لفظ بلكه در عمل امنيت عراق را امنيت خود ميداند و در اين مسير خون دو ملت با يكديگر عجين شده است، تاكيد كرد: بايد در راستاي گسترش هر چه بيشتر روابط دو كشور تلاش كرد تا دشمنان دو ملت و در راس آنها رژيم صهيونيستي نااميد شوند.
رييسجمهور با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران نه در لفظ بلكه در عمل امنيت عراق را امنيت خود ميداند و در اين مسير خون دو ملت با يكديگر عجين شده است، تاكيد كرد: بايد در راستاي گسترش هر چه بيشتر روابط دو كشور تلاش كرد تا دشمنان دو ملت و در راس آنها رژيم صهيونيستي نااميد شوند. سيد ابراهيم رييسي در ادامه ديدارهاي دوجانبه با سران كشورهاي شركتكننده در هفتمين اجلاس مجمع سران كشورهاي صادركننده گاز در الجزاير در ديدار با «عبداللطيف رشيد» رييسجمهور عراق، بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران همواره خواستار عراقي قوي و امن بوده است، برگزاري آيين باشكوه راهپيمايي اربعين را از جلوههاي زيباي پيوند عميق قلبي و ديني ميان دو ملت عنوان كرد و ميزباني ملت عراق از همه اقوام و مذاهب در اين آيين باشكوه را شايسته تجليل و قدرداني دانست. رييسجمهور در ادامه به اهميت مساله امنيت براي ايران و عراق اشاره كرد و مقابله با گروهكهاي تروريستي و تجزيهطلب در نقاط مرزي را نيازمند تعامل و نقشآفريني هر دو كشور دانست. رييسي با اشاره به سابقه طولاني حسن همجواري و همسايگي ملت عراق، به ويژه ساكنان اقليم كردستان با ملت ايران، نسبت به توطئه رژيم صهيونيستي براي ضربه زدن به اين روابط هشدار داد و با يادآوري نقش تاريخي سپهبد شهيد قاسم سليماني در جلوگيري از تحقق نقشه دشمنان بر عليه دولت و ملت عراق، بر ضرورت اجراي كامل توافقنامه امنيتي دو كشور مبني بر خلع سلاح و جلوگيري از حضور و فعاليت عناصر تروريستي و تجزيهطلب در مرزهاي جمهوري اسلامي ايران از سوي طرف عراقي تاكيد كرد. رييسجمهور با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران نه در لفظ بلكه در عمل امنيت عراق را امنيت خود ميداند و در اين مسير خون دو ملت با يكديگر عجين شده است، تاكيد كرد: بايد در راستاي گسترش هر چه بيشتر روابط دو كشور تلاش كرد تا دشمنان دو ملت و در راس آنها رژيم صهيونيستي نااميد شوند. رييسي همچنين بر اجراي كامل و همهجانبه تعهدات مالي بين دو كشور تاكيد كرد. رييسجمهور در بخش ديگري از سخنان خود با انتقاد از بيعملي برخي كشورهاي عربي و اسلامي نسبت به وظايف خود در قبال مساله فلسطين، قطع روابط تجاري و اقتصادي با رژيم صهيونيستي را راهكاري عملي براي توقف جنايتگري صهيونيستها دانست و بر لزوم تقويت همكاريها جهت ايجاد بازدارندگي در مقابل رژيم صهيونسيتي تاكيد كرد. «عبداللطيف رشيد» رييسجمهور عراق نيز در اين ديدار با بيان اينكه روابط جمهوري اسلامي ايران و عراق فراتر از همسايگي در مرزهاي جغرافيايي است و ريشه در عميق باورهاي ديني و فرهنگي دو ملت دارد، گفت: ما هيچگاه الطاف جمهوري اسلامي و ملت ايران در مقاطع و برهههاي حساس و تاريخي مردم عراق را فراموش نخواهيم كرد و اطمينان ميدهيم كه هرگز اجازه نخواهيم داد از خاك عراق كوچكترين تعدي به خاك جمهوري اسلامي ايران صورت گيرد. عبداللطيف رشيد با تاكيد بر نگاه مشترك دو كشور در قبال مساله فلسطين گفت: ما به مواضع شجاعانه دولت جمهوري اسلامي ايران در قبال موضوع فلسطين و غزه افتخار ميكنيم و معتقديم تا زماني كه رژيم جنايتكار و متجاوزي همچون رژيم صهيونيستي در منطقه حضور داشته باشد، اين منطقه ثبات امنيتي نخواهد داشت.
همچنين رييسجمهور جايگاه بوليوي در امريكاي لاتين را ويژه و الهامبخش براي ملتهاي اين منطقه عنوان كرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران براي ارتقاي همكاريها با دولت بوليوي مانعي ندارد و روابط اقتصادي و تجاري دو كشور بايد به ميزان تعاملات سياسي فيمابين رشد و توسعه پيدا كند.
سيد ابراهيم رييسي در ديدار با «لوئيس آرسه» رييسجمهور بوليوي، با تقدير از مواضع انقلابي و ضدامپرياليستي دولت و ملت اين كشور، رويكرد دولت و به ويژه شخص رييسجمهور بوليوي در حمايت از فلسطين و ملت مظلوم غزه را ستودني دانست و تاكيد كرد: دفاع جانانه شما از فلسطين براي مردم اين كشور قطعا پشتوانه خوبي خواهد بود. رييسجمهور جايگاه بوليوي در امريكاي لاتين را ويژه و الهامبخش براي ملتهاي اين منطقه عنوان كرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران براي ارتقاي همكاريها با دولت بوليوي مانعي ندارد و روابط اقتصادي و تجاري دو كشور بايد به ميزان تعاملات سياسي فيمابين رشد و توسعه پيدا كند. رييسي همچنين بر لزوم پيگيري جديتر توافقات صورت گرفته در ادوار گذشته تاكيد كرد. «لوئيس آرسه» نيز در اين ديدار با بيان اينكه نگاه ما به جمهوري اسلامي ايران فراتر از يك كشور بلكه به عنوان يك دوست و برادر است، مواضع دو كشور را در موضوعات بينالمللي بسيار نزديك توصيف كرد. رييسجمهور بوليوي اظهار داشت: پس از نسلكشي در غزه روابط خود را با اسراييل قطع كرديم و دشمنان داخلي و خارجي ما در پي آن تبليغات منفي و جنگ رواني عليه ملت و دولت ما به راه انداختند. تقويت همكاريها در حوزههاي تجارت، انرژي، خدمات فني و مهندسي و كشاورزي در اين ديدار مورد تاكيد طرفين قرار گرفت.
سيدابراهيم رييسي در ادامه برنامههاي سفر دو روزه خود به الجزاير، با همراهي وزير آموزش اين كشور در مسجد جامع الجزاير به عنوان بزرگترين مسجد قاره آفريقا و سومين مسجد بزرگ جهان اسلام حضور يافت و ضمن بازديد از بخشهايي از اين مسجد، در جريان روند احداث آن قرار گرفت و در ادامه همراه با نمازگزاران الجزايري فريضه نماز مغرب را بجا آورد. مسجد جامع الجزاير با معماري اسلامي الجزايري در مساحتي به وسعت ۲۷ هكتار بنا شده است. در بالاي آن بلندترين فانوس دريايي جهان قرار دارد و شامل مصلايي به وسعت دو هكتار و گنجايش ۱۲۰ هزار نمازگزار، دارالقرآن و يك مركز فرهنگي اسلامي است. ۱۲ ساختمان و كتابخانهاي با يك ميليون كتاب، سالن سخنراني و موزه هنر و تاريخ اسلامي از ديگر بخشهاي مسجد جامع الجزاير است. اين مسجد، پس از مسجد النبي در مدينه منوره و مسجدالحرام در مكه، سومين مسجد بزرگ جهان محسوب ميشود. گلدسته مسجد كه از سراسر پايتخت اين كشور قابل مشاهده است نيز با ۲۶۷ متر ارتفاع، بلندترين گلدسته جهان به شمار ميرود. اين گلدسته از ۴۳ طبقه تشكيل شده و داراي آسانسور است. رييسجمهور همچنين در جريان بازديد از مسجد جامع الجزاير در ديداري كوتاه با امام جماعت اين مسجد «نشر معارف ديني و معارف نبي مكرم اسلام(ص) و اهل بيت(ع)»، «توجه به وضعيت نمازگزاران و اهتمام نسبت به رفع مشكلات آنان» و «توجه به احوال مسلمان در سراسر جهان در كنار عبادت خداي متعال» را از جمله كاركردهاي بسيار مهم مساجد در جوامع اسلامي برشمرد و افزود: امروز آگاهيبخشي نسبت به مسلمانان مظلوم فلسطيني در غزه به عنوان اصليترين موضوع جهان اسلام بلكه جهان بشريت بايد در محور فعاليت مساجد در سرزمينهاي اسلامي باشد. رييسي با اشاره به نقش مساجد الجزاير براي ايجاد تحرك و آگاهي و بسيج نيروهاي مردمي در دوره استعمار گفت: امام خميني(ره) بنيانگذار انقلاب اسلامي ايران مساجد را سنگر مبارزاتي عليه انحراف و مبارزه با ظلم ميدانست و از همين ظرفيت عظيم براي پيشبرد اهداف الهي انقلاب اسلامي بهره برد. رييسجمهور همچنين وحدت و انسجام را يكي از ضروريترين نيازهاي امروز عالم اسلام عنوان كرد و اظهار داشت: از ديگر كاركردهاي مهم مساجد ايجاد وحدت و انسجام ميان امت اسلامي است كه مساجد ميتوانند در اين زمينه نقش موثري ايفا كنند. رييسي با بيان اينكه خوشبختانه جمهوري اسلامي ايران و الجزاير در قبال مساله فلسطين موضع واحدي دارند، تصريح كرد: اگر همين اشتراك مواضع در حمايت از ملت مظلوم فلسطين و مقابله با رژيم صهيونيستي در همه جهان اسلام وجود داشت، آيا صهيونيستها جرات ارتكاب اين حد از جنايت بر عليه مظلومين فلسطيني را داشتند؟ رييسجمهور در ادامه بر آمادگي جمهوري اسلامي ايران نسبت به گسترش ارتباطات فرهنگي ميان دو كشور ايران و الجزاير با محوريت مساجد و در راستاي معرفتافزايي، علمافزايي و ايجاد وحدت و انسجام در جهان اسلام تاكيد كرد. امام جماعت مسجد جامع الجزاير نيز در اين ديدار ضمن ارايه گزارشي از سابقه و تاريخچه احداث اين مسجد، به تلاشهاي فرانسويها براي ايجاد تغيير در دين و باورهاي ملت الجزاير در دوره استعمار اشاره كرد و گفت: ملت الجزاير به رغم اين تلاشها ضمن پايبندي به اصول و اعتقادات خود، استقلال را به اين كشور بازگرداند و محل فعاليتهاي استعماري استعمارگران را نيز به مسجد جامع الجزاير تبديل كرد. امام جماعت مسجد جامع الجزاير ضمن ارج نهادن به مواضع شجاعانه و تاريخي دولت جمهوري اسلامي ايران در قبال مساله فلسطين، ابرار اميدواري كرد ساير كشورهاي اسلامي نيز در اين مسير گام بردارند.
