چالش سوء‌تغذیه کودکان در مناطق کم برخوردار

۱۳۹۶/۰۷/۲۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۹۰۷۲
چالش سوء‌تغذیه کودکان در مناطق کم برخوردار

تعداد زیادی از کودکان بشاگرد دچار مشکل سوءتغذیه و بیماری‌های ناشی از مسائل بهداشتی هستند.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه به موازات افزایش شهرنشینی و بالا رفتن درآمد، شاهد تحولات رفتارهای غذایی مانند زیاده‌خواری و ناترازی تغذیه‌یی در بخشی از جمعیت کشور هستیم، افزود: نتیجه این است که در کنار کمبودها شامل سوء‌تغذیه انرژی پروتئین و کمبود ریزمغذی‌ها در برخی مناطق کم برخوردار کشور، سوءتغذیه ناشی از رفاه نیز در کشور به‌صورت روزافزون خودنمایی کند.

زهرا عبداللهی به مناسبت روز جهانی غذا گفت: روز جهانی غذا هر ساله در روز ۱۶ اکتبر مطابق با ۲۴ مهرماه برگزار می‌شود. امسال در چنین روزی آژانس‌های غذایی سازمان ملل متحد از جهانیان می‌خواهند تا ۸۱۵ میلیون گرسنه (یک نفر از هر ۹ نفر) را در سراسر جهان به خاطر بیاورند. او افزود: روز جهانی غذا با هدف افزایش آگاهی عموم و تفهیم دنیای گرسنگی، سوء‌تغذیه و فقر در ۱۵۰ کشور در سراسر دنیا برگزار می‌شود. در سال جاری روز جهانی غذا بر این موضوع تاکید دارد که کشورها باید آینده مهاجرت از روستا به شهر را با توسعه روستاها تغییر دهند.

او اظهار کرد: آمارها می‌گوید در جهان غذای کافی برای همه تولید می‌شود ولی هنوز بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج می‌برند و در حدود ۴۵ درصد مرگ و میر کودکان با سوءتغذیه در ارتباط است. ضرر و زیان ناشی از سوءتغذیه به اقتصاد جهانی برابر با سه و نیم تریلیون دلار در سال برآورد شده است و در حدود دو میلیارد نفر از جمعیت جهان با اضافه وزن مواجه هستند. عبداللهی افزود: بر اساس آخرین تعریف امنیت غذایی که توسط سازمان جهانی بهداشت و FAO ارائه شده است، «دسترسی همه مردم در تمام اوقات و نقاط به غذای کافی و سالم برای زندگی سالم و فعال» امنیت غذایی نامیده می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: با وجود کاهش قابل ملاحظه سوءتغذیه کودکان در کشور نباید از نظر دور داشت که در عین حال مشکل سوءتغذیه کودکان در برخی مناطق کم برخوردار کشور همچنان یکی از چالش‌های موجود است.

 

ارسال نظر