افت ۴ پله‌ای سرعت اینترنت ایران

۱۴۰۲/۰۶/۲۸ - ۰۲:۱۳:۵۷
کد خبر: ۲۱۵۵۴۸
افت ۴ پله‌ای سرعت اینترنت ایران

گزارش اسپید تست نشان می‌دهد در آگوست ۲۰۲۳ میلادی میانه سرعت اینترنت موبایل و ثابت ایران نسبت به ماه قبل کاهش قابل توجهی داشته است و سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران در ماه آگوست به‌ترتیب برابر 11.92 و 31.33 مگابیت بر ثانیه بوده است. در کنار کاهش سرعت، رتبه کشورمان هم چهار پله افت داشته و حالا در رتبه 152ام جهان قرار داریم.

اسپیدتست ماهانه گزارشی را درباره سرعت اینترنت ثابت و موبایل در جهان و کشورهای مختلف منتشر می‌کند و حالا طبق جدیدترین گزارش آن برای ماه آگوست 2023، سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران کاهش یافته است. در گزارش اسپیدتست برای آگوست 2023، میانگین سرعت اینترنت ثابت و موبایل در جهان نسبت به گزارش قبلی افزایش یافته است. میانگین سرعت اینترنت موبایل در جهان از 42.38 مگابیت بر ثانیه قبلی به 43.20 مگابیت بر ثانیه رسیده. میانگین سرعت اینترنت ثابت هم از 82.59 مگابیت بر ثانیه، به 82.77 مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.

   سقوط ۵ پله‌ای جایگاه اینترنت موبایل ایران

طبق این گزارش میانه سرعت اینترنت موبایل ایران در هشتمین ماه ۲۰۲۳ میلادی، ۳۱.۳۳ مگابیت برثانیه و جایگاه آن در رده‌بندی کشورهایی با بیشترین میزان این شاخص رده ۷۲ اعلام شده است. این جایگاه حاکی از سقوط ۵ پله‌ای ایران در این رده‌بندی است. طبق گزارش اسپیدتست برای ماه آگوست، سرعت اینترنت ثابت و موبایل در ایران به‌همراه رتبه کشورمان در فهرست، کاهش داشته است.

سرعت اینترنت موبایل در ایران در ماه آگوست به 31.33 مگابیت بر ثانیه رسیده؛ درحالی که در گزارش قبلی این سرعت برابر 33.44 مگابیت بر ثانیه بود. با این کاهش سرعت، رتبه ایران هم 5 پله کاهش را تجربه کرده است و حالا در رتبه 72ام جهان قرار دارد. سرعت اینترنت ثابت هم در کشورمان کاهش داشته و از 12.11 مگابیت بر ثانیه گزارش قبلی، به 11.92 مگابیت بر ثانیه رسیده است. در کنار کاهش سرعت، رتبه کشورمان هم چهار پله افت داشته و حالا در رتبه 152ام جهان قرار داریم.

   کاهش رتبه جهانی ایران در سرعت اینترنت موبایل و ثابت

از سوی دیگر میانه سرعت اینترنت ثابت ایران نیز در همین بازه ۱۱.۹۲ مگابیت برثانیه و جایگاه آن در رده‌بندی کشورها با ۴ پله سقوط، رده ۱۵۲ اعلام شده است. طبق گزارش اسپیدتست در ماه جولای میانه سرعت اینترنت موبایل کشور ۳۳.۴۴ مگابیت برثانیه و میانه سرعت اینترنت ثابته ۱۲.۱۱ مگابیت بر ثانیه بوده است. ماه گذشته، جایگاه ایران در رده‌بندی کشورهایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت موبایل در جهان ۶۷ بود که نسبت به ماه قبل از آن (ژوئن) هیچ تغییری نکرده بود. اما جایگاه کشور در رده‌بندی کشورهایی با بیشترین اینترنت ثابت جهان با ۳ پله سقوط نسبت به ماه قبل رده ۱۴۸ اعلام شده بود.

سریع‌ترین اینترنت ثابت و موبایل جهان  آگوست 2023

در سطح جهان سنگاپور همچنان بالاترین سرعت اینترنت ثابت را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و این سرعت برابر 254.65 مگابیت بر ثانیه است. رتبه‌های بعدی هم تغییری نداشته‌اند و همچنان هنگ‌کنگ و شیلی به‌ترتیب با سرعت‌های 243.59 و 240.43 مگابیت بر ثانیه در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. در بخش اینترنت موبایل هم رتبه‌های اول تا سوم تغییری نداشته‌اند و همچنان امارات متحده عربی با سرعت 210.89 مگابیت بر ثانیه در رتبه اول به‌چشم می‌خورد. در این میان نروژ، دانمارک و چین هرکدام با چندین پله صعود، در رتبه‌های چهارم تا ششم قرار گرفته‌اند. 

گزارش جدید وب سایت اسپید تست نشان می‌دهد در آگوست ۲۰۲۳ میلادی میانه سرعت جهانی اینترنت موبایل ۴۳.۲۰ و میانه سرعت جهانی اینترنت ثابت ۸۲.۷۷ گیگابیت برثانیه بوده است. این در حالی است که میانه سرعت اینترنت موبایل و ثابت جهان در جولای (ماه گذشته میلادی) به ترتیب ۴۲.۳۵ و ۸۲.۵۶ مگابیت برثانیه بوده است.

   رشد ۶ پله‌ای چین در اینترنت موبایل

در رده‌بندی اسپید تست از کشورهایی با بیشترین میانه سرعت اینترنت موبایل جهان در آگوست ۲۰۲۳، امارات متحده عربی (۲۱۰.۸۹ مگابیت برثانیه)، قطر (۱۹۲.۷۱ مگابیت برثانیه) و کویت (۱۵۳.۸۶ مگابیت برثانیه) به ترتیب در رده‌های نخست تا سوم قرار گرفتندو جایگاه آنها نسبت به ماه جولای تغییری نکرده است.

   کاهش رتبه جهانی ایران در سرعت اینترنت موبایل و ثابت

در رده‌های چهارم، پنجم و ششم به ترتیب نروژ (۱۳۴.۴۵ مگابیت برثانیه)، دانمارک (۱۲۴ مگابیت برثانیه) و چین (۱۲۲.۸۹ مگابیت برثانیه) قرار دارند. نروژ ۲ پله، دانمارک ۵ و چین ۶ پله در این رده‌بندی نسبت به ماه قبل صعود کرده‌اند. اما در رده هفتم کره جنوبی با ۲ پله سقوط نسبت به ماه قبل و اینترنت موبایلی با میانه سرعت ۱۲۰.۰۸ مگابیت برثانیه قرار دارد.

در رده هشتم نیز ماکائو (۱۱۲.۳۳ مگابیت برثانیه) قرار دارد و جایگاه آن نسبت به ماه قبل ۳ پله رشد کرده است. در رده‌های نهم و دهم به ترتیب ایسلند (۱۱۰.۰۲ مگابیت برثانیه) و هلند (۱۰۷.۴۲ مگابیت برثانیه) قرار دارند. جایگاه هر کدام از این کشورها در رده‌بندی کشورهایی با بیشترین سرعت اینترنت موبایل یک پله سقوط کرده است.

   ثبات جایگاه ۹ کشور در رده‌بندی  اینترنت موبایل جولای و آگوست

یکی از نکات جالب در رده بندی کشورهایی با بیشترین اینترنت ثابت، تثبیت جایگاه یکم تا نهم این فهرست است. به عبارت دیگر رتبه‌های یکم تا نهم فهرست آگوست ۲۰۲۳ میلادی هیچ تغییری نسبت به جولای (ماه قبل) ندارند. طبق این گزارش سنگاپور (۲۵۴.۶۵ مگابیت برثانیه) در جایگاه یکم، هنگ کنگ (۲۴۳.۵۹ مگابیت برثانیه) دوم، شیلی (۲۴۰.۴۳ مگابیت برثانیه) سوم، امارات متحده عربی (۲۴۰.۲۵ مگابیت برثانیه) چهارم، تایلند (۲۱۲.۶۸ مگابیت برثانیه) پنجم، امریکا (۲۱۰. ۴۰ مگابیت برثانیه) ششم، چین (۲۰۰.۵۳ مگابیت برثانیه) هفتم، دانمارک (۱۹۹.۵۰ مگابیت برثانیه) هشتم و اسپانیا (۱۷۶.۷۴ مگابیت برثانیه) در رده نهم قرار دارند. در رده دهم این فهرست نیز ایسلند با میانه سرعت اینترنت ثابت ۱۷۳.۴۵ مگابیت برثانیه قرار دارد و جایگاه آن نسبت به ماه قبل ۸ پله صعود کرده است.

   مشکل کاربران اینترنتی سرعت و کیفیت است

پیش از این «احمدرضا نخجوانی»، کارشناس حوزه فناوری از سیاست غلط حاکمیت درباره قیمت اینترنت انتقاد کرده بود. به عقیده او، درحالی که این موضوع زمینه نابودی صنعت ارتباطات و ازبین‌رفتن فعالان این حوزه را فراهم می‌کند، عده‌ای از بحث تثبیت قیمت اینترنت استفاده‌ای تبلیغاتی می‌کنند. به روایت او، این افراد «مدال به سینه می‌زنند که نگذاشته‌اند قیمت‌ها افزایش یابد»، درصورتی‌که محدودیت‌های فعلی اینترنت آسیب‌های بیشتری از قیمت اینترنت دارد.

او در ادامه گفت: «آسیب تثبیت قیمت توسط حاکمیت به خود مردم و کشور بازمی‌گردد؛ زیرا این سیاست نا‌به‌جایی که در پیش گرفته شده است، موجبات نابودی صنعت ارتباطات و ازبین‌رفتن فعالان این حوزه را فراهم می‌کند؛ چنانچه همین حالا می‌توانید ببینید تنها چند شرکت معتبر و قدیمی که از چند سال پیش می‌شناختیم، همچنان فعال هستند و چند هزار نفر در این چند سال تعدیل شده‌اند. در همین حال، نگاهی به کیفیت و سرعت خدمات اینترنت نشان می‌دهد ارتباطات ثابت ایران در جایگاهی بسیار ناشایست و در رتبه یک‌صد‌ و چهل و چندم جهان قرار دارد! متأسفانه عدم اجازه افزایش قیمت‌ها، به توسعه و سرمایه‌گذاری لطمه جدی وارد ساخته است و آینده ناگوارتری را برای کشور رقم خواهد زد.»

 

ارسال نظر