اخبار

۱۳۹۶/۱۰/۱۳ - ۰۱:۲۴:۱۶
کد خبر: ۱۱۴۱۴۲

عذرخواهی از فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یکی از شبکه‌های اجتماعی از فعالان کسب‌وکارهای نوین و اینترنتی به دلیل محدودیت‌های پیش آمده در روزهای اخیر عذرخواهی کرد.

محمدجواد آذری جهرمی روز گذشته در صفحه توییتر خود نوشت: یکی از جهت‌گیری‌های دولت برای حل معضل بیکاری، توسعه کسب‌وکارهای نوپا و تقویت فضای مجازی بوده و خواهد بود؛ وظیفه دارم از صدها هزار هموطن عزیزی که به‌دلیل شرایط اخیر متضرر شده‌اند، عذرخواهی کنم.

وی افزود: با بازگشت آرامش، در حال مذاکره با شورای امنیت کشور برای رفع محدودیت‌ها هستیم.

به گزارش ایرنا، برخی شبکه‌های اجتماعی در روزهای اخیر با برخی محدودیت مواجه شده‌اند؛ معاون سیاسی وزیر کشور هم این محدودیت‌ها را موقتی اعلام کرده است.

«محمدجواد آذری جهرمی» 12 آذرماه امسال نیز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: تسهیل‌گری و توسعه کسب‌وکارهای نوپای ایرانی راهکار اشتغال جوانان است.

جهرمی تاکید کرده است: زیست بوم فرهنگی کشور ما اقتضائاتی دارد که بایستی رعایت شود.

 

تاکید بر اجرای طرح تنفس جنگل

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه از تاکید رییس مجلس بر اجرای طرح تنفس جنگل در طی دوره سه ساله خبرداد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی می‌خواست این طرح را در دوره یک ساله انجام دهد اما بیکاری کارگران شرکت‌های ذی‌ربط در جنگل موجب می‌شود تا این طرح در دوره سه ساله انجام شود.

علی‌محمد شاعری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طرح تنفس جنگل طبق ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه باید حداکثر ظرف مدت سه سال اجرا شود که براساس آن بهره‌برداری و قطع درختان شکسته، خشک شده، افتاده و ریشه کن شده؛ مجاز شمرده شده است و طبق همین ماده قانون مقرر شد وزارت جهاد کشاورزی حداکثر ظرف سه سال به ساماندهی مجریان طرح‌ها اقدام کند.

وی با بیان اینکه برای جبران خسارت‌های ناشی از اجرای طرح تنفس جنگل در سال جاری اعتباری بالغ بر 80 میلیارد تومان پیش‌بینی شده که سازمان برنامه و بودجه باید سریع‌تر آن را تخصیص دهد، خاطرنشان کرد: طرح تنفس جنگل به مدت سه سال اجرا و به تدریج بهره‌برداری از درختان سالم و سرپا کم می‌شود اما وزارت جهاد کشاورزی بخشنامه‌یی را ابلاغ کرد که براساس آن سازمان جنگل‌ها را مکلف کرده به جای سه سال در طی یک سال این طرح اجرا شود و تا پایان 96 نسبت به خاتمه قرارداد با مجریان طرح‌ها اقدام کنند و در بند دیگری از این بخشنامه نیز آمده که هر گونه بهره‌برداری از جنگل کاملا ممنوع است؛ در حالی که این بخشنامه خلاف قانون برنامه ششم توسعه است و بخشنامه سلیقه‌یی و شخصی محسوب می‌شود. شاعری ادامه داد: ابلاغ این بخشنامه، موجب نارضایتی کارگران شمال کشور که در این طرح مشغول به کار بودند، شد و بسیاری از واحدهای صنعتی احساس ناامنی کردند زیرا احتمال می‌دهند که شرایط بهره‌برداری چوب از جنگل به هیچ عنوان فراهم نیست به همین دلیل دکتر لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی جلسه‌یی را با وزیر جهاد کشاورزی و برخی از مجریان طرح‌ها و مسوولان ذی‌ربط برگزار کردند که نمایندگان مجلس مازندران نیز حضور داشتند و در همان جلسه دکتر لاریجانی؛ ماموریت رسیدگی به اجرای دقیق این طرح را به من تکلیف کردند که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تصمیماتی را اتخاذ کنیم تا طرح تنفس جنگل به درستی اجرا و از بیکاری کارگران جلوگیری شود و البته ملاک عمل هر شیوه‌نامه‌یی که توسط وزارت جهاد کشاورزی صادر و اجرایی می‌شود باید طبق قانون برنامه ششم باشد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس گفت: پس از ماموریتی که از سوی ریاست مجلس به من محول شد هماهنگی‌های لازم را انجام دادم و جلسه‌یی با حضور مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برگزار کردم که علاوه بر اجرای قانون؛ از هر گونه تنش و اقدامات غیرقانونی جلوگیری کنیم و این طرح باید ابتدا در یک دوره سه ساله به اجرا در بیاید و سازمان جنگل‌ها نیز مجاز است تا نسبت به جمع‌آوری و بهره‌برداری از درختان شکسته، افتاده و ریشه کن شده، اقدام کند. شاعری اظهار کرد: کارشناسان و ناظران سازمان جنگل‌ها باید بر کار مجریان طرح تنفس جنگل نظارت دقیقی داشته باشند تا در اجرای این طرح درختان سالم و سرپا قطع نشود و سازمان جنگل‌ها باید کنترل‌های مناسب‌تری را به عمل آورد تا برخی افراد سودجو نتوانند از خلأ نظارتی استفاده کنند زیرا قطعا یکسری تخلفات جزئی نیز در اجرای این طرح صورت می‌گیرد که آن تخلفات را باید با کنترل و نظارت دقیق به حداقل انتظار ممکن برسانیم. وی افزود: سازمان جنگل‌ها می‌تواند با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند انواع پهبادها در جنگلبانی‌های هر منطقه کنترل محسوس و نامحسوس و نظارت‌های دقیق و پایش‌های لحظه‌یی از جنگل‌ها انجام دهد که اینگونه می‌توان از تخلف افراد سودجو جلوگیری کنیم.

عضو مجمع نمایندگان مجلس مازندران خاطرنشان کرد: به این بهانه که شاید در اجرای طرح تنفس جنگل برخی درختان سالم نیز قطع شوند نمی‌توانیم قانون را ناقص اجرا کنیم زیرا تعداد زیادی از کارگران و کارکنان در حال حاضر نگران بیکاری هستند و زندگی آنها وابسته به ادامه فعالیت واحدهای صنعتی و تولیدی فرآورده‌های چوبی در منطقه شمال کشور است.

شاعری گفت: طبق ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده که به واردات چوب با تعرفه صفر مجوز دهد و مشوق‌های لازم را برای توسعه زراعت چوب و کاشت درختان غیرمثمر و سریع‌الرشد در اراضی مناسب توسط مجریان طرح‌های جنگلداری و افراد علاقه‌مند به این کار؛ فراهم کند تا چوب مورد نیاز واحدهای صنعتی از طریق واردات، زراعت چوب و بهره‌برداری از درختان شکسته، افتاده و خشک شده در طرح تنفس جنگل تامین شود. وی افزود: در حال حاضر درختان افتاده و خشک شده زیادی در جنگل‌ها وجود دارد که اگر این درختان توسط مجریان طرح تنفس جنگل بهره‌برداری نشود پس از خشک شدن می‌توانند عامل مهمی در آتش سوزی باشند و زمینه تخریب جنگل‌ها را فراهم کنند و همچنین اگر طرح تنفس جنگل به اجرا در نیاید ممکن است قاچاق چوب تشدید شود.

 

ارسال نظر