اکنون خطری به‌نام کره شمالی

۱۳۹۶/۰۵/۱۰ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۴۱۲۰
اکنون خطری به‌نام کره شمالی

گروه گوناگون   کره شمالی پس از جنگ و آتش‌بس میان ۲ کره در انزوای سیاسی قرار گرفت. پس از جنگ کره که در سال‌های ۱۹۵۰تا ۱۹۵۳ به وقوع پیوست، کره شمالی به طور مداوم ژاپن، کره‌جنوبی و امریکا را تهدید به نابودی کرده است. کره شمالی آزمایش موشک بالستیک خود را برای نخستین بار در سال ۱۹۸۴ آغاز کرد. در این آزمایش‌ موشک‌هایی با برد ۳۰۰کیلومتر پرتاب شد. طبق آمار به دست آمده، در این سال کره شمالی ۶ آزمایش موشکی انجام داد که در این میان ۳ آزمایش با موفقیت به پایان رسید.

نخستین آزمایش موشک میان‌برد نودونگ نیز در این کشور در سال ۱۹۹۰ با هزار و ۳۰۰کیلومتر برد آزمایش شد. در این سال کره‌شمالی ۲ موشک آزمایش کرد که تنها یکی از این آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز بود. سال ۱۹۹۱ نیز این کشور تنها یک آزمایش موشکی داشت که با موفقیت پرتاب شد. در سال ۱۹۹۳ نیز ۳ موشک در کره شمالی آزمایش شد که هر ۳ این آزمایش‌ها با موفقیت به پایان رسیدند.

با وجود تلاش‌های جهانی برای متوقف کردن برنامه اتمی کره شمالی، این کشور در سال ۲۰۰۶ اقدام به آزمایش ۱۳موشک کرد. در طول این آزمایش‌ها،  ۷ موشک با موفقیت پرتاب شد و نتیجه آزمایش ۶ موشک دیگر ناموفق بود. این در حالی بود که امریکا به‌شدت از توانایی‌های موشکی کره شمالی ابراز نگرانی کرد و تلاش کره‌ شمالی برای ‌انجام این ‌آزمایش موشکی را اقدامی تحریک‌کننده و خطرناک توصیف کرد. همچنین به کره شمالی هشدار داده بود که اگر این آزمایش‌ها را انجام دهد مشمول تحریم‌های سخت‌تری خواهد شد. دولت ژاپن نیز، انجام این آزمایش‌ها را تهدیدی برای امنیت ملی خود دانست.

در سال ۲۰۰۹ نیز کره شمالی ۱۵ آزمایش موشکی انجام داد که از مجموع این آزمایش‌ها حدود ۷ موشک با موفقیت پرتاب شد.

در فوریه ۲۰۱۲ کره‌شمالی با تعهد قانونی متوقف کردن انجام آزمایش‌های موشکی دوربرد در مقابل کمک غذایی از امریکا، موافقت کرد. با وجود این تعهد، کره‌شمالی در سال ۲۰۱۲ حدود ۲ موشک آزمایش کرد که یکی از آنها با موفقیت پرتاب شد. بعد از این مقامات امریکا به دلیل تلاش برای پرتاب فضایی از کمک غذایی به کره شمالی صرف‌نظر کردند. پس از آن در سال ۲۰۱۳ کره شمالی ۶ موشک دوربرد را با موفقیت آزمایش کرد.

تعداد شکست شلیک‌های موشکی کره شمالی در سال‌های پس از ۲۰۱۴ به میزان قابل توجهی افزایش یافت و در پی این افزایش باراک اوباما، دستور تشدید تلاش‌ها را برای مقابله با توانایی‌های موشکی کره شمالی از طریق حملات سایبری و جنگ الکترونیک صادر کرد. در این سال کره شمالی حدود ۱۹موشک دوربرد را با موفقیت پرتاب کرد. این آزمایش‌های موشکی در سال ۲۰۱۵ به ۱۵مورد کاهش یافت که از این تعداد حدود ۱۳مورد با موفقیت روبرو شد. در سال ۲۰۱۶ نیز کره‌شمالی ۲۴مورد آزمایش موشکی داشته که حدود ۱۴مورد آن با موفقیت بوده است. کره‌شمالی در توجیه اقدام خود اعلام کرد که این آزمایش‌ها بخشی از عملیات شبیه‌سازی برای حملات پیشگیرانه هسته‌یی علیه بنادر و پایگاه‌های هوایی کره‌جنوبی است که ارتش امریکا از آن استفاده می‌کند.

طبق گزارش‌های به دست آمده از آغاز سال ۲۰۱۷ تاکنون، کره‌شمالی ۱۲مورد آزمایش موشکی داشته که برخی از آنان از دقت بسیار بالایی برخوردار بودند. طبق آمار از این ۱۲مورد آزمایش ۸ مورد موفق بوده ۴مورد با شکست مواجه شده است. آخرین تست موشکی این کشور، در چند روز گذشته بوده که به گفته وزارت دفاع امریکا یک موشک میان‌‌قاره‌یی جدید آزمایش شده است. بنا بر داده‌های وزارت دفاع امریکا موشک پرتاب شده ۳هزار کیلومتر بالا رفته و پس از طی هزار کیلومتر در دریا سقوط کرده است، به عبارتی این آزمایش شکست خورده است. کره‌شمالی حدود یک ماه پیش نیز یک موشک میان قاره‌یی آزمایش کرد. آن موشک نیز در آب‌های نزدیک ژاپن فرود آمد.

با دستیابی این کشور به تسلیحات اتمی و آزمایش‌های متعدد هسته‌ای، نگرانی‌ها نسبت به تهدیدات کره‌شمالی افزایش یافته است. بر این اساس، شورای امنیت سازمان ملل نیز با تحریم‌های متعدد خود سعی دارد تا حلقه‌های ارتباطی کره شمالی با خارج از خود را قطع کند. اگرچه روز به روز این حلقه تنگ‌تر می‌شود اما کره شمالی کماکان درحال افزایش فعالیت‌های موشکی و هسته‌یی خود در شبه ‌جزیره است.