ماشه‌های خشونت

۱۳۹۶/۰۹/۲۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۳۱۱۳
ماشه‌های خشونت

گروه گوناگون   

براساس تازه‌ترین گزارش‌های سال ۲۰۱۷ حدود ۵۶۰ هزار نفر در سراسر جهان در درگیری‌های خشونت‌آمیز با اسلحه کشته شدند. شمار این تلفات معادل ۷,۵نفر در هر ۱۰هزار نفر از جمعیت جهان است. در این میان حدود ۳۸۵هزار نفر خودکشی کرده و ۲۱۰هزار نفر با اسلحه به قتل رسیده‌اند. قابل ذکر است که در آن موارد خودکشی نیز از اسلحه‌های کوچک شخصی استفاده شده است.

طبق آخرین آمار منتشر شده، معامله اسلحه در دنیا پیشرفت قابل ‌توجهی داشته است. موسسه بین‌المللی پژوهش‌ صلح استکهلم در آماری که از معامله تسلیحاتی در ۵ سال گذشته مننتشر کرده، افزایش فروشی بیش از ۳۰درصد برای اسلحه در جهان اعلام کرد.

طبق این آمار، امریکای لاتین و کاراییب بیشترین سطح مرگ‌ومیر با اسلحه را به خود اختصاص داده‌اند. اطلاعات به دست آمده، نشان می‌دهد در بسیاری از کشورها در این مناطق بیش از ۵۰ درصد از مرگ‌ومیرهای خشونت‌آمیز در سال ۲۰۱۶ با اسلحه بوده است. پیش از این نیز اعلام شده بود که میزان فروش ۱۰۰شرکت بزرگ تولید‌کننده سلاح در دنیا در سال گذشته میلادی ۱,۹درصد افزایش داشته است. طبق این آمار ۱۰۰شرکت بزرگ فروش اسلحه و خدمات نظامی در دنیا- غیر از چین- در سال ۲۰۱۶ حدود ۳۷۴میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار فروش داشتند؛ این نخستین افزایش فروش سلاح از سال ۲۰۱۰ به ‌شمار می‌رود. طبق تازه‌ترین گزارش منتشر شده، استفاده از اسلحه در درگیری‌های خشونت‌آمیز در پورتوریکو بیشترین شمار تلفات را به خود اختصاص داده است. براساس این آمار در سال ۲۰۱۶ حدود ۷۹درصد از مرگ‌ومیرها توسط سلاح‌های گرم شخصی در این منطقه صورت گرفته است. پورتوریکو کشوری با مشکلات فراوان، بحران‌های سیاسی و اجتماعی، مشکلات مالی و بسیاری موارد دیگر است که این موضوع منجر به اعمال خشونت‌های بسیاری از سوی شهروندان شده است؛ به صورتی که پورتوریکو یکی از کشورهایی است که بالاترین میزان قتل را به خود اختصاص داده است. از طرفی بحران بدهی ۷۴میلیارد دلاری نیز در این کشور بسیاری نهادهای دولتی را ورشکست و بیکاری شدیدی ایجاد کرده است. این موضوع نیز بسیاری از مردم را به سوی تجارت مواد مخدر و اسلحه سوق داده است.

ونزوئلا از دیگر کشورهایی است که در آن استفاده از سلاح‌های کمری شخصی تلفات بسیاری به دنبال دارد. به گفته مقامات ونزوئلا در سال ۲۰۱۶ هر روز به ‌طور میانگین حدود ۶۰ نفر در درگیری‌های خشونت‌آمیز در این کشور کشته ‌شدند. طبق آمار منتشر شده، عامل ۷۸درصد از تلفات در درگیری‌های خشونت‌آمیز در ونزوئلا، سلاح‌های کمری شخصی بوده است. جرایم خشونت‌آمیز یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های اصلی مردم ونزوئلا به‌ خصوص ساکنان مناطق فقیرنشین به حساب می‌آید.

آن طور که در ادامه این گزارش آمده، سهم اسلحه در قتل‌ها و تلفات السالوادور نیز ۷۳درصد اعلام شده که این میزان در گواتمالا حدود ۷۱درصد است. آن طور که در بسیاری از گزارش‌ها اعلام شده، گواتمالا هشتمین کشور خطرناک جهان به شمار می‌رود؛ به‌ طوری که هر ۹۰دقیقه یک نفر در درگیری‌های خشونت‌آمیز به قتل می‌رسد.

براساس آمار منتشر شده، عامل ۷۰درصد از مرگ‌ومیرها در پاراگوئه نیز مربوط به استفاده از سلاح‌های کمری است. میزان خشونت در این کشور در حدی است که بارها هزاران شهروند پاراگوئه‌یی از اقشار مختلف، مسوولان اتحادیه کارگری و سازمان‌های اجتماعی و برخی از مقام‌های حزب‌های سیاسی در این کشور علیه بیکاری، فقر و خشونت دست به تظاهرات زدند. سهم اسلحه‌های شخصی در تلفات درگیری‌های خشونت‌آمیز‌ ترینیداد و توباگو نیز ۶۹ درصد اعلام شده که این آمار در بولیوی حدود ۶۸ درصد است. هندوراس، آلبانی و برزیل نیز از دیگر کشورهایی هستند که استفاده از سلاح‌های کمری، سهم بالایی در خودکشی‌ و قتل‌ها دارند. بر ساس سایر گزارش‌های منتشر شده، تعداد افرادی که بر اثر خشونت در برزیل جان خود را طی ۴سال گذشته از دست داده‌اند بیشتر از قربانیان خشونت در سوریه بوده است. طبق آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۶ عامل مرگ ۶۳ درصد از افرادی که در درگیری‌های خشونت‌آمیز کشته‌ شده‌اند، اسلحه‌های کمری بوده است. کلمبیا و امریکا نیز آماری مشابه شمار تلفات ناشی از اسلحه در برزیل دارند. طبق گزارش‌های به دست آمده، فهرست کشتارهای دسته‌‌جمعی در امریکا و شمار افرادی که هر ساله با سلاح‌های گرم در این کشور کشته می‌شوند همچنان رو به افزایش است و در ۹ماه اول سال ۲۰۱۷میلادی ۱۱۵۶۵نفر کشته و هزاران نفر نیز زخمی شده‌اند.