خروج از «نفتا» به ضرر اقتصاد امریکاست

۱۳۹۶/۱۱/۰۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۵۶۵۸

گروه جهان|

نتیجه تحقیقات یک شرکت بزرگ مشاوره اقتصادی و تجارت بین‌المللی نشان می‌دهد که خروج امریکا از پیمان تجارت آزاد امریکای شمالی (نفتا) به ضرر مشاغل امریکا خواهد بود و به اقتصاد این کشور آسیب می‌زند.

به گزارش تارنمای هیل، در یک تحلیل اقتصادی جدید آمده است خروج امریکا از این پیمان در سال نخست باعث از دست رفتن 1.8میلیون شغل در امریکا خواهد شد. این تحقیق نشان می‌دهد که خروج از این پیمان سه‌جانبه بین امریکا، کانادا و مکزیک، صادرات امریکا به کانادا و مکزیک را به میزان 17.4درصد به‌ازای هر یک از این دو کشور و صادارت جهانی شرکت‌های امریکایی را به میزان 2.5درصد کاهش می‌دهد و قدرت خرید خانواده‌های امریکایی را تا تقریبا 654 دلار پایین می‌آورد که این به‌دلیل افزایش قیمت‌ها و دستمزدهای پایین‌تر ناشی از تعرفه‌های افزایش یافته است. جاشوا بولتن رییس و مدیر اجرایی یک انجمن تجاری در امریکا در این زمینه گفت: «خروج از نفتا به‌طور دایمی استخدام، صادرات و تولید اقتصادی امریکا را کاهش می‌دهد و به نفع رقبای اقتصادی امریکا و به ضرر کارگران و تجار امریکایی است. از دولت مصرانه می‌خواهیم آسیب‌های احتمالی خروج از نفتا را مدنظر داشته باشد و به جای تلاش برای خروج از این پیمان بر مدرنیزه کردن این توافق متمرکز شود تا همچنان به‌عنوان شالوده رونق اقتصادی امریکا باقی بماند.»پیمان تجارات آزاد امریکای شمالی در سال 1994 منعقد شد و هدف آن از بین بردن همه محدودیت‌های تجارت و سرمایه‌گذاری میان کشورهای عضو پیمان بود. ترامپ بارها تهدید کرده که کشورش را از نفتا خارج می‌کند مگر اینکه درباره توافق جدیدی مذاکره شود که مزایای بیشتری برای کشورش داشته باشد. تحقیق اخیر همزمان با گردهمایی مکزیک، کانادا و امریکا در مونترال برای شرکت در ششمین دور از مذاکرات نفتا منتشر شده است. ترامپ همچنین سال گذشته و به محض

به قدرت رسیدن، امریکا را از مذاکرات پیمان مشارکت ترانس پاسیفیک خارج کرد. جاستین ترودو نخست‌وزیر کانادا روز سه‌شنبه از نسخه بازنگری شده توافق ترانس پاسیفیک با 10 کشور دیگر حاشیه اقیانوس آرام خبر داد که شامل امریکا نمی‌شود.

 

ارسال نظر