اخبار

۱۳۹۸/۱۰/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۹۹۲۶

بنزین‌های یورو۴ کجاست

مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز با بیان اینکه دیروز شاخص آلودگی هوا در البرز طی یک ساعت به‌طور ناگهانی ۵۵ واحد بالا رفت و با ثبت یک رکورد مواجه شد، گفت: شاخص در روز گذشته به ۱۸۰ هم رسید. فردین حکیمی با اشاره به تداوم آلودگی هوا در روزهای اخیر و تصمیمات کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا به‌خصوص تعطیلی مدارس، گفت: تصمیماتی که از سوی کارگروه اضطرار اتخاذ می‌شود مقطعی و در زمان بحران است بنابراین لازم است به وظایف محوری دستگاه‌های مختلف برای کاهش آلودگی پرداخته شود. حکیمی یکی از موضوعات مهم برای پیشگیری از افزایش غلظت آلاینده‌ها در کلان‌شهرها را نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی دانست و به ایسنا گفت: به‌طور کلی در کرج ۶۲درصد آلودگی ناشی از خودروهاست که ناوگان حمل و نقل عمومی به خصوص اتوبوس‌های شهری در آن نقش زیادی دارند. این مسوول افزود: ۳۸ درصد منابع آلاینده نیز متعلق به منابع ثابت همچون صنایع، موتورخانه‌ها و... است که در این زمینه هم باید موضوع نوسازی صنایع، استفاده از فناوری‌های نوین و گازسوز کردن صنایع دنبال شود. او بر توسعه فضای سبز در کلان‌شهر کرج هم تأکید کرد و ادامه داد: بحث از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و توجه به معاینه فنی خودروها هم در پیشگیری و کاهش آلودگی هوا مطرح است. حکیمی اعلام کرد: با وجود اینکه همه اینها در قانون مشخص شده است اما عمدتاً شاهد این هستیم که اقدامات به صورت رضایت‌بخشی دنبال نمی‌شود.

او در مورد اینکه گفته می‌شود سوخت غیراستاندارد یکی از عوامل اصلی آلودگی این روزهاست خاطرنشان کرد: بنا به آنچه که به محیط زیست اعلام شده، در حال حاضر بنزین یورو۴ فقط در هسته مرکزی کلان‌شهر کرج توزیع می‌شود و این نوع بنزین در سایر مناطق استان در دسترس نیست؛ البته گازوئیل یورو۴ در تمام نقاط استان توزیع می‌شود. مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز تصریح کرد: سوخت می‌تواند از عوامل اصلی آلودگی باشد، در شش ماهه اول سال ذرات آلاینده ۲.۵ میکرون عمدتاً از جنس گرد و غبار است اما در فصل سرما از محل خودروها و مصرف سوخت است.

۴۷  میلیارد  تومان برای احیای جنگل‌های زاگرس

سرپرست سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از اختصاص ۴۷ میلیارد تومان برای احیای جنگل‌های زاگرس و منطقه ایران مرکزی در لایحه بودجه ۹۹ خبر داد. خسرو شهبازی افزود: برای حفظ، احیا و توسعه جنگل‌های زاگرس و منطقه ایران مرکزی حداقل حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیاز است. وی با اشاره به ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی گفت: مطالعات طرح تنفس بر روی جنگل‌های هیرکانی در حال انجام است و امید می‌رود نتیجه این مطالعات تا نیمه اول سال آینده اعلام شود. شهبازی با تأکید بر اینکه این مطالعات درباره نحوه نگهداری جنگل‌های هیرکانی در حال انجام است، افزود: این مطالعه با مشارکت دانشگاه گرگان، ساری، دانشگاه تربیت مدرس و مهندسین مشاور در حال اجراست و همچنین سعی شده تا از پتانسیل موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور استفاده شود. سرپرست سازمان جنگل‌ها ابراز امیدواری کرد این طرح بتواند در جهت احیای جنگل‌های هیرکانی و ارسباران نقش موثری داشته باشد و از تخریب آنها جلوگیری کند.

جای خالی «پهپادآمبولانس» در ناوگان اورژانس

پهپادها که در روزهای اخیر با سورپرایز وزیر ارتباطات در سرخط خبرها قرار گرفت، به گفته رییس مرکز اورژانس تهران می‌توانند در امدادرسانی به بیماران اورژانسی نیز نقش موثری داشته باشند، پیشنهادی که شاید روزی اجرایی شود. پیمان صابریان درباره استفاده از پهپاد در ماموریت‌ها و عملیات‌های اورژانس گفت: در حال حاضر در دنیا طرحی به نام «AED Drone» یا همان «الکتروشوک کنترل از راه دور» وجود دارد که به تعریف ساده اقدامات مربوط به احیا و ماساژ قلبی و موارد این‌چنینی را انجام می‌دهد، اما بدون حضور متخصص یا کارشناس به صورت عمومی قابل استفاده است. او در مورد سازوکار فعالیت این دستگاه‌ها نیز گفت: زمانی که با اورژانس تماس گرفته و موردی مربوط به حملات قلبی و نظایر آن اعلام شود، این پهپادها موقعیت مکانی بیمار را دریافت کرده و به صورت اتوماتیک به محل فرستاده می‌شوند. در آن محل AED یا همان الکتروشوک وصل و احیای قلبی ریوی انجام می‌شود. صابریان با بیان اینکه این پهپادها می‌توانند جان شهروندان را نجات دهند، گفت: با توجه به اینکه فیبریلاسیون قلبی یکی از علل مرگ و میر در جهان محسوب می‌شود با استفاده از چنین تجهیزاتی می‌توان در مدت زمانی کوتاه عملیات احیا را آغاز کرد و از مرگ فرد جلوگیری کرد.

رییس مرکز اورژانس تهران با بیان اینکه در حال حاضر در کشورمان از این پهپادها چنین استفاده‌ای نمی‌شود، گفـت: اما می‌توان به عنوان یک پیشنهاد این موضوع را مطرح کنیم چرا که اگر پهپادها به این فناوری مجهز شوند می‌توانند کمک بسیاری کنند. وی ادامه داد: این پهپادها در بحث دارو نیز می‌توانند کمک‌کننده باشند، برای مثال در زمان وقوع سیل، گرفتار شدن افراد در مکان‌های صعب‌العبور و... می‌تواند کمک کند اما باید بررسی شود که این پهپاد چه امکاناتی دارد، در چه ارتفاعی می‌تواند پرواز کند، چه مقدار بار را می‌تواند حمل کند و در چه مکان‌هایی اجازه پرواز دارد.

 

 

ارسال نظر