تولید‌کنندگان پسته در انتظار افزایش قیمت

۱۳۹۶/۰۹/۲۵ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۲۸۲۵

آمار گمرک حاکی از کاهش ۱۹درصدی صادرات پسته ایران در هشت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته است. بر اساس تازه‌ترین آمار گمرک ایران از تجارت خارجی هشت ماهه سال جاری، در این مدت ۵۹ هزار و ۷۴۴ تن پسته از ایران به کشورهای خارجی صادر شده است که ارزش مجموع این محموله‌ها به ۴۹۵ میلیون و ۸۲۷ هزار و ۱۷۰ دلار می‌رسد.

به این ترتیب قیمت هر کیلوگرم پسته صادراتی ایران در این مدت برابر ۸. ۳ دلار بوده که اگر متوسط قیمت دلار در سال جاری را ۴۰۰۰ تومان فرض کنیم رقمی در حدود ۳۳ هزار تومان می‌شود.

این در حالی است که در هشت ماهه نخست سال گذشته میزان صادرات پسته از ایران ۷۲ هزار و ۷۳۴ تن به ارزش ۶۱۱ میلیون و ۵۲۰ هزار و ۳۸۰ دلار بوده است. مقایسه آمار صادرات پسته در سال جاری و سال گذشته نشان می‌دهد که صادرات پسته ایران در هشت ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی با کاهش ۱۸ درصدی و از لحاظ ارزش با کاهش ۱۹ درصدی همراه بوده است.

اسداله عسگراولادی عضو هیات‌مدیره اتحادیه صادرکنندگان پسته در گفت‌وگو با اگزیم نیوز دلایل افت صادرات پسته را برشمرد و گفت: امسال پیش بینی ما برای صادرات پسته 200 هزار تن بود که در عمل 20 درصد آن صورت نگرفت.

وی افزود: به دلیل کم بودن محصول عده‌یی جنس موجود در بازار را خریده‌اند تا بعد از ژانویه بفروشند. در عین حال تا پایان آبان 45 هزارتن از کل محصول پسته کشور صادر شده است و تا پایان آذر ماه نیز20 هزار تن صادرات خواهیم داشت که به نسبت سال گذشته افت دارد.

عسگر اولادی خاطرنشان کرد: ما می‌بایست 145 هزار تن صادر کنیم که به نظر می‌رسد بیش از 100 تا 110 هزار تن امکان پذیر نباشد و 20 درصد کاهش را ناچارا خواهیم داشت.

وی با رد ادعای وجود دلالی در بازار پسته و نقش آنها در کاهش صادرات پسته گفت: غالب تولید‌کنندگان پسته خودشان صادرکننده هستند. برخی سرمایه دارهای استان یا خود باغدارها محصول خود را نمی‌فروشند چرا که با توجه به وضعیت شکوفه‌های درخت پسته پیش بینی می‌کنند که سال آینده نیز محصول کم است به شکلی که برای صادرات سال آینده 150هزار تن پیش‌بینی شده است. بنابراین محصول خود را نگه می‌دارند تا در فصل بهار با قیمت بیشتری وارد بازار کنند.

عضو هیات رییسه اتحادیه صادرکنندگان پسته افزود: حتی به نسبت گذشته پسته کمی به تهران ارسال می‌شود و انبارهای تهران خالی هستند. بیشتر خرید فروش در کرمان، رفسنجان، سیرجان، خراسان جنوبی و دامغان انجام می‌شود و سهم تهران از خرید و فروش پسته بسیار کم است.

 

ارسال نظر