باران آمد، آلودگی رفت؛ ترافیک بیشتر شد

۱۴۰۱/۱۱/۱۲ - ۰۶:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۹۷۶۸۲
باران آمد، آلودگی رفت؛ ترافیک بیشتر شد

گروه راه و شهرسازی| معادله مولفه‌های جوی و شاخص‌های شهری در این روزها داستان خاص خود را دارد. روزهای پربارشی که «ترافیک» تهران به قدری در هم تنیده می‌شود که به گفته مهدی چمران، رییس شورای شهر «کشنده» است. تجربه هفته‌های اخیر، معادله شهری پایتخت را به «نامعادله» تبدیل کرده است.

حالا شهروندان تهرانی می‌دانند که هر گونه بارشی الزاما به تمیزی هوای آلوده این کلان‌شهرها نمی‌انجامد. برف یا بارش اندک در برخی از مناطق تهران پاک‌کننده هوا نیست، اما باران شدید در همه مناطق تهران می‌تواند نفس این شهر خسته را تازه کند. باران می‌بارد، آلودگی هوا از بین می‌رود، اما ترافیک تشدید می‌شود.

حتی شدیدتر از روزهای برفی! اهالی «بهشت» بر این باورند که با معجزه 10 هزار میلیارد تومانی خود در بودجه سال آتی پایتخت و خرید 2 هزار دستگاه اتوبوس نو برای پایتخت می‌توانند روی کاهش ترافیک تهران و آلودگی هوا اثر بگذارند. بی‌گمان، اضافه شدن این تعداد اتوبوس به 2700 اتوبوس فرسوده کنونی تاحدی راهگشا هست اما نه در استانی که هر سال حدود یک میلیون نفر به جمعیت آن افزوده می‌شود.

ترافیک تهران محصول و نتیجه بی‌توجهی مدیریت شهری و مدیریت اجرایی کشور به مساله حمل و نقل در پایتخت است. نتیجه این بی‌توجهی در کنار سرمایه‌ای شدن خودرو در اقتصاد تورم‌زده، انبوه خودروها و موتورسیلکت‌ها در معابر شهری به ویژه در آغاز فعالیت مراکز اداری، آموزشی و.... است.

بزرگراه‌های تهران دیروز قفل شد

دیروز نیز یکی از روزهای بارانی با هوای تقریبا تمیز در تهران بود اما از صبح تا شب، ترافیک در معابر شهری موج می‌زد و حتی به گفته پلیس راهوار تهران برخی از بزرگراه‌ها از جمله بزرگراه ارتش که منتهی علیه شمال شرقی شهر تهران را به شهرهای شمالی استان و کشور متصل می‌کند، دیروز قفل شد. در چنین فضایی بود که رییس شورای اسلامی شهر ترافیک تهران را «کشنده» توصیف کرد.

چمران پیش از آغاز یکصد و بیست و ششمین جلسه دوره ششم شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به ترافیک سنگین تهران در پی بارش باران، گفت: متروی تهران کار خود را انجام می‌دهد و بارش باران تاثیری در کار آن ندارد، اما در مورد اتوبوس بارش این تاثیر را می‌گذارد به شکلی که وقتی در شهر کمی بارش داریم رانندگی‌ها به هم می‌ریزد، ترافیک سنگین تشکیل می‌شود و برخی معابر قفل می‌شوند. اتوبوس‌هایی که در مسیرهای ویژه تردد می‌کنند کار خود را انجام می‌دهند اما سایر اتوبوس‌ها در میان ترافیک گیر می‌کنند و طبیعتا دیرتر به مقصد می‌رسند.

وی افزود: روز گذشته هشدارهای لازم به شهرداران مناطق داده شد تا اگر بارش برف داشتیم، آمادگی لازم وجود داشته باشد و اگر باران بود لایروبی‌ها و اقدامات لازم انجام شود که خوشبختانه همه این کارها انجام شده است. البته وقتی بارش باران داریم نحوه رانندگی‌ها تغییر می‌کند و البته طبیعی است که با احتیاط بیشتری رانندگی کنند.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: ترافیک تهران کشنده شده، از این رو، در بودجه شهرداری تهران تصمیمی انقلابی را در رابطه با حمل و نقل و ترافیک اتخاذ خواهیم کرد. برای سال جاری پیش پرداخت ۶۰۰ اتوبوس واریز شده اما حدود ۱۵۰ اتوبوس دریافت کرده‌ایم. یکی از کارخانه‌ها در روزهای گذشته اعلام کرده بود که تا نوروز ۴۰ دستگاه آماده را می‌تواند تحویل دهد که فردای آن روز جلسه‌ای برگزار شد و مقرر شد علاوه بر این ۴۰ دستگاه ۲۰۰۰ دستگاه به جز سهمی که وزارت کشور می‌دهد خریداری کنیم.

چمران درباره چراغ‌های راهنمایی و رانندگی و تغییر زمان آنها توسط پلیس راهور، گفت: ممکن است پلیس به دلایل مختلفی از جمله روان کردن ترافیک در زمان چراغ‌های راهنمایی رانندگی دخالت کند که البته پیشنهاد ما این است که این دخالت‌ها انجام نشود ولی پلیس این حق را دارد.

چراغ‌های راهنمایی و رانندگی بر اساس برنامه کامپیوتری به صورت هوشمند تنظیم می‌شود و در شرایط خاص پلیس در زمان آنها دخالت می‌کند. وی درباره ادغام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز توضیح داد: این موضوع را خواندم که چنین بحثی وجود ندارد. موضوع انحلال مطرح شده بود که چنین چیزی وجود ندارد. وجود این شرکت ضروری است، اما شاید نیاز باشد وضع فعلی آن تغییر کند که باید در صحن شورا در خصوص آن تصمیم‌گیری شود‌.

 

ارسال نظر