کوتاه از دنیای انرژی

۱۳۹۸/۰۴/۳۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۹۱۳۱

نفتکش هپینس رهسپار ایران

ایلنا| شرکت ملی نفتکش ایران اعلام کرد: کشتی Happiness 1 که چندی پیش به دلیل نقص فنی در موتورخانه به بندر جده عربستان منتقل شده بود، سرانجام روز گذشته و بعد از دو ماه و بیست روز، با هدایت دو یدک کش راهی آب‌های کشورمان شد.

کشتی غول‌پیکر 1 Happiness دهم اردیبهشت ماه سال جاری هنگامی که در دریای سرخ به سمت کانال سوئز در حرکت بود، در فاصله ۷۰ مایلی بندر جده دچار آبگرفتگی در موتورخانه شد. شرایط اضطرار کشتی باعث ‌شد تا این کشتی نفتکش بر اساس عرف و قوانین بین‌المللی دریایی به لنگرگاه بندر جده عربستان به عنوان نزدیک‌ترین بندر امن منتقل شود.

این گزارش می‌افزاید: با انجام پاره‌ای اقدامات اولیه و استقرار ثبات نسبی در وضعیت کشتی، دو فروند یدک‌کش توسط شرکت ملی نفتکش ایران به بندر جده اعزام شدند تا به انتقال این کشتی به آب‌های کشورمان مبادرت شود. با تلاش‌های گسترده شرکت ملی نفتکش ایران و رایزنی‌های سیاسی و دیپلماتیک مقامات کشور و‌ همچنین پرداخت هزینه‌های مربوطه، سرانجام این کشتی روز شنبه پس از اخذ مجوز از دولت عربستان، آب‌های این کشور را به مقصد ایران ترک کرد.

طی قریب به 3 ماه گذشته، کاپیتان و سایر پرسنل خدوم و زحمتکش این کشتی به دلیل آبگرفتگی موتورخانه و محدودیت‌های ایجاد شده ناشی از آن، وضعیت نامناسب آب و هوایی و همچنین بلاتکلیفی چندین هفته‌ای، شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتند.

آلودگی دامنگیر نفت روسیه

ایسنا| یکی از مقامات شرکت «پی کی ان اورلن» که بزرگ‌ترین پالایشگر نفت لهستان است، اعلام کرد با وجود ادامه پاکسازی پس از رسوایی آلودگی نفت روسیه در آوریل که روند صادرات این کشور را مختل کرد و نارضایتی خریداران را برانگیخت، کیفیت نفت روسیه وخیم‌تر شده است.

همزمان رومان روژشکو، یکی از مظنونان اصلی در تحقیقات روسیه در خصوص آلودگی نفت صادراتی این کشور خواستار پناهندگی سیاسی از لیتوانی شده است که شرکت “پی کی ان اورلن“ در آنجا یک پالایشگاه دارد.

بیش از یک هفته قبل شرکت لوک‌اویل که دومین تولیدکننده بزرگ نفت روسیه است، موفق شد عرضه نفت را پس از آلودگی خط لوله دروژبا به ماده شیمیایی کلرید اورگانیک، به‌طور کامل احیا کند. روسیه با انجام تحقیقات در این خصوص، به نتیجه رسید که آلودگی عمدی بوده و روژشکو یکی از مظنونان اصلی بوده است.

در حقیقت روسیه بر این باور است که اتفاق مذکور، توطئه سازمان یافته از سوی شرکت حمل نفت کوچکی بوده که روژشکو مدیر آن بوده است. در این بین، یکی از مقامات خط لوله لهستان به رویترز گفت: کیفیت نفت روسیه بدتر شده اما همچنان ارزش فرآوری دارد.

روسیه اکنون آماده می‌شود نفت آلوده در خطوط لوله را با نفت پاک رقیق کند اما این استراتژی با چالش روبه‌روست و شرکت‌های نفتی روسیه اعلام کرده‌اند چنین اقدامی کیفیت و قیمت نفت صادراتی را برای مدت طولانی‌تری ضعیف می‌کند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، به گفته برخی از شرکت‌های نفتی روسیه، ممکن است تا اواسط سال ۲۰۲۰ پاکسازی خط لوله نفت زمان ببرد و بر این باورند که خط لوله باید کاملا تخلیه شود و نفت آلوده به قیمت ارزان‌تر فروخته شود.

طرح صدور نفت عراق از اردن و سوریه

شانا| عراق قصد دارد برای صادرات نفت از طریق اردن و سوریه، خطوط لوله احداث کند. دولت عراق تلاش می‌کند به خروجی‌های صادرات نفت خود تنوع بخشد تا از آسیب ناشی از تنش‌ها در خلیج فارس پیشگیری کند.

به گزارش پایگاه خبری المانیتور، پیش از این عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق اعلام کرده بود که دولت این کشور در حال بررسی مسیرهای صادرات نفت از قلمرو اردن و سوریه است و همچنین گفت این کشور درباره رویدادهای اخیر تنگه هرمز و تأثیر احتمالی آنها بر اقتصاد عراق نگران است.

عراق و اردن در ماه فوریه سال جاری میلادی تصمیم گرفتند توافق ساخت یک خط لوله با ظرفیت صادرات روزانه ۲ میلیون بشکه نفت از بصره تا بندر عقبه اردن را فعال کنند.

برخی گزارش‌ها همچنین حاکی از قصد عراق برای ساخت یک خط لوله جدید به ترکیه برای جایگزینی خط لوله کنونی میان دو کشور است.

عاصم جهاد، سخنگوی وزارت نفت عراق گفت: وزارت نفت در حال بررسی ساخت یک خط لوله در قلمرو سوریه تا دریای مدیترانه است که در مرحله امکان‌سنجی اقتصادی این پروژه و شرایط مناسب جغرافیایی و امنیتی قرار دارد. به گفته وی، این پیشنهاد در سال ۲۰۰۴ میلادی مطرح شد، اما به دلیل شرایط امنیتی نامناسب در هر دو کشور به تأخیر افتاد.

جهاد با بیان اینکه ساخت خط لوله‌های صادراتی در سوریه و اردن ربطی به شرایط امنیتی خلیج‌فارس ندارد،گفت: ساخت‌ این خطوط لوله‌ چهار یا پنج سال طول می‌کشد و تا آن زمان، شرایط منطقه ممکن است تغییر کرده باشد.

 

ارسال نظر