علل، تشخیص و درمان ورم مقعد

۱۴۰۲/۰۱/۲۷ - ۱۷:۳۷:۱۷
کد خبر: ۲۰۳۴۰۹
علل، تشخیص و درمان ورم مقعد

ورم مقعد می‌تواند به دلیل مشکلان گوارشی مختلف و مشکلات دفع ایجاد شود و عدم توجه به آن می‌تواند فرد را دچار مشکلات بسیاری کند و سلامت او را در معرض آسیب‌های فراوانی قرار دهد. در ادامه برخی از رایج‌ترین علل ورم مقعد را بررسی خواهیم کرد.

یبوست

به گزارش صدآنلاین، یبوست یکی از علل اصلی ورم مقعد  است. هنگامی که مدفوع به صورت منظم دفع نمی‌شود، می‌تواند در رکتوم تجمع کند و باعث ایجاد فشار روی بافت‌های مقعدی شود که منجر به التهاب و تورم می‌شود.

اسهال

اسهال نیز به شکلی دیگر می‌تواند باعث ایجاد التهاب بافت مقعد شود. اسهال به دلیل افزایش دفعات اجابت مزاج و تحریک ناحیه مقعد ناشی از دفع مدفوع شل، می‌تواند منجر به ورم مقعد شود.

بیماری التهابی روده

بیماری کرون و کولیت اولسراتیو دو نوع شایع بیماری التهابی روده هستند که می‌توانند به دلیل التهاب مزمن دستگاه گوارش باعث ورم مقعدی شوند.

عفونت

عفونت‌هایی مانند تبخال، عفونت‌های باکتریایی یا قارچی در صورت عدم درمان و پیشرفته شدن می‌توانند باعث التهاب و تورم در ناحیه مقعد شوند.

آسیب دهانه مقعد

آسیب یا ضربه به ناحیه مقعد می‌تواند باعث ورم مقعد شود. معمولا این آسیب هنگام زایمان یا مقاربت مقعدی ایجاد می‌شود و که باعث درد و التهاب در این ناحیه خواهد شد.

علائم ورم مقعد

همان طور که اشاره کردیم، ورم مقعد ممکن است در مراحل اولیه احساس نشود اما با گذشت زمان و وخیم‌تر شدن وضعیت علائمی را از خود نشان می‌دهد که باید به آن‌ها آگاه باشید و در صورت مشاهده آن‌ها به پزشک مراجعه کنید.

درد در ناحیه مقعد: درد در ناحیه مقعد از علائم شایع ورم مقعد است. درد می‌تواند از ناراحتی خفیف تا درد شدید و غیر قابل تحمل متغیر باشد.

تورم ناحیه مقعد: تورم و التهاب در ناحیه مقعد نیز از علائم شایع ورم مقعد است. تورم می‌تواند نشستن، راه رفتن یا دفع مدفوع را دشوار کند.

خارش: خارش اطراف مقعد نیز می‌تواند از علائم ورم مقعد باشد.

خونریزی: در موارد شدید، ورم مقعدی می‌تواند باعث خونریزی در حین اجابت مزاج یا هنگام پاک کردن ناحیه مقعد شود.

ترشح: ورم مقعد می‌تواند باعث ترشح از ناحیه مقعد شود که می‌تواند پوست اطراف آن را بدبو و تحریک کند.

نحوه تشخیص ورم مقعد

اگر علائم ورم مقعد را تجربه می‌کنید، مهم است که به دنبال مراقبت‌های پزشکی از یک متخصص باشید. پزشک متخصص در این زمینه می‌تواند یک معاینه فیزیکی انجام دهد و ممکن است آزمایش‌های بیشتری را برای تعیین علت زمینه‌ای این بیماری توصیه کند.

معاینه فیزیکی: در طول معاینه فیزیکی، پزشک ناحیه مقعد را به صورت بصری معاینه کرده و ممکن است به آرامی ناحیه مقعد را لمس کند تا حساسیت یا تورم را بررسی کند.

آنوسکوپی: آنوسکوپی روشی است که شامل قرار دادن یک لوله کوچک همراه با دوربین در مقعد می‌شود. این نوع معاینه برای بررسی رکتوم و کانال مقعدی و شناسایی هرگونه علائم التهاب یا ناهنجاری‌های دیگر است.

بیوپسی: در برخی موارد، ممکن است یک نمونه از بافت ناحیه آسیب دیده برای آزمایش بیشتر جهت تعیین علت ورم مقعد گرفته شود.

درمان ورم مقعد

درمان ورم مقعد بسته به علت آن و میزان شدت می‌تواند متفاوت باشد و کاملاً به تشخیص پزشک بستگی دارد. در ادامه به بررسی برخی از رایج‌ترین درمان‌های این مشکل می‌پردازیم.

تغییر سبک زندگی

ایجاد تغییراتی در سبک زندگی مانند حفظ بهداشت، هیدراته ماندن و خوردن یک رژیم غذایی غنی از فیبر می‌تواند به کاهش علائم ورم مقعد و جلوگیری از عود آن کمک کند.

استفاده از دارو

بسته به علت زمینه‌ای این بیماری، پزشک ممکن است داروهایی مانند داروهای ضد التهاب، مسکن‌ها یا آنتی‌بیوتیک‌ها را برای درمان ورم مقعد تجویز کند.

جراحی

در موارد نادر و وخیم، ممکن است برای برداشتن بافت ملتهب یا ترمیم هرگونه آسیب به ناحیه مقعد انجام جراحی لازم باشد.

راه‌های پیشگیری از ورم مقعد

در بسیاری از موارد ورم مقعد به دلایل ساده‌ای ایجاد می‌شود که می‌توان با رعایت برخی نکات از بروز یا عود آن پیشگیری کرد.

رعایت بهداشت

تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه مقعد می‌تواند به جلوگیری از ایجاد عفونت و کاهش خطر ورم مقعد کمک کند.

داشتن رژیم غذایی غنی از فیبر

داشتن یک رژیم غذایی غنی از فیبر می‌تواند به جلوگیری از یبوست و اسهال که از شایع‌ترین دلایل ورم مقعد هستند، کمک کند.

هیدراته نگه داشتن بدن

نوشیدن مقدار زیادی مایعات به خصوص آب، می‌تواند به جلوگیری از کم آبی بدن و افزایش حرکات منظم روده کمک کند و خطر ورم مقعد را کاهش دهد.

همان طور که اشاره کردیم، ورم مقعد می‌تواند یک وضعیت دردناک و ناراحت کننده باشد و در صورت عدم درمان می‌تواند آسیب‌های فراوانی را به بدن فرد وارد کند. در این مقاله ما سعی داشتیم با بررسی علائم، علل و درمان‌های ورم مقعد شما را با این مشکل بیشتر آشنا کنیم تا در صورت بروز آن اقدام آگاهانه‌تری انجام داده و با رعایت برخی نکات از عود مجدد آن پیشگیری کنید. توجه داشته باشید که اگر علائمی را تجربه می‌کنید، مهم است که در اسرع وقت به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و برای درمان اقدام کنید.

ارسال نظر