اخبار بورس
سهم ۲۳ درصدی GDP بر دوش شرکتهای بورسی است
سهم شرکتهای بورسی از کل تولید ناخالص داخلی کشور(GDP) حدود ۲۳درصد بدون احتساب نفت و ۲۱درصد از کل تولید ناخالص ملی(GNP) است.
به گزارش«تعادل» به نقل از سنا در ۹ماه نخست سال ۱۳۹۵ صنعت فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهیی با فروش ۴هزار و ۴۵۹میلیارد و ۲۲۲میلیون تومان با اختصاص سهم ۲۱,۱درصدی، بیشترین میزان فروش را در میان صنایع بورسی از آن خود کرده است. سهم این صنعت در سال ۱۳۹۴ حدود ۱۴.۳درصد از کل فروش صنایع بود. براساس آمارهای منتشر شده از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در ۹ماه نخست سال ۱۳۹۵ تولید و فروش این شرکتها از ۲۱۳هزارمیلیارد تومان بالغ شده است. صنعت محصولات شیمیایی، خودرو و ساخت قطعات و فلزات اساسی به ترتیب با سهم ۱۷.۵،۱۴.۳و۱۱.۶درصد در رتبههای بعدی قرار دارد. یادآور میشود ۴ صنعت فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهیی، محصولات شیمیایی، خودرو و ساخت قطعات، فلزات اساسی در مجموع ۱۳۸هزارمیلیارد تومان حدود ۶۵ درصد فروش کل صنایع بورسی را تشکیل میدهد. با توجه به اینکه تولید ناخالص داخلی کشور طی این دوره یک هزار و ۸ هزارمیلیارد تومان بود. این شرکتها ۲۱.۱درصد از تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص دادهاند. همچنین سهم ارزشافزوده مجموع شرکتهای بورسی حدود ۲۲.۹درصد از کل تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت را شامل میشود. تولید ناخالص داخلی بدون احتساب نفت طی دوره ۹ماه نخست سال ۱۳۹۵ حدود۹۳۰هزارمیلیارد تومان است.
صدور ۳۵ هزار کد سهامدار جدید در بازار سرمایه
معاون عملیات شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد: در دومین ماه سال تعداد ۳۵هزار کد جدید سهامداری در بازار سرمایه صادر شد.
به گزارش«تعادل» به نقل از سمات، فریبا اخوان ابراز کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی در ماه گذشته ۳۵هزار کد سهامدار جدید در بازار سرمایه صادر کرد تا تعداد کدهای سهامداری به رقم ۹میلیون و ۳۹۹هزار کد برسد. وی ادامه داد: درحال حاضر بیش از ۴میلیون و ۸۳۰ هزار مرد و ۲میلیون و ۲۷۹هزار زن در بازار سرمایه کد سهامداری دریافت کردهاند علاوه بر اینکه بیش از ۵۲ هزار کد حقوقی و ۸۳۷ کد سهامدار خارجی نیز صادر شده است.
معاون عملیات شرکت سپردهگذاری مرکزی درباره اوراق حق تقدم تسهیلات مسکن گفت: حدود ۲۱نفر در ماه گذشته با خرید اوراق تسهیلات حق مسکن وارد فرآیند دریافت این تسهیلات شدند. اخوان درخصوص سهامداران فعال بازار سرمایه در اردیبهشت ۹۶ گفت: تعداد ۱۹۳هزار و ۶۰۰ کد حداقل یک تا ۱۰معامله(خرید یا فروش)، ۲۷هزار و ۷۴۰کد بین ۱۱تا ۲۰معامله و ۴۰هزار و ۴۸۰کد بیش از ۲۰معامله را در ماه گذشته انجام دادند. وی ادامه داد: یک نماد برای تسهیلات مسکن، ۳نماد فرابورسی، ۲نماد بورسی و ۲نماد اختیار فروش تبعی ماه گذشته در سامانه پس از معاملات شرکت سپردهگذاری مرکزی درج شد.
سرمایهگذاری ۱۲ میلیارد تومانی در صندوق طلا
مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا گفت: تاکنون در صندوق طلای لوتوس که پذیرهنویسی آن از چند روز گذشته به عنوان نخستین صندوق کالایی بازار سرمایه کشور آغاز شده است بیش از ۱۲میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته است. به گزارش «تعادل» به نقل از پایگاه خبری بورس کالای ایران، علیرضا ناصرپور درباره پذیرهنویسی نخستین صندوق کالایی بازار سرمایه کشور که از روز شنبه در بورس کالای ایران آغاز شده است، گفت: حداقل مقدار پذیرهنویسی که باید برای راهاندازی صندوق طلا صورت میگرفت ۱۰میلیارد تومان بود که تا امروز این حداقل پذیرهنویسی انجام شده است.
وی درباره مبلغ دقیق پذیرهنویسی صندوق طلای لوتوس گفت: صندوقها در مرحله اول از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز تاسیس میگیرند و بعد در اداره ثبت شرکتها اقدامات مقدماتی ثبت را انجام میدهند. به این معنا که سهامداران وجوهشان را در حسابهای بانکی برای آن صندوق تادیه میکنند. ناصرپور افزود: زمانی که پذیرهنویسی را انجام دادند یعنی همه سرمایه لازم را برای تاسیس صندوق جمعآوری کردهاند در آن زمان ثبت خود را کامل کرده و بعد از آن باید مجوز فعالیت از سازمان بورس دریافت کنند. وی تاکید کرد: به این ترتیب صندوقها در دو مرحله از سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز میگیرند. یک بار مجوز تاسیس صندوق گرفته شده و اقدامات پذیرهنویسی صورت میگیرد و بعد از اینکه پذیرهنویسی کامل شد و صندوق در ثبت شرکتها به صورت کامل به ثبت رسید در آن زمان مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس اخذ میکنند. مدیر توسعه بازار مشتقه بورس کالا درباره مراحل پذیرهنویسی اظهار کرد: هر مبلغی که در مرحله اول پذیرهنویسی انجام شود، سرمایه صندوق است و افرادی که در این صندوقها سرمایهگذاری کردهاند، میتوانند واحدهای سرمایهگذاری خود را در بازار ثانوی به فروش برسانند البته در طول عمر صندوقها احتمال دارد که سرمایه آنها تغییر کند.
کاهش سرمایه قطریها
در بورس دوحه سرمایهگذاران عضو شورای همکاریهای
خلیجفارس(GCC) جزو عمده فروشندگان سهام شرکتهای قطری بودند. از شروع تنشها تا پایان هفته گذشته این سرمایهگذاران نزدیک به ۵۰۰ میلیون ریال(۱۳۷میلیون دلار) از سهام خود در بورس قطر را فروختند.
به گزارش«تعادل» تنش قطر همچنان درحال گرفتن قربانی در بازار ارز و بورس این کشور است و سرمایهگذاران عضو شورای همکاری خلیج فارس، سرمایههای خود را از قطر بیرون میکشند. در واکنش به تنش قطر با کشورهای همسایه خود، سرمایهگذاران در بورس، اوراق بهادار و ارز قطر طی هفته گذشته ضرر کردند.
این تنشها موجب شد تا بورس قطر نزدیک به ۱۱میلیارد دلار از ارزش خود را از دست بدهد. این مقدار کاهش بیشترین میزان افت این بازار پس از سال ۲۰۱۰ محسوب میشود. هفته گذشته عربستان سعودی، امارات و برخی دیگر از کشورهای عربی روابط خود را با قطر قطع کردند. شاخص اصلی بورس قطر در پایان هفته گذشته ۷,۱درصد سقوط کرد که بیشترین میزان افت آن از دسامبر ۲۰۱۴ است. این شاخص همچنین به بدترین شاخص بورسی جهان در سال جاری تاکنون تبدیل شده است.
