صادرات فولاد افت کرد+ جدول

۱۴۰۱/۱۰/۱۰ - ۱۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۹۵۹۴۶
صادرات فولاد افت کرد+ جدول

بررسی آخرین آمار مربوط به صنعت فولادسازی نشان می‌دهد که در ۸ ماه نخست امسال، تولید فولاد رشد ۱۴ تا ۲۰ درصدی داشته و در مقابل صادرات اغلب محصولات فولادی کاهش یافته است.

به گزارش تعادل، به اعتقاد فعالان صنعت فولاد از جمله دلایل کاهش صادرات فولاد می‌توان به وضعیت بازار جهانی فولاد و کاهش تقاضا برای فولاد در مناطق مختلف دنیا، اعمال عوارض صادراتی روی محصولات فولادی در ابتدای سال و دامپینگ روسیه که منجر به کاهش سهم ایران در بازارهای هدف شد، اشاره کرد.

در همین حال، یک تولیدکننده فولاد می‌گوید: کاهش تولیدفولاد درسایر کشورهابه دلیل کمبودانرژی سبب شده تاصنایع فولاد ایران، پیشنهادات گسترده‌ای برای صادرات این محصول استراتژیک به مقصدکشورهای اتحادیه اروپاداشته باشد. از آن‌سو، براساس اعلام ­انجمن جهانی فولاد؛ در ماه نوامبر ۲۰۲۲ ایران به جایگاه هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان صعود کرد. 

تولید افزایش و صادرات کاهش یافت

بررسی آخرین آمار مربوط به صنعت فولادسازی نشان می‌دهد که در هشت ماه نخست سال جاری، ۸ میلیون و ۶۵۸ هزار تن مقاطع طویل فولادی شامل تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی و سایر مقاطع تولید شده که نسبت به ۷ میلیون و ۳۸۶ هزار تن تولیدی طی هشت ماهه نخست ۱۴۰۰، رشد ۱۷ درصدی را تجربه کرده است.

در بخش صادرات این محصول نیز شاهد افزایش صادرات بودیم به گونه‌ای که در هشت ماه امسال یک میلیون و ۸۷۸ هزار تن مقاطع طویل فولادی صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال رشد ۶ درصدی را نشان می‌دهد. البته صادرات در بخش‌های تیرآهن و نبشی، ناودانی و سایر مقاطع به ترتیب افت ۵ درصدی و ۱۰ درصدی داشته است.

همچنین در این بازه زمانی ۶ میلیون و ۸۶ هزار تن مقاطع تخت فولادی تولید شده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۰ درصد رشد را تجربه کرده است؛ با این حال در بخش صادرات این محصول (۲۶۵ هزار تن) شاهد کاهش ۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال هستیم. در مجموع ۱۴ میلیون و ۷۴۴ هزار تن محصولات فولادی تولید شده که در مجموع ۱۴ درصد بیشتر از میزان تولید آنها در مدت مشابه سال گذشته است.

همچنین در مجموع صادرات کل محصولات فولادی با ۲ میلیون و ۱۴۳ هزار تن افت ۲ درصدی مواجه بوده است. همچنین در بخش مربوط به شمش فولاد (فولاد میانی شامل اسلب و بیلت و بلوم) نیز شاهد تولید ۲۱ میلیون و ۱۳۶ هزار تن محصول بوده‌ایم که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد ۱۴ درصدی یافته است. همچنین ۴ میلیون و ۵۷۰ هزار تن از این محصول صادر شده که بیانگر کاهش ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال است. سهم عمده این کاهش برای اسلب است که در این مدت افت ۳۱ درصدی در صادرات داشته است. در هشت ماه نخست امسال ۲۴ میلیون و ۱۵۷ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده که رشد ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال داشته است. البته در بخش صادرات این محصول (۵۴۳ هزار تن) شاهد افت ۳۴ درصدی بوده‌ایم.

صادرات محصولات فولادی به مقصد اروپا

به اعتقاد فعالان صنعت فولاد از جمله دلایل کاهش صادرات فولاد می‌توان به وضعیت بازار جهانی فولاد و کاهش تقاضا برای فولاد در مناطق مختلف دنیا، اعمال عوارض صادراتی روی محصولات فولادی در ابتدای سال و دامپینگ روسیه که منجر به کاهش سهم ایران در بازارهای هدف شد، اشاره کرد.

در همین حال، محمد سعیدی، تولید‌کننده فولاد گفت: ایران طی سال‌های اخیر در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد قرار داشته است، اما در ماه نوامبر (آبان) صنعت فولاد کشور با تولید ۲.۹ میلیون تن از کشورهایی نظیر ترکیه، آلمان و برزیل پیشی گرفته و به جایگاه هفتم تولید‌کننده فولاد در دنیا رسیده است. این تولیدکننده فولاد گفت: کاهش تولید فولاد در سایر کشورها به دلیل کمبود انرژی سبب شده تا صنایع فولاد ایران، پیشنهادات گسترده‌ای برای صادرات این محصول استراتژیک به مقصد کشورهای غربی از جمله کشورهای اتحادیه اروپا داشته باشد. سعیدی عنوان کرد: عمده پیشنهادات صادرات فولاد کشور، مرتبط با صنایع پایین دستی حوزه فولاد در کشورهای اتحادیه اروپا هستند که از فولاد به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کنند.

صعود ایران به جایگاه هفتم فولادسازان جهان

به گزارش وزارت صمت؛ انجمن جهانی فولاد از تولید ۲.۹ میلیون تن فولاد در ایران طی یازدهمین ماه سال جاری میلادی خبر داده است. تولید فولاد ایران در این ماه با رشد ۳.۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. رشد ۳.۹ درصدی تولید فولاد ایران در نوامبر ۲۰۲۲ و با وجود تداوم تحریم‌های غیرقانونی امریکا درحالی است که کل تولید فولاد جهان در این ماه ۳.۷ درصد و تولید فولاد امریکا ۱۰.۵ درصد کاهش یافته است.

براساس این گزارش؛ ایران طی سال‌های اخیر بر اساس آمار ۱۲ ماهه دهمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان بوده است، اما در نوامبر امسال توانسته برای نخستین‌بار تا جایگاه هفتمین تولیدکننده بزرگ فولاد جهان بر اساس آمار ماهانه بالا رود. تولید فولاد ایران در این ماه از آلمان که بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا محسوب می‌شود و همچنین از تولید فولاد برزیل و ترکیه بیشتر بوده است. تولید فولاد آلمان در نوامبر امسال ۱۷.۹ درصد کاهش یافته و به ۲.۸ میلیون تن رسیده است. بروز بحران انرژی در آلمان به دنبال جنگ اوکراین به خوبی در افت تولید فولاد این کشور نمایان شده است. تولید فولاد برزیل نیز در این ماه ۱۶.۳ درصد کاهش یافته و به ۲.۶ میلیون تن رسیده است. ترکیه نیز ۲.۴ میلیون تن فولاد در ماه نوامبر تولید کرده است که این رقم با افت ۳۰.۷ درصدی نسبت به ماه مشابه سال قبل مواجه شده است.

تنها چین، هند و ایران با افزایش تولید فولاد در نوامبر ۲۰۲۲ مواجه شده‌اند. تولید فولاد چین با رشد ۷.۳ درصدی به ۷۴.۵ میلیون تن و تولید فولاد هند با رشد ۵.۷ درصدی به ۱۰.۴ میلیون تن رسیده است. چین بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد جهان در ماه نوامبر بوده و پس از این کشور به ترتیب کشورهای هند، ژاپن، امریکا، روسیه، کره جنوبی، ایران، آلمان، برزیل و ترکیه در رتبه‌های دوم تا دهم قرار گرفته‌اند.

Taadol-07-3

Taadol-07-2

ارسال نظر