حق بیمه «بیمه سلامت» در ۱۴۰۲

حق بیمه سازمان بیمه سلامت برای دهکهای مختلف درآمدی، بیمه رایگان حدود ۱۰ میلیون نفر از سه دهک پایین درآمدی، وضعیت پرداختهای بیمه سلامت به مراکز درمانی، ۴.۵ میلیون زوج نابارور در کشور و لزوم افزایش دو برابری اعتبارات درمان ناباروری در ۱۴۰۲ و ... از جمله مباحثی بود که مدیرعامل سازمان بیمه سلامت به تشریح آن پرداخت. دکتر محمدمهدی ناصحی در نشستی خبری، گفت: در بحث بیمه کردن افراد دهکهای پایین جامعه و بیمه رایگان سه دهک پایین اقدامات مثبتی رخ داد که منتج به بیمه کردن رایگان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر با اطلاعات وزارت رفاه شد که یک اقدام مهم دولت سیزدهم بود. امسال نیز، هم اعتبار این امر پایدار شده است و از ابتدای امسال نزدیک به ۱۰ میلیون نفر از سه دهک پایین جامعه به صورت رایگان بیمه شدهاند.
حق بیمه سازمان بیمه سلامت برای دهکهای مختلف درآمدی
وی درباره مبلغ حق بیمه سازمان بیمه سلامت در سال ۱۴۰۲، گفت: حق بیمه یک سال برای هر نفر یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ تومان است که این مبلغ برای افراد با دهک درآمدی ۱۰ به شکل کامل محاسبه میشود. دهکهای درآمدی یک تا سه نیز که بر اساس آزمون ارزیابی وسع به ما معرفی میشوند، به شکل رایگان تحت پوشش قرار میگیرند. افراد دهک درآمدی ۴ نیز میبایست ۱۰ درصد مبلغ حق بیمه سالانه، دهک درآمدی پنجم ۲۰ درصد، دهک درآمدی ششم ۳۰ درصد، دهک درآمدی هفتم ۴۰ درصد، دهک درآمدی هشتم ۶۰ درصد و دهک درآمدی نهم میبایست ۸۰ درصد از حق بیمه یک میلیون و ۴۳۵ هزار و ۲۰۰ تومانی را پرداخت کنند.
وضعیت پرداختهای بیمه سلامت به مراکز درمانی
او در خصوص پرداختهای بیمه سلامت به مراکز طرف قرارداد نیز اظهار کرد: کل هزینههای بخش خصوصی سال قبل که اسناد آن را دریافت کردیم، پرداخت شده و بدهی به مراکز خصوصی در سال ۱۴۰۱ نداریم. در سال ۱۴۰۲ هم سهم سازمان به داروخانهها داده شد و در مراکز دولتی هم تا پایان سال قبل پرداخت بخش بستری انجام شده و سایر موارد نیز پرداخت کامل بوده و تا پایان هفته هم با تخصیص اخیر سازمان برنامه و بودجه حداقل دو ماه از بدهی دانشگاهها و بیمارستانهای دولتی- دانشگاهی انجام خواهد شد.
لزوم افزایش دو برابری اعتبارات درمان ناباروری در ۱۴۰۲
ناصحی درباره اقدامات صورت گرفته در زمینه درمان ناباروری نیز تصریح کرد: در این زمینه ۲۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ از قانون جوانی جمعیت هزینه شده است. البته این رقم در اعتباری که به سازمان اختصاص دادند نزدیک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و ما از سایر منابع این رقم را به ۲۷۰۰ میلیارد تومان رساندیم. تصور این است که قطعا نیاز این بخش امسال بیشتر شود و باید اعتبار قانون حداقل دو برابر شود که به رقم ۱۷۷۰ میلیارد تومان در بودجه سال جاری رسیده است و امیدواریم بتوان این امر مهم را مدیریت کرد.
۴.۵ میلیون زوج نابارور در کشور
به گفته ناصحی، حدود ۴.۵ میلیون زوج نابارور در کشور داریم با این حساب و درنظر گرفتن هزینههای بخش خصوصی حداقل باید ۲۰ همت (هزار میلیارد تومان) بودجه در این زمینه داشته باشیم. در واقع قیمت تمام شده بخش خصوصی بالاتر است و ما هم در حد تعرفه خصوصی نمیتوانیم پرداخت کنیم، طبق قانون در بخش دولتی ۹۰ درصد هزینه را پرداخت میکنیم اما در سایر بخشها ما ۹۰ درصد هزینه تعرفه عمومی غیر دولتی را پرداخت میکنیم که بازهم اختلاف و پرداخت از جیب مردم اتفاق میافتد.
درخواست از خیرین برای تامین هزینههای بیماران خاص و صعبالعلاج
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در خصوص صندوق حمایت از بیماریهای خاص و صعبالعلاج نیز تصریح کرد: سال قبل بیش از مبالغی که به ما تخصیص یافت را هزینه کردیم. سهم سازمان تامین اجتماعی ۳۰۰ میلیارد تومان واریز شد، برای نیروهای مسلح ۵۰ میلیارد تومان و ما هم بیش از سهم خود را که حدود ۱۹۴۰ میلیارد تومان بود، هزینه خدمات کردیم؛ در واقع ما در این بخش از سایر منابع ۲۱۰۰ میلیارد تومان در سال قبل در این بخش هزینه کردیم که با ردیف آن بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان در این بخش هزینه شده است. بودجه این صندوق در سال قبل ۵۰۰۰ میلیارد تومان بود که برای امسال رشد کمی داشته است و به ۷۰۰۰ مییارد تومان رسیده است و باید مدیریت شده هزینه کنیم. در اینجا از خیرین حوزه سلامت درخواست دارم منابع خود را به این بخش سوق دهند و به بیماران کمک کنند.
بودجه ناکافی «دارویاری» و قول مجلس برای تامین اعتبار
او درباره اعتبار اجرای طرح دارویاری نیز توضیح داد: همه صاحبان فرآیند اظهار کردند که ابلاغ ۶۹ هزار میلیارد تومان بودجه برای سال جاری کم است؛ ولی افزایش اعتبار دارویار در مجلس به نتیجه نرسید، اما قولهایی از طرف مجلس داده شده که موضوع پیگیری میشود و اگر اعتبار کافی نبود، به موضوع با متممهایی رسیدگی میشود. برای تجهیزات پزشکی، یک میلیارد و ۳۰۰ هزار دلار ارز در نظر گرفته شده است که وارد این بحث نشود، اما اگر هزینه تجهیزات را هم از همان ۶۹ هزار میلیارد کم کنند، بودجه قطعا کافی نخواهد بود.
