اخبار

۱۴۰۱/۰۷/۲۵ - ۰۲:۳۳:۲۰
کد خبر: ۱۹۳۴۲۸

جزییات آمار هفتگی معاملات قراردادهای آتی منتشر شد 

افزایش ۶۵ درصدی حجم قراردادهای آتی بورس کالا

در بازار قراردادهای آتی در هفته سوم مهر نزدیک ۷۶ هزار قرارداد به ارزش ۳۷۵ میلیارد تومان میان معامله‌گران دست به دست شد. سهم زعفران از حجم قراردادهای آتی، نزدیک ۶۵ هزار قرارداد به ارزش بیش از ۲۶۰ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل از آن، رشد ۶۵ درصدی در حجم قرارداد و ۳۰ درصدی در ارزش معاملات را مشاهده کرد. به گزارش کالاخبر، ۷۵ هزار و ۷۷۷ قرارداد آتی به ارزش بیش از ۳۷۴ میلیارد و ۸۴۸ میلیون تومان در بازار مشتقه در هفته منتهی به ۲۲ مهر دست به دست شد. بیشترین سهم معاملات بازار قراردادهای آتی در هفته‌ای که سپری شد، متعلق به زعفران با ۶۴ هزار و ۷۵۵ قرارداد به ارزش بیش از ۲۶۰ میلیارد تومان برای سه موعد تحویلی آبان، دی و اسفند سال ۱۴۰۱ بود. البته زعفران به لحاظ ارزش بعد از صندوق طلا جای گرفته است. برای صندوق طلا نیز ۹ هزار و ۸۵۱ قرارداد به ارزش بیش از ۱۱۲ میلیارد تومان در سه موعد تحویلی مهر، آذر و بهمن ۱۴۰۱ در هفته منتهی به ۲۲ مهر دست به دست شد.نقره هم با دست به دست شدن هزار و ۱۷۱ قرارداد به ارزش ۲ میلیارد و ۱۵۵ میلیون تومان در دو موعد تحویلی مهر و آذر ۱۴۰۱ روبه رو بود.از لحاظ حجم و ارزش، زعفران به ترتیب با سهم ۸۵ درصدی و ۶۹ درصدی بیشترین سهم را از کیک معاملات قراردادهای آتی در اختیار داشت و صندوق طلا با سهم ۱۳ درصدی از حجم کل و ۳۰ درصدی از ارزش کل در جایگاه دوم قرار داشت.

کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد 

اصلاح سیاست قیمت‌گذاری دستوری الزامی برای رونق بورس

حمید میرمعینی با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری دستوری در صنایع تاثیر بسیار بدی بر بازار گذاشته است، گفت: بازار سرمایه در نگاه مسوولان باید جایگاه و نقش مهمی داشته باشد و تا زمانی که ساختار برخی سیاست‌گذاری‌ها اصلاح نشود نمی‌توان انتظار رونق بازار و جذب سرمایه برای آن را داشت. به گزارش (سنا)، حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه با اعتقاد به اینکه چند روز بازار مثبت نمی‌تواند به رونق معاملات در ادامه مسیر بینجامد و ارزش معاملات نیز این موضوع را تایید می‌کند به بورسان گفت: روندهای بازار نشان‌دهنده یکسری از پیش‌بینی‌هایی است که در آینده اتفاق می‌افتد.وی با بیان اینکه طی سالیان گذشته دولت‌ها آن طور که باید نگاه ویژه‌ای به بورس به عنوان یک بازار اقتصادی نداشته‌اند و تنها در برهه‌هایی از زمان از آن به نفع خود استفاده کرده‌اند، افزود: بازار سرمایه در کشورهای توسعه یافته به عنوان یک شاخص پیش‌نگر بوده و آینده را پیش‌بینی کرده و پیام‌ها و راهکارهای درستی را به مسوولان ارایه می‌دهد.به گفته این کارشناس بازار سرمایه؛ بستر جذب نقدینگی و سرمایه باید در بازار سرمایه فراهم شود چرا که از دست دادن برخی مولفه‌ها باعث شده با کاهش تقاضا مواجه باشیم.میرمعینی عنوان کرد: آینده بازار سرمایه نیاز به نگاه ویژه دولت و سیاست‌گذاران اقتصادی دارد و تا زمانی که این نگاه بر بازار حاکم نباشد انتظار برای ایجاد ثبات بر بازار بیهوده است.این کارشناس با اشاره به اینکه قیمت‌گذاری دستوری در صنایع تاثیر بسیار بدی بر بازار گذاشته است، گفت: بازار سرمایه در نگاه مسوولان باید جایگاه و نقش مهمی داشته باشد و تا زمانی که ساختار برخی سیاست‌گذاری‌ها اصلاح نشود نمی‌توان انتظار رونق بازار و جذب سرمایه برای آن را داشت.

برخورد سازمان بورس با کارگزاری تدبیرگر سرمایه

سازمان بورس به دلیل ایجاد اختلافات مالی در «کارگزاری تدبیرگر سرمایه» تمامی عملیات کارگزاری مذکور را تحت نظارت مستقیم خود گرفت. سازمان بورس و اوراق بهادار طی اطلاعیه رسمی اعلام کرد با توجه به عدم رعایت الزامات مالی و اعتباری توسط شرکت کارگزاری تدبیرگر سرمایه که منجر به ایجاد اختلافات مالی فی‌مابین کارگزاری مذکور و بانک تسویه‌گر این کارگزاری شده است، بنا به وظایف ذاتی خود و در حفاظت از حقوق سهامداران به موضوع ورود نموده و در این راستا تمامی عملیات کارگزاری مذکور، تحت نظارت مستقیم نمایندگان سازمان بورس قرار می‌گیرد. سهامداران مشتری این کارگزاری می‌توانند تا تعیین تکلیف وضعیت اختلافات این کارگزاری با بانک تسویه، با ارایه درخواست به کارگزاری و انجام بررسی‌ها و دریافت مجوزهای لازم، از خدمات سایر کارگزاران استفاده کنند...

۹ نماد جدید مشمول تغییر دامنه نوسان شدند

معاونت نظارت بر بازار شرکت فرابورس با انتشار اطلاعیه‌ای از شمول ۹ نماد برای تغییر دامنه نوسان قیمت در صورت تمایل به رعایت بندهای ۲، ۳ و ۴ ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی خبر داد. به گزارش (سنا)، پیرو اطلاعیه ۲۲ فروردین شرکت فرابورس ایران با موضوع ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس تهران و فرابورس، پس از بررسی‌های صورت گرفته طی ۶ ماهه منتهی به ۲۰ مهر ماه سال جاری، ۹ نماد به شرح جدول ذیل مشمول بندهای ۲، سه و چهار ماده یک ضوابط یادشده هستند. بنابراین، بازارگردانان این نمادها در صورت تمایل می‌توانند با رعایت سایر بندهای ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس تهران و فرابورس، درخواست تغییر دامنه نوسان قیمت را به فرابورس ارایه دهند. در ارتباط با صندوق‌های سرمایه‌گذاری و نیز اوراق تامین مالی توجه به مفاد ماده ۲ ضوابط مربوط به ماده ۲۱ دستورالعمل فعالیت بازارگردانی در بورس تهران و فرابورس ضروری است.

 

ارسال نظر