فیبر نوری همچنان بی‌تقاضا

۱۴۰۲/۰۲/۲۴ - ۰۳:۲۱:۰۸
کد خبر: ۲۰۵۷۸۵
فیبر نوری همچنان بی‌تقاضا

وزیر ارتباطات دلیل اصلی عدم افزایش قابل‌توجه کاربران سرویس فیبر نوری در کشور را عدم تبلیغ و ترویج این سرویس دانست. زارع‌پور تأکید دارد وظیفه او این است که شبکه را توسعه دهد تا سرعت‌های چندصد مگابیتی در اختیار مردم قرار گیرد و همچنین تأکید کرد سال گذشته و امسال تمرکزشان را روی پوشش گذاشته‌اند و پس از تحقق پوشش 40 تا 50 درصدی، روی بحث اتصال نیز بیشتر کار خواهند کرد.

این در حالی است که آخرین آمارهای رگولاتوری از مشترکین فیبر نوری نشان می‌دهد رشد تعداد مشترکین این سرویس کمتر از سال‌های قبل شده است.

مراسم «آیین امضای تفاهم‌نامه و آغاز عملیات اجرایی اتصال پرسرعت مدارس کشور از طریق فناوری فیبر نوری» روز گذشته برگزار شد. آخرین آمارهای رگولاتوری از مشترکین فیبر نوری نشان می‌دهد رشد تعداد مشترکین این سرویس کمتر از سال‌های قبل شده است. زارع‌پور درباره چرایی علت این امر گفت دلیل این موضوع را نه کیفیت پایین شبکه، که بیشتر تبلیغات غلط پیرامون سرویس فیبر نوری است: «دلیل اصلی آن را این می‌دانم که تبلیغ و ترویجی برای این سرویس صورت نگرفته است.

بسیاری از مردم نمی‌دانند چنین امکانی وجود دارد و تصورشان در‌واقع فیبر نوری قدیمی است که باید چند ده میلیون برایش هزینه کنند.» او همچنین تأکید کرد که امسال و سال گذشته همت خود را روی پوشش و فیبر‌کشی داخل شهرها گذاشته‌اند؛ اگرچه به موازات آن نیز بحث اتصال را نیز دنبال می‌کنند اما در حال حاضر تمرکز روی گسترش فیبر هستند و رسیدگی به اتصال پس از تحقق این موضوع رخ می‌دهد: «تمرکز ما روی اتصال نبوده است و در تلاشیم تا پوشش را گسترش دهیم. زمانی که از اتصال بگوییم و پوشش نباشد، ممکن است مردم ناراحت شوند؛ ازهمین‌رو باید به یک پوشش 40 تا 50 درصدی برسیم و سپس روی اتصال نیز کار خواهیم کرد.»

زارع‌پور در پاسخ به اینکه آیا فیلترینگ بر مقدار کاهش تقاضای سرویس پرسرعت فیبر نوری اثرگذار نیست، گفت: «بحث محدودیت و فیلترینگ چیز دیگری است. وظیفه من این است که شبکه را توسعه دهم تا سرعت‌های این‌چنینی در اختیار مردم قرار گیرد. اینکه روی آن چه سرویسی وجود دارد و چه سرویسی محدود شده است، موضوع دیگری است که باید در جای خود بحث شود.

شبکه ما سرعت این‌چنینی را به خودش ندیده است و در کشور چنین سرعتی نداشته‌ایم. وظیفه ما در وزارت ارتباطات این است که زیرساخت ارتباطی کشور را به‌گونه‌ای تقویت کنیم تا هر سرویس داخلی و خارجی با کیفیت بالا در اختیار مردم قرار گیرد.» وزیر ارتباطات همچنین گفت تلاش‌هایی برای رفع فیلتر یوتوب انجام داده‌اند که البته هنوز به‌ثمر نرسیده است. زارع‌پور وعده داد در پایان هفته و هم‌زمان با روز جهانی ارتباطات، در بعضی شهرها به‌صورت رایگان و به مدت زمان 48 ساعت، برخی خانه‌ها را خود وزارتخانه به سرویس فیبر نوری متصل می‌کند. وی در پاسخ به این سوال که آیا اینترنت مدارس همان اینترنت کودک است؟ اظهار داشت: «خیر. همان اینترنتی است که در اختیار مردم قرار دارد؛ چرا که معلمین و کادر مدرسه قرار است از آن استفاده کنند. اما می‌توان سرویس اینترنت کودک و نوجوان را روی آن تعریف کرد.»

   نباید زمان را برای توسعه فیبر نوری  از دست داد

مشاور وزیر ارتباطات و مجری پروژه فیبر نوری اعتقاد دارد فارغ از هرگونه تصمیم‌گیری درباره فضای مجازی توسط مراجع ذی‌صلاح، توسعه فیبر نوری در کشور لازم است. «صادق عباسی شاهکوه» با تأکید بر اینکه «برای وصل‌کردن آمده‌ایم»، معتقد است نباید زمان را برای توسعه فیبر نوری از دست داد و درباره محتوا و عرضه آن، نهادهای دیگر تصمیم‌گیر هستند.

عباسی شاهکوه تأکید دارد که نباید زمان را برای توسعه فیبر نوری از دست داد. صادق عباسی شاهکوه مشاور وزیر ارتباطات و مجری پروژه فیبر نوری درباره اینکه با توجه به فیلترینگ و اختلال‌ها، آیا توسعه فیبر نوری با استقبال روبرو خواهد شد، گفت: «ما برای وصل‌کردن آمده‌ایم. بحث محتوا و عرضه آن با نهادهای دیگر است. به‌طور مثال، توسعه5G بدون فیبر نوری غیرممکن است و با پوشش 300 متری به سایت‌ها نزدیک شده‌ایم و کاملاً برای5G آماده‌ایم.» او تأکید دارد نباید زمان را برای توسعه فیبر نوری در کشور از دست داد؛ ازهمین‌رو اعتقاد دارد فارغ از هرگونه تصمیم‌گیری درباره فضای مجازی توسط مراجع ذی‌صلاح، توسعه فیبر نوری در کشور لازم است.

   ارایه یارانه غیرمستقیم به مردم  در توسعه فیبر نوری

وزیر ارتباطات بهمن‌ماه سال 1400 اعلام کرد که قرار است بخش خصوصی در قالب قراردادهای بلند‌مدت همکاری کرده تا خانوارها در اقساط 36 ماهه هزینه فیبرکشی به داخل ساختمان و مودم را پرداخت کنند. در همین راستا، عباسی شاهکوه در پاسخ به این سوال که آیا در بحث توسعه فیبر نوری، یارانه‌ای هم برای مشترکین در نظر گرفته شده است یا خیر، گفت: «برنامه‌ریزی‌ها بر این است تا تمامی یارانه‌های توسعه فیبر نوری به اپراتورها داده شود. ما یارانه را دو بخش کرده‌ایم؛ یک بخش آن برای پوشش تا 300 متری منازل بوده و یک بخش دیگر دیگر نیز برای اتصال است. زمانی که دولت به اپراتور برای اتصال یارانه می‌دهد، معنی آن این است که اپراتور می‌تواند با قیمتی کمتر به کاربر خدمات ارایه کند و به‌نوعی یارانه غیرمستقیم برای کاربران سرویس فیبر نوری در نظر گرفته شده است.

درواقع اپراتور برای اتصال باید مشترک را راضی کند و تا مشترک سرویس نگیرد، اتصال معنی ندارد و یارانه‌ای نیز اختصاص داده نمی‌شود. اینگونه باید مردم را برای اتصال راضی کند و عملاً یارانه آن را به مردم می‌دهیم و کمک می‌کند تا قیمتش از طرف کاربر قابل‌قبول‌تر باشد. درحال‌حاضر برخی اپراتورها مودم رایگان یا امانی در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند که از همان یارانه دو میلیون تومانی برای اتصال است.» با توجه به اینکه یکی از چالش‌های اصلی اپراتورها برای توسعه فیبر نوری، عدم همکاری مناسب شهرداری‌ها بوده است، عباسی شاهکوه اعلام کرد همکاری شهرداری‌ها بهتر از قبل شده است: «اپراتورها برای حفاری در شهر و توسعه فیبر باید با شهرداری هماهنگ کنند؛ هنوز مسائلی وجود دارد که باید حل شوند. اما شرایط بهتر از قبل شده است.»

   شریان فیبر نوری به تمامی شهرها  نفوذ می‌کند

همچنین رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه شریان فیبر نوری به تمامی شهرها نفوذ می‌کند، گفت: به صورت روزانه پیگیر مگاپروژه فیبرنوری هستم. امیر محمدزاده لاجوردی، در یکی از پیام‌رسان‌های بومی گفت: «بنا به دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، به صورت روزانه پیگیر مگا پروژه فیبرنوری هستم.» وی افزود: «شریان فیبر به تمامی شهرها نفوذ خواهد کرد تا برای ۲۰ میلیون خانوار کشور دسترسی به فیبر نوری مهیا شود و در صورت درخواست هر خانواده، حداکثر طی یک ماه سرویس ارایه شود.» لاجوردی در پایان گفت: «آخر هفته از نزدیک شاهد پیشرفت کار در چالوس، گرگان و بابل بودیم.» رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص روند اجرای پروژه فیبر نوری اپراتورها در استان گلستان نیز گفت: «این استان به عنوان استان پیشرو در توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات توانسته جایگاه مناسبی در توسعه و تکمیل لایه زیرساخت کسب کند و توسعه و تکمیل فیبرنوری در گرگان این موضوع را اثبات می‌کند.»

معاون وزیر و رییس رگولاتوری عنوان کرد: «شهر گرگان جز معدود مراکز استانی است که در آستانه کامل شدن پوشش فیبر نوری بوده و به زودی شاهد تکمیل پوشش فیبرنوری در تمامی شهرهای استان گلستان هستیم.» وی با اشاره به اینکه ایجاد فیبر نوری و انتقال داده در بستر آن به معنای ارتقای ۱۰۰ برابری سرعت شبکه انتقال است، افزود: «این موضوع نوید‌دهنده ایجاد زیرساخت مناسب ارتباطی و حرکت به سمت تکمیل لایه اول شبکه ملی اطلاعات یعنی لایه زیرساخت است.» جانشین وزیر در امور ارتباطات با قدردانی از همکاری و حمایت‌های استاندار گلستان بیان کرد: «همراهی معاونت‌ها و شهرداری‌ها برای اجرای پوشش فیبرنوری در گلستان قابل ستایش بوده و امید داریم با این همراهی تا پایان هفته دولت شاهد تکمیل اتصال فیبرنوری در این استان باشیم.» 

 

ارسال نظر