واکنش مجلس به شایعه تغییر سهمیه بنزین
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: بحث تغییر در نحوه سهمیهبندی بنزین به منظور مدیریت مصرف از اختیارات دولت است اما به شرطی که افزایشی در قیمت بنزین رخ ندهد. در غیر این صورت نیازمند مصوبه مجلس یا مصوبه شورای سران سه قوه است. پرویز محمدنژاد با اشاره به انتشار مطالبی در فضای مجازی مبنی بر تغییر سهمیهبندی و قیمت بنزین، بیان کرد: بحث نحوه سهمیهبندی بنزین در اختیار دولت است. بر اساس برنامههایی که دولت طراحی میکند میتواند تغییراتی در سهمیهها اعمال کند. از طرف دیگر به جهت حساسیتی که بر روی بنزین وجود دارد کاهش سهمیه یا افزایش قیمت آن موضوع حساسی است.
وی در ادامه اظهار کرد: ما سال گذشته نیز شاهد بودیم که دولت به صورت پایلوت طرحی را در حوزه بنزین در کیش اجرا کرد تا سهمیه بنزین به خانوار داده شود و آنها نیز بتوانند آن را به فروش رسانند. کمیسیون انرژی نیز با این طرح مخالفت کرده بود. بنا بود نتیجه اجرای این طرح به کمیسیون انرژی ارسال شود تا مورد ارزیابی قرار گیرد که مثبت بوده یا منفی. در نهایت کمیسیون انرژی این طرح را رد کرد و دولت نیز به مصوبه کمیسیون انرژی تمکین کرد. نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بحث کاهش سهمیهها نیز بار دیگر حدود چندین ماه پیش در فضای مجازی عنوان شد.
ما نیز از وزیر سوال کردیم و وزیر این موضوع را قبول نکردند. این موضوع نیز در همانجا باقی ماند. بنده تصور میکنم اکنون نیز بحث کاهش سهمیه جدی نیست؛ چراکه کاهش مصرف باید همراه با یک شاخص دیگر رقم بخورد. مگر اینکه ما سهمیه بنزین ۳ هزار تومانی را کم کرده و برای فروش مازاد آن رقم بالاتری در نظر بگیربم. وی در ادامه تاکید کرد: اکنون ما ۶۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی عرضه میکنیم. مازاد آن تا ۲۵۰ لیتر یا بیشتر از آن را با نرخ آزاد ۳۰۰۰ تومانی عرضه میکنیم. مگر اینکه سهمیه را از ۲۵۰ به ۱۵۰ رسانده و مازاد بر ۱۵۰ لیتر را با قیمت بیشتری عرضه کرد. اگر بنا باشد این اتفاق رخ دهد ما حتما تغییر قیمت را خواهیم داشت. تغییر قیمت نیز حتما نظر مجلس را میخواهد. تا به امروز ما نیز چند روزی است صرفا در فضای مجازی این مطالب را میبینیم اما نگاه ما این است که شایعه است مگر اینکه مسوولان روز شنبه اعلام کنند چنین چیزی است و آنگاه کمیسیون انرژی به موضوع ورود خواهد کرد.
وی افزود: تاکنون در کمیسیون انرژی مجلس چنین موضوعی طرح نشده است. مدیریت مصرف در حوزه حاملهای انرژی منهای تغییر قیمت بر عهده دولت است. مجلس قبلا این اختیار را به دولت داده است تا برای مدیریت مصرف برنامهریزی انجام دهد، اما به شرطی که در قیمت تغییری ایجاد نکند. در دولت گذشته نیز که قیمت بنزین تغییر کرد مجلس را خیلی در جریان قرار ندادند. سران سه قوا این کار را کردند.
افزایش قیمت بنزین دو راه دارد. یا سران قوا بنشینند در مورد آن تصمیم بگیرند یا اینکه در اصل مجوز افزایش قیمت دهند. در دوره قبل این قدرت را از مجلس گرفتند. اکنون نیز تذکرات لازم در مجلس داده شده و بعید است که تغییری در قیمت بنزین رخ دهد. همچنین یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: همانطوری که بارها اعلام شده است تاکنون دولت هیچ برنامهای برای افزایش قیمت بنزین نداشته است. رمضانعلی سنگدوینی با اشاره به شایعات مطروحه مبنی بر افزایش قیمت بنزین، بیان کرد: تاکنون چندین بار این شایعات در فضای مجازی منتشر شده و هم اعضای کمیسیون انرژی و هم شخص وزیر نفت و هم شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی این موضوع را تکذیب کرده و تاکید داشته که دولت برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر با افزایش قیمت بنزین منابع جدیدی حاصل میشود که باید برای آن مصارف در نظر گرفته شود. اگر بنا بود که دولت قیمت بنزین را تغییر دهد در لایحه بودجه این موضوع را پیش بینی میکرد و آن را به مجلس ارایه میداد؛ اما در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نیز قیمت بنزین افزایشی نداشته است. عدهای با پخش این شایعات سعی در ملتهب کردن جامعه دارند. نماینده مردم گرگان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دولت اعلام کرده که فعلا برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد. چنین موضوعی در کمیسیون انرژی مجلس نیز طرح نشده است.
