خصوصی‌سازی

۱۳۹۶/۱۲/۰۶ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۷۵۳۰

اختصاص ۴۹ شرکت برای سهام عدالت

۴۹ شرکت به‌صورت قطعی برای سهام عدالت اختصاص یافته است و این شرکت‌ها هیچ‌گونه تغییر دیگری نخواهند داشت. داود خانی معاون سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به موارد فوق گفت: در مجموع تعداد ۴۹ شرکت که قیمت‌گذاری قطعی شده و بخش عمده آنها جزو شرکت‌های بورسی و تعدادی اندک هم غیربورسی‌اند، طی سنوات گذشته به سهام عدالت اختصاص کامل پیدا کردند و در جلسه آبان ماه سال ۱۳۹۵ شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قطعیت یافته‌اند. معاون برنامه‌ریزی، توسعه منابع و امور پشتیبانی سازمان خصوصی‌سازی افزود: این شرکت‌ها در جلسه موردنظر نهایی شده و تصویب گردید که این ۴۹شرکت به‌صورت قطعی برای سهام عدالت اختصاص یابند و بر این اساس، این شرکت‌ها هیچ‌گونه تغییر دیگری نخواهند داشت. وی اضافه کرد: این ۴۹ شرکت در صورت تصویب لایحه پیشنهادی از سوی مجلس به پرتفوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی اضافه نمی‌شوند، بلکه شرکت‌های مصوب شده در شورای عالی اصل ۴۴ به موجب این لایحه قرار است به‌عنوان سرمایه صندوق، سرمایه‌گذاری شوند که عنوان آن صندوق سرمایه‌گذاری سهام عدالت است. معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: به موجب احکام قبلی شرکت‌های سرمایه‌گذاری‌های استانی دارای سرمایه‌گذاری‌هایی به‌نام شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت بودند که البته این موضوع قطعیت کامل نداشت و اکنون قانون‌گذار در خلال این لایحه تصویب می‌کند که این شرکت‌های سرمایه‌گذاری واجد این سرمایه‌گذاری‌ها نیستند و صندوق‌های سرمایه‌گذاری متولی این سرمایه‌ها و شرکت‌های سرمایه‌پذیر هستند.

بلوک مدیریتی «ذوب» روی میز فروش

گروه بورس  پانزدهم اسفندماه در بازار دوم فرابورس ایران ۱۶,۶۷درصد از سهام مدیریتی غیرکنترلی ذوب‌آهن اصفهان در نماد «ذوب۴» با قیمت پایه هر سهم ۷۵۰ ریال عرضه می‌شود. بر این اساس، سازمان خصوصی در نظر دارد تعداد ۵ میلیارد و ۵۳۰میلیون و ۶۷۱هزار و ۱۲ سهم معادل ۱۶.۶۷درصد از سهام ذوب‌آهن را که متعلق به صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد است به‌طور عمده و نقد یا نقد و اقساط از طریق عرضه در بازار فرابورس به فروش برساند. از آنجا که قیمت پایه هر سهم در این عرضه ۷۵۰ ریال منظور شده قیمت پایه کل این بلوک مدیریتی رقم ۴ هزار و ۱۴۸ میلیارد و ۳میلیون و ۲۵۹ هزار ریال خواهد بود که خریداران برای حضور در رقابت خرید آن باید ۳درصد از قیمت پایه کل را پرداخت کنند. بر این اساس سه‌شنبه  ۱۵ اسفندماه بازار دوم فرابورس میزبان عرضه این بلوک است که از سوی کارگزاری آپادانا به‌عنوان کارگزاری عرضه‌کننده روی میز فروش می‌رود.

عرضه بلوک ۱۹,۵ درصدی آلومینیوم‌ ایران‌ در بورس

گروه بورس  بلوک ۱۹,۵درصدی آلومینیوم‌ ایران‌ در روز ۱۵ اسفندماه امسال توسط سازمان خصوصی‌سازی در بورس عرضه می‌شود. بر این اساس، تعداد یک میلیارد و ۱۵ میلیون و ۵۳۶هزار و ۳۷۸سهم شرکت آلومینیوم‌ ایران‌ معادل ۱۹.۵۳درصد سهام این شرکت در بورس اوراق بهادار عرضه می‌شود. این میزان سهام به قیمت پایه هر سهم ۲۰۰ تومان توسط سازمان خصوصی‌سازی به وکالت از سوی موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد به صورت ۲۰درصد نقد و بقیه اقساط روانه میز روش می‌شود.