چالش جاماندگان کمک معیشتی

۱۳۹۸/۰۹/۰۷ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۰۴۰

اگرچه مطابق با اعلام رسمی متولیان، مقرر است پس از ۲۴ ساعت از ارسال پیام به سامانه #۶۳۶۹* کد رهگیری ارسال شود، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد برای برخی از افراد هنوز کدی ارسال نشده است. به گزارش مهر، پس از پایان سومین مرحله از دور اول پرداخت کمک‌های معیشتی به ۱۷.۷ میلیون خانوار ایرانی، سامانه‌ای تحت عنوان #۶۳۶۹* برای ثبت درخواست‌های جدید متقاضیان اعلام شد. مطابق با اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی متقاضیانی که موفق به دریافت کمک معیشتی در دور اول نشده‌اند باید تا ۱۰ روز کد ملی خود را (سرپرست خانوار با سیم کارت به نام خود) به این سامانه ارسال و تا ۲۴ ساعت بعد کد رهگیری را دریافت کنند.

حسین میرزایی سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی دولت چند روز قبل گفته بود: « برای جلوگیری از ازدحام و ترافیک فقط سرپرست خانوارها به این سامانه مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند و نتیجه هم در مدت ۲۴ ساعت اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

وی دیروز هم از ثبت درخواست ۵.۴ میلیون خانوار در سامانه مذکور خبر داده است که بررسی‌های میدانی و تماس‌های مردمی نشان می‌دهد برای بسیاری از آنها کد رهگیری ارسال نشده است.  در این بین، از روز نخست اعلام آدرس این سامانه، در ابتدا شاهد اختلالات گسترده و عدم دسترسی به ویژه در خطوط همراه اول به سامانه مذکور بودیم. حال که اختلالات دسترسی به سامانه به حداقل رسیده است، مشکل دیگری مبنی بر «عدم ارسال کد رهگیری» هویدا شده که به نگرانی متقاضیان دامن زده است. در ادامه بخشی از پیام‌های مربوط به عدم دریافت کد رهگیری بازنشر می‌شود:  یکی از مخاطبان مهر در پیامی نوشته است: «سلام. بازنشسته ناجا هستم. ما چهارنفریم یارانه هم بر اساس ۴ نفرمی‌گیریم. ولی بسته کمک معیشتی ۱۰۳ هزار تومن واریز شده برامون یعنی فقط ۲ نفر. به کجا اعتراض کنیم کد ۶۳۶۹ روهم می‌زنم ثبت شد ولی پیامکی نیامده.» یکی دیگر از متقاضیان در تماسی با خبرگزاری اعلام کرد که «بنده به عنوان سرپرست خانوار با سیم کارتی که به اسم خودم بوده، از روز نخست با سامانه ۶۳۶۹ ارتباط گرفتم اما با گذشت دو روز هنوز پیامی تحت عنوان کد رهگیری برای من ارسال نشده است، فقط پیامی به مضمون اینکه «با این شماره با شما در ارتباط خواهیم بود» برایم ارسال شد.»

همچنین مخاطب دیگری نوشته است: «مگه نگفتند بعد از فرستادن کدملی ۲۴ ساعت بعد کد رهگیری براتون ارسال میشه، الان ۴۸ ساعت شده پس چرا کد رهگیری نیومده برای من؟» یکی از دیگر متقاضیان در پیامی نوشته است: «تا الان صد بار پیام فرستادم برای ۶۳۶۹ اما هیچ کد رهگیری نمیاد.» مخاطب دیگری نوشت: «چرا بعد از کلی وررفتن با کد دستوری اعلام شده برای ثبت کد ملی، و بعد از گذشت بیش از ۲۴ ساعت هیچ پاسخ یا کد رهگیری داده نمی‌شود؟» کاربر دیگری نوشته است: «کد ملی خود را با شماره همراه خود طبق روشی که اعلام کرده‌اند یعنی با #۶۳۶۹* ثبت کرده‌ام و ۲۴ ساعت و بلکه بیشتر هم گذشته ولی هیچ پاسخ یا پیامی دریافت نکرده‌ام آیا باید دوباره شروع کنم؟» همچنین یکی دیگر از متقاضیان نوشت: «دیروز ظهر کد ملی را به #۶۳۶۹* فرستادم ولی با وجود گذشتن ۲۴ ساعت هنوز جواب و کد رهگیری فرستاده نشده.» شخص دیگری نوشته است: «با سلام، بیشتر از ۲۶ ساعت پیش در سامانه اعتراض کد ملی خودم (سرپرست خانوار) رو ثبت کردم ولی کد رهگیری برام ارسال نشده، لطفا پیگیری کنید.» سخنگوی ستاد شناسایی مشمولان طرح حمایت معیشتی دولت گفته به دلیل اختلال در سامانه پیامکی همراه اول سایت در روز نخست با مشکل روبرو شد حال اینکه تعداد ثبت نام‌کنندگان از طریق شرکت رایتل و ایرانسل به ۱۵۰۰ کد ملی رسید. این در حالی است که مشکل مذکور محدود به روز نخست نبود و طی روزهای بعد نیز ادامه داشت و اکنون نیز بسیاری از کسانی که موفق به ثبت اعتراض شده‌اند، هنوز کدرهگیری دریافت نکرده‌اند.

  لزوم اصلاح سیاست‌های حمایتی از تولید

«علی تابش»، فعال اقتصادی بخش خصوصی گفت: همراه با واقعی‌ترشدن قیمت دلار سیاست‌های حمایتی از تولید داخلی باید به‌طور جدی مورد بازبینی واقع شود و دیوان سالاری پیچیده ناشی از اکثر این سیاست‌گذاری‌ها خاتمه یابد.

در زمانی که قیمت دلار بصورت غیرواقعی پایین نگه داشته شده بود دولت مجبور بود ساز و کارهای حمایتی برای تولیدکنندگان، نظیر ممانعت از واردات محصولات مشابه، قائل شود تا آنها بتوانند به حیات خود ادامه دهند. اما با افزایش قیمت دلار و واقعی‌تر شدن آن دیگر نه تنها به این نوع حمایت‌ها نیازی نیست، بلکه با حذف آنها می‌توان به ایجادکیفیت بیشتر تولیدات داخلی کمک کرد.

در حقیقت افزایش قیمت دلار به خودی خود فضای حمایتی قابل توجهی را برای تولیدکنندگان ایرانی که در مقایسه با رقبای خارجی خود دستمزدهای بسیار کمتر پرداخت می‌کنند و از سوخت و برق و آب بسیار ارزان‌تر بهره می‌برند فراهم کرده است. باید دقت کرد که دستمزد یک کارگر در چین این روزها حداقل حدود ٣ برابر ایران است و قیمت برق صنعتی در آن دیار حداقل ٥ برابر ماست. با دلار ١٢٠٠٠ تومانی خود بخود باید تولیدکنندگان داخلی بتوانند محصولات خود را بسیار ارزان‌تر از رقبای خارجی تولید کنند. به‌گونه‌ای که برای خریدار صرف نکند مشابه خارجی آن محصول را وارد کند. با دلار ١٢٠٠٠ تومانی به‌خودی خود این امکان رقابت فراهم شده و نیازی برای حمایت بیشتر نیست. در حقیقت دولت می‌تواند در فضای دلار ١٢٠٠٠ تومانی بسیاری از فرایندهای پیچیده اداری برای حمایت بیش از اندازه از تولید را کلا بر دارد و فضای کسب و کار را ساده‌تر، کم‌فسادتر و چابک‌تر کند.

 

ارسال نظر