شاخصها در مسیر نزولی
گروه بورس|
روز گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار افتی بالغ بر ۱۶۵۰ واحد را تجربه کرد. در این روز شاخص بورس تهران با افت هزار و ۶۵۹واحدی (معادل ۰,۸۸درصد) مواجه شد و در ارتفاع ۱۸۷هزار و ۷۷۸واحد قرار گرفت. همچنین شاخص کل هموزن با افت ۱.۲۷درصدی در سطح ۲۸هزار و ۹۴۱واحد قرار گرفت. در این بین بیش از سه میلیارد و ۲۴۰ میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و ۱۷۷ میلیارد تومان در بورس دادوستد شد که از این میزان یک هزار و ۲۵ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت.
در روز دوشنبه شاخص بازار اول ۲ هزار و ۳۷ واحد (منفی ۱.۴۳ درصد) کاهش داشت و شاخص بازار دوم ۶۱۱ واحد مثبت (۰.۱۷ درصد) رشد داشت. معاملات سهام در حالی آغاز شد که در اغلب نمادها و گروهها فشار عرضه سنگین به نظر میرسید. نمادهای موثر در شاخص نماد پارس با ۳۲۱ واحد و پارسان با ۱۷۰ واحد رشد بودند. همچنین نمادهای وبملت ۲۸۹، شبندر ۱۷۸، فولاد ۱۷۶ واحد، وامید ۱۷۶ واحد و کچاد ۱۶۳ واحد منفی بودند.
رشد ارزش در فرابورس
دادوستدهای صورتگرفته در بازارهای نهگانه فرابورس ایران در روز میانی هفته جاری به تغییر مالکیت بیش از ۹۷۳ میلیون ورقه بهادار به ارزش نزدیک به ۶ هزار و ۹۲۳ میلیارد ریال منجر شد که حاکی از افزایش حجم و ارزش مبادلات فرابورس نسبت به روز یکشنبه است. رصد مبادلات بازار سهام در سیام مهرماه نشان میدهد که معاملهگران سهام در بازار اول ۱۵۷ میلیون سهم به ارزش ۶۵۶ میلیارد ریال را دست به دست کرده و در بازار دوم نیز به خریدوفروش ۳۳۹ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۵۶۷ میلیارد ریال اقدام کردهاند. دادوستد سهام در سه تابلو معاملاتی بازار پایه نیز به نقلوانتقال ۴۵۴ میلیون سهم انجامید که ارزش این مبادلات بر ۹۸۹ میلیارد ریال بالغ شد.
نگاهی به معاملات اوراق از جمله اوراق بدهی شامل اسناد خزانه اسلامی، اوراق مشارکت، اوراق اجاره، اوراق مرابحه و...، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله و همچنین اوراق تسهیلات مسکن نشانگر آن است که طی روز قبل در مجموع ۲۳ میلیون ورقه بهادار به ارزش افزون بر ۳ هزار و ۷۱۱ میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی مبادله شده است.
روز چهارشنبه دوم آبان ماه تعداد ۲۳ میلیون ورقه اسناد خزانه اسلامی در نماد «اخزا۷۰۹» در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس عرضه میشود. این اوراق که در ۱۳ مردادماه سال جاری از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی منتشر شده، دارای مدت دو ساله است و از همین رو در مردادماه سال ۱۳۹۹ سررسید خواهد شد.
نماد «داوه» متعلق به شرکت داروسازی آوه سینا که بخشی از سهام آن به تازگی عرضه اولیه شده است علاوه بر آنکه برترین تقاضا را در روز قبل به خود اختصاص داد با ۴,۹ درصد رشد قیمتی، بیشترین افزایش قیمت را در میان نمادهای فرابورسی تجربه کرد. در سمت مقابل نماد گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی «سمگا» در صدر جدول بیشترین کاهش قیمت قرار گرفت.
نگاهی به جدول تاثیر در شاخص نیز نشان میدهد که نماد «مارون» حدود ۸ واحد اثر منفی بر شاخص کل فرابورس گذاشته است اما در سمت مقابل نماد «میدکو» با حمایت ۱۰ واحدی از آیفکس مانع از افت بیشتر آن شده است تا در نهایت این نماگر با کاهش ۸ واحدی در ارتفاع دو هزار و ۱۰۲ واحدی قرار بگیرد.
