نهمین دوره پارلمان اروپا در غیاب بریتانیا
گروه جهان| ۳۷۳میلیون شهروند ۲۷کشور عضو اتحادیه اروپا ماه مهدر انتخابات پارلمان اروپا شرکت میکنند تا نهاد قانونگذاری این تشکل اروپایی برای نهمین دوره ۵ساله آماده تصمیمگیری درباره قوانین این بلوک شود. به گزارش ایرنا، اگر برگزیت به تاخیر نیفتد یا لغو نشود، از ۲۹ مارس بریتانیا از اتحادیه اروپا و در نتیجه پارلمان آن خارج و ۷۳کرسی آن از مجموع کرسیهای پارلمان اروپا کسر میشود. با احتساب افزایش جمعیت برخی کشورهای عضو، تعداد نمایندگان دوره آتی پارلمان اروپا از ۷۵۱نفر دوره کنونی به ۷۰۵نفر کاهش خواهد یافت. آلمان در میان کشورهای عضو با ۹۶کرسی، بیشترین و مالت، لوکزامبورگ و قبرس هر کدام با ۶کرسی کمترین سهمیه را در پارلمان دارند.
«گروه حزب مردم اروپا» که ریشه در بنیانگذاران پارلمان اروپا دارد با ۲۹درصد آراء اکثریت نسبی کرسیهای این دوره را به خود اختصاص داده و گروه چپگرای «اتحاد مترقی سوسیالیستها و دموکراتها» با ۲۵درصد آراء پس از آن قرار دارد. نخستین دور انتخابات پارلمان اروپا سال ۱۹۷۹ برگزار شد. نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که بلوکهای اصلی پارلمان در دوره آتی نیز وزن خود را حفظ خواهند کرد، هرچند که احزاب مخالف اتحادیه اروپا با اقبال بیشتری مواجه و شکافهای کنونی در خصوص موضوعاتی همچون مهاجرت و تنظیم بودجه تشدید خواهند شد.
نحوه رایگیری و شرایط رایدهندگان در هر یک از کشورهای عضو متفاوت است و رویه واحدی در این زمینه حاکم نیست. با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات نگرانی نهادهای اروپایی از افزایش حملات سایبری افزایش یافته و شرکت مایکروسافت بهتازگی با صدور بیانیهای اعلام کرده در تلاش است تا با تامین امنیت سایبری این انتخابات، به شهروندان اروپایی کمک کند و اجازه ندهد تا سلامت انتخابات با اعمال نفوذ اطلاعاتی به خطر بیفتد.
دبیرخانه پارلمان اروپا در شهر لوکزامبورگ پایتخت کشور لوکزامبورگ قرار دارد، جلسات پارلمان در استراسبورگ فرانسه و بروکسل بلژیک و جلسات کمیسیونها در بروکسل برگزار میشود.
