بازار سرمایه

۱۴۰۰/۰۴/۱۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۷۹۹۷۵

واکنش مثبت بازار به انتخابات

محسن عباسلو، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه به روند معاملات بورس در فصل بهار اشاره کرد و گفت: اکنون و در وضعیت فعلی کشور هر فردی که بر مسند ریاست‌جمهوری قرار بگیرد می‌تواند عملکرد معقولی را از خود در حوزه بازار سرمایه داشته باشد. مدیرعامل کارگزاری ارگ هومن تأکید کرد: اکنون سهامداران نسبت به صحبت‌هایی که از سوی رییس‌جمهور منتخب در حوزه بازار سرمایه صورت گرفته است نگاه مثبت دارند و به‌محض روشن شدن نتیجه انتخابات میزان اعتماد سهامداران به بورس و حجم معاملات در بازار افزایش پیدا کرد. وی بابیان اینکه صحبت‌های رییس‌جمهور منتخب و حمایت‌های وی از سهامداران در بورس اصلی‌ترین دلیل بازگشت شاخص بورس به مدار صعودی و ورود دوباره سرمایه‌های مردم به این بازار محسوب می‌شود، تأکید کرد: نگاه سهامداران به فرد منتخب در ریاست‌جمهوری به‌قدری مثبت است که اکنون سرمایه‌ها در حال خروج از صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت و ورود دوباره آنها به بازار سهام است. وی در ادامه گفت‌وگو موضوع مالیات بر عایدی سرمایه را دیگر عامل تأثیرگذار بر بازگشت شاخص بورس برمدار صعودی دانست و گفت: وجود شفافیت در معاملات بورس و معافیت آن از مالیات توانسته است توجه بیشتر سرمایه‌گذاران را به این بازار جلب کند. این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه اکنون قیمت عمده سهام حاضر در بورس بعد از نوسان و اصلاح شدیدی که تجربه کردند برای سرمایه‌گذاری بسیار جذاب شده‌اند، افزود: اکنون بازار سرمایه با ریسک قابل‌توجهی همراه نیست و ریسک آن نسبت به سایر بازارها مانند ارز، طلا، مسکن و خودرو در کف قرار دارد. عباسلو تأکید کرد: اکنون بازار در بهترین موقعیت برای سرمایه‌گذاری قرار دارد اما مهم‌ترین مشکل فعلی این بازار، اعتماد سرمایه‌گذاران است که اگر بتوان آن را دوباره به این بازار بازگرداند شاهد معاملاتی پررونق در این بازار خواهیم بود. این فعال بازار سرمایه با اشاره به اینکه سهامداران نباید اکنون تحت تأثیر روند صعودی بازار سرمایه تصمیمات عجولانه بگیرند و با ورود سرمایه‌های خود بدون آشنایی از این بازار باعث ایجاد معاملات هیجانی در بورس شوند، گفت: بهتر است اگر سرمایه‌گذاران آشنایی چندانی نسبت به روند بازار سرمایه ندارند، اجازه دهند سرمایه‌هایشان در همان صندوق باقی بماند تا تحت تأثیر نوسان‌های ایجادشده دچار ضرر و زیان‌های سنگین در این بازار مانند سال گذشته نشوند. مدیرعامل کارگزاری ارگ هومن به افزایش سرمایه از محل تجدید بر ارزیابی دارایی‌ها و تأثیر آن بر بازار اشاره کرد و گفت: افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها دارای جنبه روانی مثبت در معاملات بورس است و باعث اقبال سهامداران به آن سهم مدنظر به دلیل کاهش قیمت ایجادشده می‌شود. وی بابیان اینکه ایجاد کاهش قیمت سهم در بازار را نکته مثبت افزایش سرمایه از محل تجدید به ارزیابی دارایی عنوان کرد و اظهار داشت: معمولاً سهامداران به سراغ سرمایه‌گذاری در سهامی که قیمت آن بالا است، نمی‌روند و بیشتر به دنبال سرمایه‌گذاری در سهامی هستند که قیمت آنها پایین است؛ بنابراین افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را می‌توان از این منظر مثبت ارزیابی کرد.

کاهش معاملات اوراق تسهیلات مسکن فرابورس

افت ۲۱ درصدی حجم و کاهش ۲۷ درصدی ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن در سه ماه نخست امسال در فرابورس ایران رقم خورد. نگاهی به کارنامه فرابورس ایران در سه ماه گذشته نشان می‌دهد طی ۵۷ روز معاملاتی تعداد ۶۶ میلیارد و ۱۷۲ میلیون ورقه بهادار در ۱۴ میلیون و ۴۹۱ هزار نوبت به ارزش ۵۱۶۸ هزار و ۵۶۲ میلیارد ریال در بازارهای فرابورس خریدوفروش شده است که به ترتیب از افت ۶۴ درصدی حجم، کاهش ۷۰ درصدی نوبت‌های معاملات و رشد ۹۵ درصدی ارزش معاملات نسبت به مدت مشابه سال ۹۹ حکایت دارد.

همچنین بازار اول فرابورس از ابتدای امسال تا پایان خرداد تغییر مالکیت ۱۸ میلیارد و ۷۶۲ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۱۰۹ هزار و ۹۷۸ میلیارد ریال و بازار دوم مبادله ۱۷ میلیارد و ۶۴۰ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۱۹۷ هزار و ۴۱۸ میلیارد ریال را به خود دیدند که این ارقام به ترتیب بیانگر افزایش ۴ درصدی حجم و کاهش ۶۶ درصدی ارزش معاملات در بازار اول و افت ۷۷ درصدی حجم و کاهش ۸۴ درصدی ارزش معاملات بازار دوم در مقایسه با سه ماه نخست ماه سال ۹۹ است.

این گزارش می‌افزاید: در بازار ابزارهای مالی نیز تعداد ۴۹۰۲ میلیون اوراق بدهی به ارزش ۴۵۳۸ هزار و ۶۵۹ میلیارد ریال معامله‌شده است که از افزایش ۱۲۵۷ درصدی حجم و ۱۳۷۴ درصدی ارزش معاملات این بازار در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۹ حکایت می‌کند. افزون بر این، بالغ‌بر ۷۵۰۷ میلیون واحد صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله به ارزش ۱۴۵ میلیارد و ۲۸۴ میلیون ریال و ۸ میلیون ورقه گواهی تسهیلات مسکن (تسه) به ارزش ۴۷۵۷ میلیارد ریال در این مدت در این بازار مورد معامله قرارگرفته است که نشان از افزایش ۶۲ درصدی حجم و رشد ۴۵ درصدی ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و همچنین افت ۲۱ درصدی حجم و کاهش ۲۷ درصدی ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن در مقایسه با سه ماه نخست پارسال دارد.