رشد 50 درصدي عوارض صادرات خرما
كمتر از30 روز به ماه رمضان باقي است. وزارت جهادكشاورزي هم براي جلوگيري از رشد فزاينده قيمت خرما در بازار مثل هميشه اولين راهكار را در دستور كار قرار داده است. قرار است به زودي عوارض صادرات خرما 50 درصد رشد كند.
كمتر از30 روز به ماه رمضان باقي است. وزارت جهادكشاورزي هم براي جلوگيري از رشد فزاينده قيمت خرما در بازار مثل هميشه اولين راهكار را در دستور كار قرار داده است. قرار است به زودي عوارض صادرات خرما 50 درصد رشد كند.
13 بهمن ماه بود كه ايوب فصاحت رييس سازمان مركزي تعاون روستايي اعلام كرد كه 600 تن خرما براي عرضه در تمام استانها ذخيره شده است. حال به تازگي او اعلام كرده است ميزان دخيرهسازي خرما به 900 تن رسيده است.
قرار است از اين ميزان خرما حداقل 100 تن در استان تهران توزيع شود و زمان توزيع آن هم از يك هفته مانده به ماه رمضان در ميادين شهرداري تهران است. چندي پيش شهرداري تهران اعلام كرده بود، قيمت خرما در ميادين قطعا 15 درصد ارزانتر از سطح شهر است. با اين برنامهريزي پيشبيني ميشد، دولت دست به برنامه صادرات خرما نزند. اما ظاهرا قرار است برنامه صادرات خرما هم به واسطه كنترل قيمتها در بازار داخلي محدود شود.
فصاحت اخيرا اعلام كرد كه عوارض صادرات خرما مضافتي از صفر به ۵۰ درصد افزايش مييابد. به گفته رييس سازمان تعاون روستايي، اعمال تعرفه جديد به زودي آغاز و تا پايان خرداد سال آينده ادامه خواهد يافت. بدينترتيب صادركنندگان دوباره با يك سياست لحظهاي از سوي دولت روبرو شدند. سياستي كه قطعا وزارت جهادكشاورزي ميتوانست چند ماه زودتر آن را به فعالان حوزه اطلاعرساني كند. بررسي «اكوايران» نشان ميدهد، همين الان كف قيمت يك كيلو خرما 60 هزار تومان و سقفش بالاي 220هزار تومان است. درحال حاضر در سوپر ماركتهاي سطح شهر خرماي مضافتي 700گرمي بين 105هزار تا 133 هزار تومان به فروش ميرود. البته برخي فروشگاههاي مجازي خرماي مضافتي را از همين الان ناموجود اعلام كردند. خرماي كبكاب هم بين 69 هزار تومان تا 128 هزار تومان بسته به وزن خرما به فروش ميرود. 400 گرم خرماي زاهدي هم در بازار الان حدود 74 هزار تومان عرضه ميشود.
