واگذاری غیرمجاز 4 هزار ملک شهرداری تهران به اشخاص

۱۴۰۲/۰۳/۰۸ - ۰۴:۲۲:۳۴
کد خبر: ۲۰۷۰۱۶

گروه راه و شهرسازی|

آنگونه که رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران گفته ۴ هزار ملک شهرداری بدون مجوز این شورا به اشخاص حقیقی و حقوقی واگذار شده است.  در این رابطه احمد صادقی اظهار کرده، 4 هزار ملک داریم که در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دارد؛ متاسفانه در این خصوص خیلی سلیقه‌ای رفتار می‌کنند یعنی سلیقه‌ای واگذار می‌کنند، سلیقه‌ای می‌گیرند و سلیقه‌ای به افراد می‌دهند. صادقی دیروز در یکصد و پنجاهمین جلسه شورا و در نطق پیش از دستور خود با اشاره به موضوع به‌روزرسانی سامانه شفافیت گفت: اندیشکده شفافیت 15 استاندارد را برای نهادهای شورایی مشخص کرده که عناوین آن مشخص است.

بعضی حکم قانون است که از این تعداد 4 شاخص را در شورای شهر داریم و دو شاخص بعضاً انجام می‌شود و 9 شاخص را هم انجام نمی‌دهیم. عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه افزود: بر اساس این قانون دولت مکلف است طی سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به راه‌اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا اقدام کند و امکان تجمیع تمام پرداخت‌ها به مقامات، روسا، مدیران تمام دستگاه‌های اجرایی را فراهم کند، به نحوی که میزان ناخالص پرداختی به هر یک از افراد فوق مشخص شود و امکان دسترسی برای نهادهای نظارتی و عموم مردم فراهم شود.

وی ادامه داد: بر اساس همین قانون در سال 97 مصوبه مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران؛ شهرداری تهران مکلف است ظرف مدت سه ماه از تصویب این مصوبه، فهرست مشخصات نام و نام خانوادگی، کد ملی، سال تولد، مدارج تحصیلی، مسوولیت (تاریخ انتصاب و محل خدمت)، احکام سرپرستی، سوابق شغلی، سوابق کار در شهرداری، تمام حقوق و مزایا و دریافتی‌های مدیران شهرداری تهران و واحدهای تابعه را به‌طور کامل و به‌صورت برخط منتشر کرده و مستمراً به‌روزرسانی و در دسترس عموم قرار دهد که این مهم انجام نمی‌شود.

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به لزوم انتشار لیست املاک واگذار شده گفت: در مصوبه تعیین تکلیف املاک واگذار شده تهران به اشخاص حقوقی و حقیقی، در ماده سوم، تبصره دوم؛ شهرداری تهران مکلف است فهرست بهره‌بردارانی را که املاک شهرداری تهران را بدون اخذ مصوبه شورا در تصرف داشته و تا یک ماه پس از اخطار نسبت به تخلیه و تحویل املاک اقدام نشده‌ است، حداکثر تا پانزدهم مرداد ماه 1400 در سامانه شفافیت شهرداری تهران منتشر کند. این در حالی است که هیچ لیستی رسمی از این فهرست منتشر نشده و اینکه تعداد این املاک به صورت رسمی چه تعداد است حدود 4 هزار املاک داریم که در اختیار اشخاص حقیقی و حقوقی قرار دارد. متاسفانه در این خصوص خیلی سلیقه‌ای رفتار می‌کنند یعنی سلیقه‌ای واگذار می‌کنند، سلیقه‌ای می‌گیرند و سلیقه‌ای به افراد می‌دهند. صادقی گفت: متاسفانه عنوان می‌شود از این تعداد حدود 4 هزار املاک تنها 86 ملک مصوبه شورا را دارد!

    بازپس‌گیری املاک در دستور کار

در همین حال، نایب‌رییس شورای شهر تهران اعلام کرد که شهرداری با وجود پس گرفتن ۱۱۰ ملک همچنان مطالبه بازپس‌گیری املاک را در دستور کار خود قرار دهند.

پرویز سروری نیز دیروز در تذکر پیش از دستور خود گفت: شهرداری تهران گزارشی را در خصوص بازپس‌گیری ۱۱۰ ملک ارایه کردند که اقدامات خوبی است اما از شهرداری می‌خواهیم که این مطالبه جدی ما در برگرداندن اموال شهرداری را جدی گرفته و آن را پیگیری کنند.

    ضرورت تمکین به احکام  و الزامات واگذاری املاک 

در رویدادی دیگر، زهرا شمس‌احسان، دیگر عضو شورای شهر تهران بر ضرورت تمکین شهرداری به احکام و الزامات واگذاری املاک تاکید کرد. شمس‌احسان در تذکر پیش از دستور خود در جلسه دیروز شورای شهر تهران اظهارکرد: طبق تبصره دوم ماده هفتم مصوبه تعیین تکلیف املاک واگذار شده تهران به اشخاص حقوقی و حقیقی؛ واگذاری املاک و فضاهای شهرداری به مجموعه‌های عام‌المنفعه، خیریه، سمن‌ها، تشکل‌ها، انجمن‌ها و موسسات فرهنگی منوط به نظارت مستقیم نمایندگان کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بر عملکرد این مجموعه‌هاست که در دستورالعمل مذکور نمی‌توان حق تصویب واگذاری بهره‌برداری از املاک شهرداری را از شورای اسلامی شهر تهران سلب کرد و در هر صورت واگذاری املاک باید به تصویب شورای اسلامی شهر تهران برسد.

 رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: طبق بند (ب) تبصره ششم ماده واحده بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری تهران و سازمان‌ها و شرکت‌ها و موسسات تابعه با عنوان کمک و حمایت از اشخاص حقیقی و حقوقی؛ به شهرداری تهران اجازه داده می‌شود در چارچوب دستورالعمل پرداخت یارانه‌ها و کمک‌ها، با تشخیص و دستور کتبی شهردار تهران از ردیف اعتباری با عنوان «کمک به اشخاص و موسسات خصوصی» تا سقف دویست میلیون ریال برای اشخاص حقیقی و تا سقف پانصد میلیون ریال برای موسسات خصوصی در هر یک از موارد صرفاً برای یک نوبت در سال پرداخت ‌کند؛ لذا هرگونه پرداخت خارج از ضوابط دستورالعمل مذکور تخلف محسوب می‌شود و لیست اسامی و مبالغ پرداخت شده را به تفکیک به صورت ماهانه به شورای اسلامی شهر تهران بصورت مکتوب ارایه کنند.

وی با بیان اینکه شهردار تهران باید نسبت به حفظ و صیانت از اموال شهر تهران، احکام و الزامات پیش بینی شده در برنامه چهارم و بودجه سال ۱۴۰۲ را به ویژه در قرارداد واگذاری زمین به موسسات (اعم از خیریه، عام‌المنفعه و...) انجام دهد و گزارش مقتضی را در صحن شورا ارئه کند، گفت: درباره آخرین پیگیری‌ها برای تملک بیت آیت‌الله علامه عسگری باید بگویم که با توجه به مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در خصوص الزام شهرداری تهران به تملک بیت مرحوم آیت‌الله علامه عسگری و تبدیل آن به خانه مفاخر و انجام تکالیف بر عهده شهرداری منطقه یک و سازمان املاک و مستغلات بوده است. شمس احسان اظهار کرد: طی توافق نامه صورت گرفته بین شهرداری تهران و دانشگاه بین‌المللی علامه عسگری، مبلغی به عنوان علی‌الحساب به دانشگاه مذکور واریز شده و باقی بندهای قرارداد به علت عدم انجام تکالیف شهرداری به صورت تعلیق درآمده است. عضو شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: در دوره جدید مدیریت شهری و دستور اکید شهردار تهران، مبنی بر پیگیری این وضعیت بوده اما علی‌رغم گذشت ۱۰ ماه از دستور شهردار تهران هنوز اقدامی صورت نگرفته است. شمس‌احسان تاکید کرد: ضرورت دارد مجموعه مدیریت شهری تهران در راستای عملیاتی شدن مصوبه پیرامون بیت علامه عسگری اقدامات لازم را ترتیب دهد.

 

ارسال نظر