اخبار

۱۳۹۷/۰۳/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۲۲۵۶۲

 ابلاغ دستورالعمل شناسه‌دارشدن خودروها

مهر   براساس مکاتبه وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر کشور، دستورالعمل اجرایی ثبت، اخذ و نصب شناسه کالای خودرو به دستگاه‌های اجرایی مرتبط ابلاغ شد. به استناد دستورالعمل ابلاغی وزیر صنعت، معدن و تجارت به دستگاه‌های اجرایی در خصوص شناسه‌دار شدن خودروهای سواری، خودروهای تجاری حمل بار، خودروهای تجاری حمل مسافر، ماشین‌آلات راه‌سازی و معدنی و موتورسیکلت از تاریخ ۰۵/۰۲/۱۳۹۷ فرآیند جدید به صورت؛ ثبت و دریافت شناسه کالا توسط دفتر صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایجاد ارتباط و هماهنگی بین شناسه کالا و نمایندگی توسط همان دفتر، ثبت سفارش انواع خودرو تنها از طریق سامانه جامع تجارت و بر اساس شناسه کالا و بررسی ضوابط و مجوزهای مربوطه به صورت الکترونیکی و بدون حضور فیزیکی طی می‌شود. همچنین گروه‌های کالایی دخانیات، تجهیزات دارای سیم‌کارت، پوشاک، لوازم خانگی، داروهای دامی و داروهای انسانی از جمله گروه‌های کالایی بودند که شناسه کالا را اخذ کرده و فرآیند واردات و ثبت سفارش آنها با شناسه کالا صورت می‌گیرد. در حال حاضر نیز این روند برای انواع خودرو الزامی شده و پس از دریافت شناسه کالای این گروه کالایی، ثبت سفارش خودرو نیز بر اساس شناسه کالا صورت خواهد گرفت.

 افت ۵ درصدی واردات رسمی از ترکیه

تسنیم   واردات رسمی ایران از ترکیه در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با افت ۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۵۹ میلیون دلار رسید. این در حالی است که ترکیه در سه ماهه نخست سال قبل ۸۰۲ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود. آمارهای منتشر شده از سوی موسسه آمار ترکیه نشان می‌دهد، حجم مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه در بازه زمانی ژانویه تا مارس ۲۰۱۸، با ۳ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی به ۲,۶۴۱ میلیارد دلار رسیده است. در ماه‌های ژانویه تا مارس سال ۲۰۱۷ ارزش تجارت بین دو کشور بالغ بر ۲.۵۶۱ میلیارد دلار اعلام شده بود. ارزش صادرات ترکیه به ایران در سه ماهه نخست ۲۰۱۸ معادل ۱.۸ درصد کل صادرات این کشور بوده و ایران در رتبه ۱۹ بزرگ‌ترین مقاصد صادراتی این کشور قرار داشته است. اما واردات ترکیه از ایران در سه ماهه نخست امسال رشد ۷ درصدی داشته و از ۱.۷۵۹ میلیارد دلار در سه ماهه نخست ۲۰۱۷ به ۱.۸۸۲ میلیارد دلار در سه ماهه نخست ۲۰۱۸ رسیده است.

 بسته‌بندی مشکلی تازه برای تولید

ایلنا  دبیرکل خانه صنعت معدن و تجارت گفت: امروز مشکل اصلی تولیدکنندگان قیمت مواد پتروشیمی است که به صورت بی‌رحمانه‌یی در حال افزایش است. محمد رضا مرتضوی در ادامه گفت: متاسفانه این مشکل به حدی جدی شده است که تولیدکنندگان امروز با مشکل بسته‌بندی و عرضه روبه‌رو شده‌اند و علاوه بر کمبود در بازار باید مواد خود را با قیمت گزاف نیز تهیه کنند. او در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واحدهای تولیدی گفت: تا به امروز تمام نیاز شرکت‌های تولیدی کشور تامین شده است و تمام آنها بدون هیچ مشکلی با معرفی از سوی بانک مرکزی به بانک عامل، توانسته‌اند ارز ۴۲۰۰ تومانی را تحویل بگیرند.  مرتضوی افزود: حتی برخی شرکت‌ها به دلیل اینکه به ثبات این وضعیت اعتماد نداشتند بیشتر از سفارشات ماهانه خود درخواست دادند که دولت نیز آنها را تامین کرده است و هیچ مشکلی به وجود نیامده است.

 ایران سی‌و‌هفتمین صادرکننده جهان شد

تسنیم   ایران با صادرات ۹۲میلیارد دلاری در سال ۲۰۱۷ به عنوان سی و هفتمین صادرکننده بزرگ جهان در این سال شناخته شد. بخش اقتصادی سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) طی گزارشی از میزان صادرات ۲۲۳ کشور جهان در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد: ایران در این سال ۹۲میلیارد دلار کالا و خدمات صادر کرده است. بر این اساس صادرات ایران در این سال از ۱۸۶ کشور جهان بیشتر بوده است. همچنین بر اساس محاسبات (سیا) ایران از نظر ارزش صادرات خود در سال ۲۰۱۷ در رتبه ۳۷جهان و بالاتر از برخی کشورهای اروپایی مثل اسلواکی، فنلاند، پرتغال، یونان و لتونی قرار گرفته است. این در حالی است که چین با صادرات ۲۱۵۷میلیارد دلاری بزرگ‌ترین صادرکننده جهان در این سال شناخته شده و امریکا با ۱۵۷۶میلیارد دلار در رتبه دوم جای گرفته است. آلمان نیز با صادرات ۱۴۰۱میلیارد دلاری سومین صادرکننده بزرگ جهان شناخته شده است.  بر این اساس برخی کشورهای دیگری که صادرات بیشتری نسبت به ایران در سال ۲۰۱۷ داشته‌اند، عبارتند از: ژاپن با ۶۸۳میلیارد دلار، کره‌جنوبی با ۵۵۲میلیارد دلار، فرانسه با ۵۴۱میلیارد دلار، روسیه با ۳۳۶میلیارد دلار، امارات با ۳۱۴میلیارد دلار، هند با ۲۲۹میلیارد دلار، ترکیه با ۱۵۷میلیارد دلار و نروژ با ۱۰۲میلیارد دلار. اما از دیگر سو کشورهایی که صادرات کمتری نسبت به ایران داشته‌اند، عبارتند از: اسلواکی با ۸۰,۵میلیارد دلار، آفریقای‌جنوبی با ۷۸.۲۵میلیارد دلار، فنلاند با ۶۵.۵میلیارد دلار، پرتغال با ۶۲.۶میلیارد دلار، عراق با ۵۶.۷میلیارد دلار، یونان با ۲۹.۲میلیارد دلار، مصر با ۲۳.۵میلیارد دلار، بحرین با ۱۴.۳میلیارد دلار، لتونی با ۱۲.۳ میلیارد دلار و ترکمنستان با ۷.۳۹میلیارد دلار.