سیر صعودی قیمت طلا برخلاف دو بازار دلار و اونس جهانی

۱۴۰۱/۰۹/۰۶ - ۰۳:۳۳:۳۰
کد خبر: ۱۹۴۷۴۲
سیر صعودی قیمت طلا برخلاف دو بازار دلار و اونس جهانی

دیروز  قیمت طلا و سکه مانند هفته گذشته گران شد. این روند معکوس طلا و سکه با دلار همچنان ادامه دارد. به نظر می‌رسد ترس مردم از خرید دلار به رونق بازار طلا و سکه کمک کرده است. آیا روند افزایش در بازار فلز زرد همچنان صعودی است؟

قیمت طلا و سکه در نخستین روز هفته با سیر صعودی بر خلاف دو بازار دلار و اونس جهانی طلا حرکت کرد.

قیمت دلار در روزهای اخیر با تلاش نهاد پولی کشور روند با ثباتی را پیش‌ گرفت اما طلا و سکه در روزهای اخیر گران شده است. این روند معکوس قیمت‌ها در ۲ بازار مالی کشور، سیگنال افزایش قیمت دلار را می‌دهد که فعلا توسط بازارساز کنترل شده است.

قیمت طلا و سکه در ۱۰ روز گذشته بیشتر افزایشی بود، این در حالی است که قیمت دلار روند کاهشی و نسبتا با ثباتی را پشت سر گذاشته است.

در حال حاضر قیمت هر اونس طلا 1,754.68 دلار است و روند کاهشی محدودی در طلای جهانی داشتیم. این در حالی است که قیمت هر اونس طلا در اواسط هفته گذشته تا محدوده ۱۷۳۰ دلاری عقب نشست اما در پایان هفته موفق شد محدوده حمایتی ۱۷۵۰ دلاری را بشکند و گران شد.

   سکه امامی وارد پله هفتم شد

در روزهای پایانی هفته قبل، قیمت طلا و سکه به سقف‌های قیمتی جدیدی رسید و محدوده‌های حمایتی قبلی را شکست. سکه امامی که ۳ آذر از نیمه کانال ۱۶ میلیون تومانی فراتر رفت، امروز در پله هفتم کانال مذکور ایستاد. قیمت هر گرم طلا نیز بیش از ۲۰ هزار تومان افزایش داشت.

دیروز شنبه ۵ آذر ۱۴۰۱ هر گرم طلای ۱۸ عیار در لحظه نگارش این گزارش، یک میلیون و ۵۲۲ هزار تومان شد. قیمت هر مثقال طلا دیروز به حدود ۶ میلیون و ۵۹۴ هزار تومان رسید، و در حدود ۸۰ هزار تومان این مقدار طلا افزایش قیمت داشت.

گفتنی است قیمت طلا در شنبه گذشته (۲۸ آبان) در محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی معامله می‌شد.

اما قیمت سکه امامی با افزایش حدود ۲۰۰ هزار تومانی با قیمت ۱۶ میلیون و ۷۹۱ هزار تومان داد و ستد شد. سکه قدیم نیز با بیش از ۱۵۰ هزار تومان رشد، ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شد.

نیم سکه دیروز۵۰ هزار تومان گران شد و با این افزایش قیمت وارد کانال ۹ میلیون تومانی شد. این قطعه از سکه امروز با قیمت ۹ میلیون تومان در بازار معامله شد.

ربع سکه اما با وجود افزایش ۳۰ هزار تومانی قیمت، همچنان در پله آخر کانال پنج میلیون تومانی قرار دارد.

ربع سکه امروز با قیمت 5 میلیون و 980 هزار تومان در بازار داد و ستد شد. با این افزایش قیمت به نظر می‌رسد در پایان زمان معاملاتی امروز این قطعه از سکه نیز به کانال جدید راه پیدا کند.

   سکه گرمی ارزان شد

اما سکه گرمی از روند رشد قیمت جا ماند و اندکی ارزان شد. امروز سکه گرمی با پنج هزار تومان کاهش با قیمت ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در بازار معامله شد.

حباب سکه امامی امروز بر خلاف سایر قطعات سکه بزرگ شد اما حباب سایر سکه‌ها کوچک شد. بیشترین سهم کاهش حباب سکه برای سکه طرح قدیم با نزدیک به ۱۵۰ هزار تومان کاهش قیمت بود.

حباب نیم، ر بع و سکه گرمی هم از ۵ تا ۲۰ هزار تومان کاهش قیمت داشت.

   بلاتکلیفی بازارهای مالی

جواد فلاحیان، کارشناس بازارهای مالی در مورد آینده بازارهای مالی به تجارت‌نیوز می‌گوید: «ابهامات در آینده اقتصادی کشور، هم از جهت توقف روند مذاکرات و هم سیاست‌گذاری‌های کلان دولت، نوعی بلاتکلیفی را در همه بازارهای مالی و کالایی، از جمله دلار، طلا و سکه ایجاد کرده است.» او می‌گوید: «سکه همچنان با حباب قیمتی در حال معامله است. فعالان بازار معتقدند سکه باهوش‌تر از دلار رفتار می‌کند. طلا نیز با توجه به حباب موجود در بازار، معامله می‌شود. بنابراین به نظر نمی‌رسد در شرایط فعلی، نوسان شدید قیمتی از جمله کاهش زیاد در بازار رخ دهد.»

فلاحیان با اشاره به شرایط تورمی در کشور، توضیح می‌دهد: «بازارهای مالی از جمله دلار نسبت به تورمی که در بازارهای کالایی ایجاد شده، عقب‌تر هستند. با توجه به سیاست‌های دولت در کنترل دستوری، به نظر می‌رسد فنر قیمتی آنها کشیده شده است.»

فلاحیان توضیح می‌دهد: «اگر یک موج تورمی دیگر در بازارها شکل بگیرد، این احتمال وجود دارد که فنر آنها رها شود و دلار به رقم‌های بالاتری برسد.»

در شرایطی که کنترل قیمت دلار در دستان نهاد پولی کشور است به نظر می‌رسد مردم برای درگیر نشدن با تبعات خرید دلار به خرید طلا و سکه تمایل بیشتری دارند. این افزایش تقاضا موجب تحرکات قیمتی در بازار طلا و سکه شده است.

   تقاضا برای دلار کم شد؟

قیمت دلار مانند روزهای گذشته با روندی با ثبات در حرکت است. اما روند بازارهای موازی، با جریان قیمت دلار در بازار معاملات تهران هم‌سو نیست و روند افزایشی دارد. نهاد پولی کشور تا کجا قادر به کنترل قیمت دلار است؟

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار در بازارهای مختلف نوسانات اندکی داشت. به نظر می‌رسد از ۱۰ روز گذشته تاکنون اقدامات بازارساز و برخورد ارز امریکایی با سقف قیمتی خود، قیمت آن را کنترل کرده است.

بانک مرکزی تلاش می‌کند با انتشار اخباری مبنی بر تزریق سنگین ارز در بازار توافقی و پیشی‌ گرفتن میزان عرضه از تقاضا، خبر درمانی و ارایه بسته‌هایی نظیر فروش اوراق ارزی، سیگنال کاهشی برای قیمت دلار ارسال کند. اما علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز می‌گوید: «دولت نمی‌تواند در درازمدت به این روند ادامه دهد. به اعتقاد او، در نهایت قیمت دلار به سمت کانال‌های بالاتر حرکت می‌کند.» این در حالی است که سیگنال بازارهای موازی هم‌جریان با قیمت دلار در بازار معاملات تهران نیست و روند افزایشی دارد.

هر چند بازارساز تا امروز برای کنترل قیمت دلار موفق بوده است؛ به گونه‌ای که از مهر ماه تاکنون بازار ارز شاهد تلاش‌های بی‌نتیجه دلار برای عبور از سقف‌های قیمتی بوده است. اما هنوز موفق به گذر از این سد نشده است.

جریان صعودی قیمت دلار به آرامی در حرکت است و به مسیر افزایشی آهسته و پیوسته خود ادامه می‌دهد. به اعتقاد تحلیلگران اما بازار از ارزش ذاتی خود فاصله دارد.

امروز ۵ آذر ۱۴۰۱، قیمت دلار در بازار آزاد بر اساس گزارش بعضی از کانال‌های تلگرامی با روندی باثبات نظیر روزهای گذشته به کار خود ادامه داد.

البته برخی منابع نیز معتقدند این کانال‌ها قیمت‌ها را بیشتر از مقدار واقعی اعلام می‌کنند. به‌طور کلی نوسان قیمت دلار در کانال ۳۴ تومان همچنان ادامه دارد.

   تقاضا برای دلار کم شد؟

علی طباطبایی، کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در مورد اقدام بانک مرکزی برای ارسال سیگنال‌های کاهشی به بازار ارز می‌گوید: «در روزهای جاری کاهش تقاضای دلار، ناشی از اشباع خرید واردکنندگان نیست. قوانین دست‌و‌پاگیر اخیر بانک مرکزی تعداد متقاضیان دلار را کاهش داده است.»

به گفته او واردکنندگان برای خرید و واردات کالا به دلار نیاز دارند، اما باید هفت خوان پیچیده‌ای را برای تهیه آن طی کنند. این سخت‌گیری‌ها تقاضا برای دلار را کاهش داده است. این در حالی است که اوراق ارزی هم مشتری چندانی ندارد.

این کارشناس بازارهای مالی می‌گوید: «اکنون عمده نیاز به دلار و تقاضا برای آن به واردکنندگان اختصاص دارد. اگر این اقدامات سختگیرانه وجود نداشت، تقاضا برای حجم عرضه بانک مرکزی کم نیست.»

    قیمت دلار تا چه زمان قابل کنترل است؟

طباطبایی معتقد است: «سیگنال‌های کنترلی تا حدی می‌توانند بر بازار موثر باشند و قیمت‌ها را کاهشی کنند؛ اما ادامه آنها در درازمدت ممکن نیست.»

او می‌گوید: «اکنون یکی از عوامل کنترل قیمت دلار در بازار آزاد یا توافقی، ارزپاشی و سخت‌گیری‌های بانک مرکزی است و ارتباطی با روند طبیعی بازار ندارد. بازارساز با روش کنترل عرضه و تقاضا، تنها به صورت موقت می‌تواند قیمت‌ها را کنترل کند.»

اما دولت تا چه زمانی توانایی کنترل بازار را دارد؟ طباطبایی تاکید می‌کند: «سیاست‌گذار تا زمانی می‌تواند به سرکوب قیمتی ادامه دهد که منابع کافی را برای ارزپاشی در اختیار داشته باشد. نهایتا دو تا سه ماه دیگر چنین امکانی وجود دارد.»

این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به از دست رفتن امیدها برای مذاکرات هسته‌ای برجام توضیح می‌دهد: «دولت قیمت دلار را در ماه‌های پیش رو با سرکوب قیمتی کنترل خواهد کرد. اگر شرایط تغییر اساسی داشته باشد، سناریوها نیز عوض می‌شود.»

به گفته طباطبایی، «در صورتی که همین روال ادامه یابد و اخبار سیاسی نامساعد بر شرایط فعلی افزوده شود، دولت نهایتا می‌تواند قیمت دلار را با سیاست ارزپاشی پایین نگه دارد. این در شرایطی است که منابع ارزی بانک مرکزی نیز محدود است و ما با وجود تحریم‌ها قادر به تامین بازار ارز در دراز مدت نخواهیم بود.» او تاکید می‌کند: «زمانی که بانک مرکزی دیگر منابع مالی کافی را در اختیار نداشته باشد، دلار به طرف سطوح بالاتر حرکت می‌کند.»

 

ارسال نظر