تمرکز روی صنایع خاص پس از رفع تحریم

۱۳۹۴/۰۵/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۲۵۵۷۴

برای رفع مشکلات صنعت و تولید باید همه دستگاه‌ها همراهی کنند. هم‌اکنون در کشور تعامل خوبی بین دولت و مجلس شکل گرفته است و این فرصت خوبی برای کشور است. حدود 80درصد از مشکلات صنعت، معدن و تجارت نظیر نظام پولی و بانکی، ارز، گمرک، استاندارد و مالیات اینها خارج از حیطه وزارت صنعت، معدن و تجارت و جزو اختیارات سایر دستگاه‌هاست ولی باید با همکاری و همراهی همه این مسائل حل شود. در همین حال برای حل مشکلات کشور راه‌حل مستقیم و فوری وجود ندارد و مربوط به یک و دو دولت نیست از این رو این اقدام باید طی سال‌ها تحقق پیدا کند.

در این حوزه توسعه صنایع در دوران پس از تحریم باید همانند کشورهای ترکیه و کره‌جنوبی چند رشته اصلی صنعتی را به‌طور مشخص انتخاب و بیشتر تلاش خود را روی آن متمرکز کنیم. امروزه دنیا به سمت فناوری‌های نوظهور و صنایع دانش‌بنیان می‌رود. درواقع خط رشد کشورها در مرز دانش رخ می‌دهد و این مسیر باید در کشور ما نیز طی شود.

وجود 70هزار پروژه نیمه‌تمام صنعتی یک مساله اساسی است که نیاز به تدبیر داشته و حتی برخی پروژه‌های غیرضروری، با شناسایی علمی حذف شوند. تدوین برنامه راهبردی استراتژیک صنعت از دیگر ضرورت‌های صنعت است که گام بعدی در این خصوص تسریع در پیاده‌سازی و اجرای آن است. در دوران پس از تحریم باید استراتژی مشخصی در حوزه‌های مختلف صنعت و معدن داشته باشیم چراکه بدون برنامه و استراتژی نمی‌توانیم از مزیت‌های صنعت و معدن به بهترین نحو بهره‌برداری کنیم.

با این حال با لغو تحریم‌ها باید راهبرد اقتصاد مقاومتی پابرجا باشد و سیاست‌های آن پیگیری شود چراکه اقتصاد مقاومتی، راهبرد همیشگی اقتصاد کشور است و نباید با لغو تحریم‌ها کنار گذاشته شود. در همین حال، این طرز تفکر که با از میان رفتن تحریم‌ها شرایط برای واردات کالاهای مختلف هموار می‌شود، اشتباه است چراکه در دوران پس از تحریم نیز باید جلوی واردات بی‌رویه کالاهای مصرفی و غیرضروری گرفته شود تا هم تولید داخل در امان بماند و هم ارزهای کشور به بهانه واردات غیرضروری از کشور خارج نشود. در هر شرایطی چه دوران تحریم چه پس از رفع تحریم‌ها باید حمایت از تولید ملی را در محور قرار دهیم چراکه حمایت از تولید داخلی لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور است. در این راستا انتظار ما از دولت این است که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را عملیاتی کند به‌ویژه برای حمایت از تولید ملی باید برنامه‌های لازم را تدوین و اجرایی کنیم.

بازدهی سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن بیشتر از دیگر بخش‌هاست و باتوجه به اینکه جزو ۱۰کشور برتر در حوزه معدنی هستیم، باید در این زمینه بیشتر کار کنیم. موقعیت صنعتی و تجاری و توانمندی‌های انسانی ایران ایجاب می‌کند که از فرصت‌ها به خوبی استفاده کنیم و برای این منظور باید سرمایه‌گذاری و منابع را تزریق کنیم تا زیرساخت‌ها ایجاد شود و برای کشور درآمدزایی شود.

رفع تحریم‌ها فرصت خوبی را برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی فراهم می‌کند. ایران از مزیت‌های خوبی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی برخوردار است. از این رو با برنامه‌ریزی صحیح به‌راحتی می‌توانیم سرمایه‌های خارجی را به صنعت و معدن کشور سوق دهیم. اما در این زمینه نگرانی‌هایی نیز وجود دارد. جذب سرمایه‌گذاری خارجی نباید به قیمت نابودی یا تضعیف تولید داخل تمام شود. در هر شرایطی باید تولید ملی موردحمایت قرار گیرد و خط‌مشی جذب سرمایه‌گذاری یا سیاست‌های وارداتی نباید سبب آسیب به تولید ملی شود چراکه در هر مقطع زمانی و تحت هر شرایطی، توسعه کشور از مسیر

تولید ملی می‌گذرد.

با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس‌جمهور مبنی بر صنعتی شدن کشور، باید به این موضوع توجه ویژه‌یی داشته باشیم و سازوکارهای مختلف را برای تسریع روند صنعتی شدن به خدمت بگیریم. خوشبختانه در حوزه صنعت توانستیم با اتخاذ تدابیر مناسب، دوران بحرانی را پشت سر بگذاریم و رشد منفی دو ساله را به رشد مثبت تبدیل کنیم. در این مسیر تلاش روسای سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها بسیار حایز اهمیت بود که این روند امسال نیز با سرعت بیشتری ادامه خواهد یافت.

مشاهده صفحات روزنامه

بیمه ملت