ارز صادرکنندگان به چرخه اقتصاد میآید

گروه بانک وبیمه|
روز یکشنبه ۲۰ آبان ۹۷، نرخ انواع ارز و سکه با کاهش مواجه شد بهطوریکه برخی فعالان بازار ارز اعلام کردند که تعدادی از صرافیها، قیمت هر دلار امریکا را به ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان و هر یورو به را ۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان معامله کردهاند.
به گزارش تعادل، نرخ دلار در مراکز مختلف و بازارها و صرافیهای مختلف بین ۱۳۹۰۰ تا ۱۴۳۰۰ تومان معامله شده و نشان میدهد که تمایل نرخ دلار به کاهش و قرار گرفتن در کانال ۱۳ هزار تومان افزایش یافته است. نرخ درهم نیز بین ۳۹۳۰ تا ۳۹۵۰ تومان معامله شده است.
از سوی دیگر، سایت سنا میانگین نرخ ارز روز شنبه را برای دلار ۱۴۳۲۸، لیرترکیه ۲۷۳۱، یورو ۱۶۳۷۰، درهم ۳۹۰۵، یوآن ۲۱۵۱ و پوند ۱۸۴۵۴ تومان اعلام کرده است.
در شرایطی که نرخ هر انس طلا نیزدر بازار جهانی با ۵ دلار کاهش به ۱۲۱۰ دلار رسیده، نرخ طلا و سکه نیز کاهش یافته است. سکه امامی با قیمت ۴ میلیون و ۳۹۵ هزار تومان، سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، نیم سکه ۲ میلیون و ۲۳۰ هزار تومان، ربع سکه ۱ میلیون ۲۳۰ هزار تومان، سکه گرمی ۶۸۰ هزار تومان، آب شده نقدی ۱۷ عیار مثقالی یک میلیون ۷۹۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۴۱۳ هزار تومان معامله شد. ابراهیم آیت محمدولی، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران بزرگ در این زمینه اعلام کرد که هر قطعه سکه تمام طرح امامی با قیمت چهار میلیون و ۴۰۰هزار تومان داد و ستد میشود. بهای سکه بهار آزادی نیز چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، نیم سکه دو میلیون و ۲۵۰ هزار تومان و ربع سکه با قیمت یک میلیون و ۲۸۰هزار تومان، سکه گرمی ۶۸۰ هزار تومان، در بازار به فروش میرسد. هر گرم طلای ۱۸عیار نیز در بازار ۴۱۱هزار و ۳۰۰تومان قیمتگذاری شد.
پیش بینی قیمت دلار و طلا و سکه
با توجه به روند نزولی بودن نرخ روزهای قبل، برخی دلالان تلاش دارند که با مطرح کردن موضوع عدم امکان اصلاح سیافتی به ایجاد هیجان در بازار بپردازند. براین اساس، برخی کارشناسان معتقدند که دلار سلیمانیه ۱۴۱۷۰ و دلار تهران ۱۴۳۰۰ شد و از طرفی دلار فردایی هرات ۱۳۹۵۰تومان بود، اگر روند بازار نزولی شود مهمترین حمایتی که از دلار صورت میگیرد در ۱۴۲۰۰ تومان است و عبور پر قدرت از آن ما را به ۱۳۸۰۰ هم میتواند برساند ولی اگر جهت برگردد و صعودی شود اولین مقاومت برای دلار ۱۴۶۰۰ و بعدی ۱۴۸۰۰ تومان خواهد بود.
صرافان اسامی خود را به کانون اعلام کنند
از سوی دیگر، کانون صرافان طی اعلامیهای به صرافان اعلام کرد: کلیه صرافیهایی که پرونده آنها در خصوص تمدید در دستور کار بانک مرکزی است، اسامی خود را سریعا به کانون اعلام کنند.
ارز صادرکنندگان به چرخه اقتصاد میآید
از سوی دیگر، رییسکل بانک مرکزی اعلام کرد که تهمیدات جدیدی برای آوردن ارز صادرکنندگان به چرخه اقتصاد اندیشیده شده که به زودی اعلام میشود.
عبدالناصر همتی روز گذشته مهمان ویژه نشست استانداران سراسر کشور بود که پس از این جلسه با اشاره به موضوع صحبت خود در این جلسه از تهمیدات جدیدی برای آوردن ارز صادرکنندگان به چرخه اقتصاد خبر داده است.
به گفته وی، پیش از اعلام این سیاستها، دیدگاههای فعالان بخش خصوصی نیز اخذ و نهایی میشود.
وی همچنین در پست اینستاگرامی خود اعلام کرد که برای آوردن ارز صادرکنندگان غیرنفتی به چرخه اقتصاد تمهیداتی اندیشیده شده است که به زودی اعلام میشود. قبل از اعلام حتما دیدگاههای فعالان بخش خصوصی نیز اخذ و نهایی میشود.
سیاستهای بانک مرکزی ثبات در بازار ارز ایجاد کرد
همچنین یک کارشناس اقتصادی تغییرات ثبات در بازار ارز را معلول دخالت بانک مرکزی دانست و عنوان کرد: بخشی از افزایش قیمتها به دلیل حباب اقتصادی و جو روانی ایجاد شده توسط رسانهای بیگانه اتفاق افتاد.به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، غلام سوری در خصوص کنترل بازار ارز افزود: در بازار قیمتها کاهش پیدا کرده و این برای بازار ارز اتفاق خوبی محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه افزایش قیمتها ناشی از حباب اقتصادی بوده، ادامه داد: بنیانهای اقتصادی ما نشان نمیدهد که ارزش پول ما تا این اندازه ضعیف شده باشد و بیشتر افزایش قیمتها به دلیل حباب، فعالیت گسترده دلالان و جو روانی اتفاق افتاد.
سوری همچنین تعدیل قیمتها را در گروی بهکارگیری سیاستهای صحیح دولت دانست و خاطرنشان کرد: اگر دولت سیاستهای مناسبی به کار گیرد میتواند قیمت دلار را حفظ کند.
اختلاف دولت و بانک مرکزی هند
برای برداشت از ذخایر ارزی
دولت هند به دنبال دریافت مازاد ذخایر بانک مرکزی این کشور است که این موضع منجر به افزایش تنش میان دستگاه اجرایی و نهاد مرجع بانکی این کشور شده است.
به گزارش لایومینت، یک مقام رسمی در بانک مرکزی هند که خواست نامی از او برده نشود، گفت: دولت هند به دنبال گرفتن بخشی از مازاد ذخایر رزرو بانک هند به منظور استفاده پُربازدهتر است.
این مقام رسمی گفت: معیار بهره بردن از ذخایر سرمایه مازاد باید بر اساس معیارهای تعیین شده جهانی باشد. بیشتر بانکهای مرکزی جهان ۱۳ تا ۱۴ درصد از دارییهای خود را به عنوان ذخیره نگهداری میکنند؛ در حالی که این رقم برای بانک مرکزی هند ۲۷ درصد است.
بر پایه این گزارش، درخواست دولت هند از بانک مرکزی هند برای تحویل مازاد دارایی خود میتواند به تنشهای موجود با رزرو بانک دامن زند و به استقلال بانک مرکزی هند آسیب
وارد کند.
همچنین هفته گذشته، وزارت دارایی هند اعلام کرد که به استقلال اختیار پولی احترام میگذارد؛ اما بعد از آنکه اختلافات بر سر مدیریت بانکهای دولتی ضعیف و نقدینگی سفت و سخت که تاثیر منفی بر روی بازار گذاشته به پایان برسد.
