رابطه معکوس افزایش تعداد مسافر و رشد ناوگان جاده‌ای

۱۳۹۶/۱۰/۱۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۴۰۰۶

معاون دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌یی گفت: با وجود رشد ۵ درصدی ناوگان حمل و نقل عمومی مسافری هر سال شاهد رشد منفی جابه‌جایی مسافر در سطح کشور هستیم.

نیما شهرزاد در گفت‌وگو با ایرنا افزود: درحالی که عرضه ناوگان حمل و نقل جاده‌یی رو به رشد است اما تقاضا برای سفر با این ناوگان هر سال روند نزولی دارد.

او اظهار کرد: در سال ۸۵ در مجموع ۲۲۴میلیون مسافر با ناوگان حمل و نقل جاده‌یی عمومی در کشور جابه‌جا شدند و در این سال ۱۶میلیون و ۴۸۴هزار سفر انجام شد. این مقام مسوول اظهار کرد: در سال ۹۳ با این ناوگان ۱۹۰میلیون مسافر جابه‌جا شدند و ۱۶میلیون و ۸۷۱ هزار سفر انجام شد اما در سال ۹۴ در مجموع ۱۷۹میلیون مسافر در کشور با ناوگان عمومی جاده‌یی جابه‌جا و ۱۶میلیون و ۵۸ هزار سفر در کشور انجام شد. شهرزاد اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد که در سال ۹۵ حدود ۱۶۷میلیون مسافر با ناوگان حمل ‌و نقل عمومی جاده‌یی سفر کردند و در مجموع ۱۵میلیون و ۱۶۰هزار سفر در کشور به ثبت رسید. به گفته معاون دفتر حمل و نقل، مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌یی در پایان سال گذشته در مجموع ۱۶هزار اتوبوس، ۲۸هزار دستگاه مینی‌بوس و ۳۹هزار دستگاه سواری کرایه در کشور دارای کارت هوشمند بودند. این درحالی است که از ۱۶هزار اتوبوس در کشور ۱۴هزار و ۵۰۰ دستگاه با عمر متوسط ۹,۷۴سال، سال گذشته در سطح کشور تردد کردند. این مقام مسوول در سازمان راهداری افزود: از ۲۸هزار مینی‌بوس در کشور در سال گذشته ۲۰هزار و ۵۰۰ دستگاه با عمر متوسط ۲۳.۷۲سال در کشور فعال بودند و ۳۹هزار سواری کرایه با عمر متوسط ۸.۸۵ در مجموع ۲۶هزار و ۷۰۰خودرو در سطح کشور نسبت به جابه‌جایی مسافر اقدام کردند.

شهرزاد با اشاره به دلایل این رشد منفی یادآور شد: در سال ۹۱و ۹۲ قیمت اتوبوس، مینی‌بوس و سواری ۲تا ۳برابر شد اما نرخ کرایه‌ها افزایش نیافت. معاون دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌یی اظهار کرد: از طرفی سازمان راهداری تلاش کرد که بانک‌ها ۷۰تا ۸۰ درصد قیمت خودرو را تسهیلات پرداخت کنند اما هم‌اکنون برای هر اتوبوس که ۸۵۰ میلیون تومان قیمت دارد، بانک‌ها ۳۵۰میلیون تومان با نرخ ۱۰درصد تسهیلات پرداخت می‌کنند. به گفته او هر چند تولید مینی‌بوس کم شده اما سازمان راهداری برای خرید مینی‌بوس بین ۱۰۰تا ۲۰۰میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۴و ۶ درصد در نظر گرفته و برای خرید هر دستگاه کامیون هم بین ۳۰۰تا ۴۰۰میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۹درصدی به خریداران اختصاص می‌یابد. شهرزاد افزود: برای خرید خودروهای سواری کرایه هم‌اکنون بیش از ۴هزار نفر در نوبت هستند که ۲هزار نفر برای دریافت تسهیلات با نرخ ۶ درصد با ۸۰ درصد قیمت خودرو به بانک‌ها معرفی شده و ۲هزار نفر نیز در صف انتظار هستند.