اخبار
گفتوگوی وزیر خارجه و بورل
وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد: هیچ تردیدی در اراده ایران برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار وجود ندارد. وزیر امور خارجه در تماس تلفنی با «جوزف بورل»، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در خصوص آخرین وضعیت گفتوگوها برای رفع تحریم و همچنین برخی موضوعات مهم منطقهای و بینالمللی گفتوگو و تبادل نظر کرد. حسین امیرعبداللهیان در این گفتوگوی تلفنی با اشاره به تداوم رایزنیها برای رفع تحریمها اظهار داشت: هیچ تردیدی در اراده دولت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به توافق خوب، قوی و پایدار وجود ندارد. کاخ سفید باید زیادهخواهیها و تردید را کنار گذاشته و در مسیر واقعبینی و راهحل گام بردارد. وزیر امور خارجه با اشاره به تلاش طولانی همه طرفها در وین اظهار کرد: اکنون سه کشور اروپایی و روسیه و چین آماده نهاییشدن توافق هستند. دولت فعلی امریکا باید جسارت اصلاح سیاستهای اشتباه گذشته کاخ سفید را داشته باشد. امیرعبداللهیان با ابراز قدردانی از تلاشهای بیوقفه جوزپ بورل و انریکه مورا تأکید کرد: اکنون دیپلماسی بهدرستی و بهخوبی عمل میکند. وزیر امورخارجه با اشاره به تشدید اقدامات تروریستی و موج آوارگان در افغانستان بر لزوم همکاری جدی در مورد برقراری ثبات و امنیت در این کشور، رسیدگی به مشکل آوارگان افغانستانی، ارسال کمکهای بشردوستانه و مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد. رییس دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به ابعاد گسترده و عمیق تحولات اوکراین، بر ضرورت تمرکز بر راهحل سیاسی در حل بحران اوکراین تاکید کرد. امیرعبداللهیان همچنین از برقراری آتشبس موقت در یمن استقبال و اظهار امیدواری کرد که منطقه شاهد آتشبس دایمی، رفع محاصره کامل یمن و توافق یمنی - یمنی شود. جوزف بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز در این گفتوگو با اشاره به اراده مثبت طرف ایرانی در مذاکرات وین اظهار کرد: باور داریم که ایران خواهان توافق است و ابتکارات متنوعی وجود داشته و تداوم دارد. او طولانیشدن تنفس در مذاکرات را سازنده ندانست و پیشنهاد کرد گفتوگوها مجددا میان نماینده اتحادیه اروپا و مذاکرهکننده ارشد ایران از نزدیک پیگیری شود.
دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان
پنجمین دور گفتوگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در بغداد پایتخت عراق برگزار شد.در پنجمین دور گفتوگو میان نمایندگان عالی جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی که در بغداد پایتخت عراق برگزار شد، چشمانداز روشنتری نسبت به از سرگیری روابط میان دو کشور ترسیم شده است. بر اساس گزارش نورنیوز، مسوولان عالی عراق و سلطنت عمان نقش موثری در شکلگیری جلسات مشترک میان نمایندگان تهران و ریاض داشتهاند. در جریان پنج دور گفتوگوهای صریح انجام شده، در مورد چالشهای اصلی در مسیر از سرگیری روابط دو کشور تبادل نظر شده است. مقامات ارشد دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی ایران و رییس سرویس اطلاعاتی عربستان به عنوان نمایندگان تامالاختیار دو کشور در جلسات شرکت کردهاند. اگرچه هنوز اخبار رسمی در مورد محتوای آخرین دور گفتوگوها و توافقات احتمالی منتشر نشده اما اطلاعات رسیده به نورنیوز حاکی است که فضای مثبت نشست اخیر امیدواریها برای گام نهادن دو کشور در مسیر از سرگیری روابط را افزایش داده است. با توجه به شکلگیری فضای مفاهمه و گفتوگوهای سازنده میان نمایندگان دو کشور، پیشبینی میشود در آینده نزدیک زمینه برگزاری جلسه مشترک میان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی فراهم شود.
اجرای داوطلبانه شفافیت رای نمایندگان
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: سامانه پارلمان مجازی برای انتشار عمومی آراء نمایندگان آماده شده و ان شاءالله اجرای آزمایشی داوطلبانه شفافیت آرای نمایندگان از هفته آینده آغاز خواهد شد. مالک شریعتی نیاسر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توییتر، نوشت:
«اجرای داوطلبانه شفافیت آرای نمایندگان:
با پیگیری نامه ۱۶۲ نفره از رییس مجلس و مساعدت ایشان، تاکنون حدود ۳۰ نماینده آرای مستند خودرا از IT مجلس دریافت کردهایم واین آمار به تدریج درحال افزایش است.
به همت دکتر بحرینی، سامانه «پارلمان مجازی» برای انتشار عمومی آرا آماده شده است.
گرچه از اول مجلس برخی همکاران نظیر روحالله نجابت بهطور پیوسته آرای خود را در سایت شخصی منتشر کرده و اخیرا علی خضریان نیز انجام داده است، قرار اکثر جمع ما این است که کاری هماهنگ انجام شود. لذا اجرای آزمایشی داوطلبانه شفافیت آرای نمایندگان انشاءالله از هفته آینده آغاز میشود.» شفافیت آرا یکی از مهمترین وعدههایی بود که مجلس یازدهم از نخستین روزهای آغاز به کار خود قول تحقق آن را به مردم داد. نمایندگان مجلس یازدهم طرحی را با عنوان شفافیت آرای نمایندگان تهیه کرده و پس از تصویب کلیات آن قرار شد به صورت دو شوری مورد بررسی قرار گیرد. اما علی رغم گذشت حدود یک سال و اندی از آغاز به کار مجلس یازدهم خبری از این طرح نشد. تعدادی از نمایندگان نیز از تعلل در رسیدگی به این طرح انتقاد کرده و در نامهای به هیات رییسه خواستار در دستورکار قرار گرفتن این طرح شدند.
