رویداد
صادرات خودرو به ارمنستان
رییس سازمان توسعه تجارت گفت: ارمنستان سفارشگذاری ۲۰۰ دستگاه خودرو از ایران داشته است که این خودروها به تدریج در حال ارسال هستند. به گزارش مهر به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، هیات هفت نفره پارلمانی ارمنستان به ریاست رییس گروه دوستی ایران و ارمنستان پارلمان این کشور با حضور در تهران با وزیر صمت و رییس سازمان توسعه تجارت دیدار و گفتوگو کرد. رضا فاطمی امین وزیر صمت در ادامه این دیدار با استقبال از ایجاد توسعه تجارت با ارمنستان گفت: آماده توسعه تجارت با ارمنستان، ایجاد خط تولید لوازم خانگی در ارمنستان و همکاریهای خودرویی با این کشور هستیم. همچنین در این دیدار علیرضا پیمان پاک رییس سازمان توسعه تجارت نیز به اقدامات انجام شده دو کشور برای کاهش عوارض جادهای اشاره کرد و گفت: به زودی شاهد تغییراتی در این زمینه خواهیم بود. وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامههای همکاری شرکتهای ایرانی و ارمنی جهت حضور مشترک در بازار روسیه و توزیع کالا گفت: مرکز تجاری ایران در ایروان آماده بهرهبرداری است و طی ۲ هفته آینده افتتاح میشود. پیمان پاک با اشاره به ایجاد اتاق تهاتر میان ۲ کشور افزود: لیست کالاها به تأیید هر دو طرف رسیده و شرکت کارگزار نیز مشخص شده و متن نهایی قرارداد در حال آماده شدن برای امضاست. رییس سازمان توسعه تجارت در ادامه بیان کرد: ارمنستان سفارشگذاری ۲۰۰ دستگاه خودرو ایران داشته است، که این خودروها به تدریج در حال ارسال هستند. رییس گروه دوستی ایران و ارمنستان پارلمان در این دیدار با بیان اینکه حجم مبادلات تجارتی ایران و ارمنستان در ۸ ماه گذشته میلادی ۴۳ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد داشته است گفت: سال گذشته حجم مبادلات ما با ایران ۷۰۰ میلیون دلار بود و امسال با توجه به رشد ۴۳ درصدی از یک میلیارد دلار عبور کرده است. گئورگ بابویان ضمن اعلام آمادگی ارمنستان برای برطرفسازی هرگونه موانع توسعه تجارت با ایران گفت: خوشحالیم که این علاقه در طرف ایرانی نیز وجود دارد و امیدواریم با کاهش و اصلاح جادهای جهت ترانزیت کالا، تبادلات تجاری ایران و ارمنستان افزایش پیدا کند.
مجوزی برای افزایش قیمت شویندهها صادر نشده
سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان گفت: سازمان حمایت هیچگونه تصمیمی برای افزایش قیمت شویندهها نگرفته است و فعلا نیز این موضوع در دستور کار سازمان قرار ندارد. به گزارش تسنیم، در طول هفته اخیر بازار فروش انواع محصولات شوینده تحت تاثیر کاهش عرضه کارخانجات با مشکلاتی مواجه شده است. بررسیهای میدانی تسنیم از وضعیت بازار نشان میدهد کارخانجات تمایلی به افزایش عرضه کالا به بازار ندارند و حتی در برخی از محصولات به صورت خودسرانه افزایش قیمت را نیز لحاظ کردهاند. در این شرایط برخی سوءاستفادهگران محصولات تقلبی را با برند شرکت های معتبر راهی بازار میکنند که همین امر مشکلات مردم را در خرید مواد شوینده دوچندان کرده است. البته علم بیگی رییس هیاتمدیره انجمن صنایع شوینده با رد افزایش قیمت محصولات شوینده توسط واحدهای تولیدی، میگوید: فروش کارخانجات با همان قیمتهای قبلی انجام میشود. وی اعلام کرده است: انجمن درحال بررسی قیمت مواد اولیه و سایر موارد برای ارایه درخواستی به منظور افزایش قیمت برخی محصولات شوینده است اما تاکنون اجازه هیچ افزایشی را دریافت نکرده است. در همین رابطه فرهیدزاده سرپرست سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز به تسنیم، گفت: سازمان حمایت هیچگونه تصمیمی برای افزایش قیمت شویندهها نگرفته است و فعلا نیز این موضوع در دستور کار سازمان قرار ندارد. وی تاکید کرد: واحدهای نظارتی در بخشهای مختلف بازار را رصد میکنند تا شاهد تخلفاتی در سطح بازار و تضییع حقوق مصرفکنندگان نباشیم. ۲۹ خرداد ماه امسال بود که ستاد تنظیم بازار با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه داخلی و خارجی، کرایه حملونقل، دستمزد کارگران، افزایش نرخ خدمات گمرکی، همچنین افزایش هزینههای آب، برق و گاز، با افزایش ۲۵ درصدی قیمت انواع شویندهها، لوازم بهداشتی و آرایشی موافقت کرد.
بیش از ۳ میلیون تن کالاهای اساسی به کشور وارد شد
میزان واردات کالاهای اساسی به کشور در نیمه نخست سال جاری به ۳ میلیون و ۱۱۷ هزار تن رسید که در قالب ۱۳۰ فروند کشتی از طریق بنادر جنوبی و شمالی وارد کشور شده و محمولههای این کشتیها پس از تخلیه، بارگیری و به مراکز جمعیتی سراسر کشور ارسال شدند.
بیش از ۳ میلیون تن کالاهای اساسی به کشور وارد شد. به گزارش ایلنا از شرکت بازرگانی دولتی ایران، این در این شرایطی است که در ۶ ماهه نخست سال گذشته، ۴ میلیون و ۴۰۵ هزار تن انواع کالاهای اساسی در قالب ۱۷۳ فروند کشتی وارد کشور شده بود که میزان واردات امسال با یک میلیون و ۲۸۸ هزار تن کاهش، ۲۹ درصد کمتر از پارسال بوده است. بر اساس این گزارش، کاهش ۲۹ درصدی واردات کالاهای اساسی در نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۱، در حالی رقم خورده است که میزان موجودی ذخایر کالاهای اساسی کشور در مقایسه با نیمه ابتدایی سال ۱۴۰۰، از ضریب اطمینان به مراتب بالاتری برخوردار شده است. گفتنی است، از جمله دلایل و عوامل کاهش قابل توجه واردات کالاهای اساسی به کشور، حرکت در مسیر خودکفایی از طریق اجرای طرحهای خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی است که به عنوان نمونه، میتوان به خرید تضمینی ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم در سال جاری اشاره کرد که نسبت به سال گذشته، از رشدی برابر با ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برخوردار بوده است.
