دورنمای صادرات ۲میلیارد دلاری بنگاههای کوچک

گروه بنگاهها|
یکی از مهمترین راهبردهای دولت اعتدالگرایان از سال۹۲ که سکان هدایت ساختار اجرایی کشور را به دست گرفتند، استفاده از ظرفیتهای کسب و کار کوچک و متوسط برای توسعه دامنههای تولید، اشتغالزایی و صادرات است که با تشکیل دولت دوازدهم نیز براساس برنامههای از پیش تعیین شده دنبال میشود. طرح رونق تولید و احیای بنگاههای نیمهتعطیل و تعطیل که از ابتدای سال ۹۵ با مشارکت وزارتخانههای اقتصادی و بانک مرکزی کلید خورد، مهمترین اقدام دولت برای پویایی بیشتر این نوع کسب و کار بود. طرحی که در سال ۹۶ هم با تمرکز بیشتر دنبال خواهد شد و براساس اعلام دولتمردان حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای این منظور درنظر گرفته شده است. در کنار طرح رونق تولید، دولت تلاش کرد با افزایش پهنای باند اینترنتی و توسعه شبکههای مجازی فضای لازم برای توسعه کسب و کار آنلاین نیز فراهم شود.
مجموعه تصمیماتی که میتوان آنها را در کلاسه موضوعی راهبرد دولت برای توسعه کسب و کارهای خرد و آنلاین دستهبندی کرد. اما پرسشی که با این مقدمات به ذهن خطور میکند آن است که مجموعه این تصمیمسازیهای اقتصادی برای احیای بنگاههای خرد درنهایت چه تاثیری در شمایل کلی صادرات کشورمان گذاشته است و دولت و فعالان بخش خصوصی چه دورنمایی در این زمینه تدارک دیدهاند.
براساس اظهارات فرشاد مقیمی معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران دولت دوازدهم دورنمای صادرات بیش از ۲میلیارد دلاری را برای صادرات محصولات بنگاههای کوچک و متوسط درنظر گرفته که هر چند در میان اعداد و ارقام اقتصادی ایران عدد دندانگیری محسوب نمیشود، اما به هر حال میتوان آن را یک جهش در زمینه صادرات این نوع محصولات درنظر گرفت. دولت از طریق افزایش کنسرسیومهای صادراتی و از طریق بازاریابیهای متمرکز تلاش میکند تا سهم صادراتی بنگاههای خرد را در شمایل نهایی اقتصاد کشورمان افزایش دهد، چشماندازی که مقیمی اعلام میکند تا پایان سال ۹۶ صادرات محصولاتی که در بنگاههای خرد کشورمان تولید شده را به محدوده اعداد و ارقامی حول و حوش ۲میلیارد دلار میرساند.
اقدامات مهم دولت برای توسعه صادرات
معاون برنامهریزی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: تا پایان سال جاری صادرات بیش از ۲میلیارد دلار برای واحدهای صنایع کوچک مستقر در شهرکهای صنعتی کشور هدفگذاری شده است. فرشاد مقیمی در شیراز افزود: از جمله اقدامات مهم انجام شده در جهت حمایت از صنایع کوچک، ارتقای توان صادراتی آنهاست که هم اینک با تشکیل کنسرسیومهای صادراتی و حمایت از تشکیل شرکتهای مدیریت صادرات اقدامات مناسبی در دست انجام است. او ادامه داد: در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۸۸۱میلیون دلار صادرات توسط واحدهای صنعتی کوچک مستقر در شهرکهای صنعتی کشور انجام شده است. وی با اشاره به تداوم اجرای طرح رونق تولید در سال جاری هم گفت: امسال و از زمان آغاز اجرای این طرح تاکنون بیش از ۲۹هزار واحد صنعتی و تولیدی در سراسر کشور با ورود به سامانه بهینیاب تقاضای خود مبنی بر دریافت تسهیلات طرح رونق تولید را ثبت کردهاند. به گفته مقیمی، از این تعداد نیز تاکنون بیش از ۱۰ هزار تقاضا در کارگروههای استانی سراسر کشور مورد بررسی قرار گرفته که ۳هزار مورد آن برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند.
مقیمی، میزان اعتبار تخصیصیافته به طرح رونق تولید در سال ۹۵ را ۱۶هزار میلیارد تومان برشمرد و افزود: امسال این رقم به بیش از ۳۰هزار میلیارد تومان افزایش یافته که از این میزان ۲۰هزار میلیارد تومان برای بهرهبرداری از واحدهای راکد و واحدهای با پیشرفت بالای
۶۰ درصد و ۱۰هزار میلیارد تومان نیز برای اجرای طرحهای بازسازی و نوسازی واحدهای صنعتی در نظر گرفته شده است.
وی بهرهبرداری از طرحهای اقتصاد مقاومتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور را از اولویتهای مهم امسال سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران برشمرد و گفت: بر این اساس تا پایان امسال بیش از ۳هزار و ۴۰۰ طرح اقتصاد مقاومتی با اشتغالزایی بیش از ۵۴هزار نفر در شهرکهای صنعتی کشور به بهرهبرداری خواهند رسید. وی فعال کردن واحدهای تولیدی راکد را از ماموریتهای امسال سازمان صنایع کوچک دانست و افزود: بخش زیادی از تعطیلی واحدهای صنعتی به قبل از دولت یازدهم باز میگردد که از سال ۹۲ تاکنون با اعمال برنامههای مختلف نظیر عارضهیابی و بررسی مسائل و مشکلات، اختصاص تسهیلات، تغییر در فعالیت، جذب شریک سرمایهگذار یا واگذاری به سرمایهگذارانی که اهلیت کار در بخش تولید و صنعت را دارند، بیش از ۴هزار واحد صنعتی مجددا به چرخه تولید بازگشتند.
