اخبار

۱۳۹۸/۰۴/۰۱ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۴۶۹۵۷

عرضه داروهای مخدر ترک اعتیاد به داروخانه‌ها داده شد؟

سرپرست سازمان غذا و دارو درباره تصمیم این سازمان برای توزیع داروهای مخدر ترک اعتیاد در داروخانه‌ها توضیح داد. محمدرضا شانه‌ساز درباره برخی اخبار مبنی بر دادن اختیار عرضه داروهای مخدر مرتبط با ترک اعتیاد به داروخانه‌ها، گفت: این طرحی است که در حال حاضر در حال بررسی است و هنوز آیین‌نامه‌ای در این زمینه صادر نشده است.

او افزود: به هر حال طبق قانون، دارو حتما باید در داروخانه توزیع شود. بر اساس این الزام قانونی، در حالی بررسی این طرح هستیم و نحوه اجرای این طرح به صورت پایلوت نیز در حال ارزیابی است. شانه‌ساز با بیان اینکه در حال حاضر داروهای مخدر در داروخانه‌ها توزیع می‌شود و این طرح برای این است که داروهای مخدر مرتبط با ترک و درمان اعتیاد در حوزه MMT نیز در داروخانه‌ها ارایه شود، اظهار کرد: در حال بررسی هستیم تا ضابطه‌هایی در این باره مشخص و اعلام شود که بر اساس آنها این داروها حتما به دست گروه هدف و بیماری که قرار است ترک داده شود، برسند.

او تاکید کرد: در حال حاضر در حال انجام مطالعات و بررسی‌ها هستیم و هنوز برای اظهارنظر درباره نحوه اجرای این طرح، زود است.

راه‌اندازی بزرگ‌ترین شیرخوارگاه خاورمیانه

مدیرکل بهزیستی استان تهران از بهره‌برداری بزرگ‌ترین شیرخوارگاه شبیر در هفته آینده خبر داد. داریوش بیات نژاد با اشاره به تجهیز شیرخوارگاه شبیر اظهار کرد: با تلاش بهزیستی این مجموعه تجهیز و آماده بهره‌برداری شده است. او اظهار کرد: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته از شیرخوارگاه شبیر، این مجموعه در هفته آینده به بهره‌داری خواهد رسید.

بیات نژاد گفت: ساختمان جدید شیرخوارگاه با همکاری خیرین از ۲۲ فروردین سال ۹۶ آغاز شد و تا پایان مهرماه کار احداث بنای جدید به پایان رسید. این بنا در ۴ طبقه و هر طبقه به مساحت ۱۵۰۰ متر ساخته شده است و شیرخوارگاه جدید شبیر بر اساس استاندارهای جهانی بنا شده است. مدیرکل بهزیستی استان تهران ادامه داد: پس از افتتاح این مرکز، نوزادانی که پیش از این به سایر شیرخوارگاه‌های تهران منتقل شده بودند به این مرکز انتقال داده می‌شوند.

درآمدزایی سازمان محیط زیست ازکشتار حیات وحش

نایب‌رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از اینکه محیط زیست تنها به فکر درآمدزایی از طریق کشتار حیات وحش است تا حفظ آنها، گفت: نسل گوزن زرد ایرانی در خوزستان در معرض انقراض است اما دولت حاضر به هزینه برای حفظ آن نیست.

عباس پاپی‌زاده با بیان اینکه محیط زیست از ظرفیت‌های بسیار بالایی برخوردار است و این ثروت بین نسلی را باید برای نسل‌های آینده حفظ و ذخیره کرد، گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته به دلیل ضعف نظارت محیط زیست و همچنین عدم تامین اعتبار برای حفاظت از حیات وحش و گونه‌های جانوری، زیست بوم گیاهی و جانوری کشور آسیب زیادی دیده است. او  افزود: بطور قطع اگر وضعیت به این منوال پیش رود در آینده نه چندان دور در بحث کاهش گونه‌های جانوری و گیاهی دچار بحران جدی خواهیم شد کما اینکه در حال حاضر نیز با این بحران مواجه هستیم. او تامین اعتبار برای حفاظت از محیط زیست را یکی از اولویت‌های مهم کشور دانست و گفت: در کشور ظرفیت‌هایی برای ایجاد درآمد جهت حفاظت از حیات وحش و گونه‌های جانوری وجود دارد. نماینده مردم دزفول در مجلس دهم، در مورد قرق‌های اختصاصی، به خانه ملت گفت: از ظرفیت‌های محیط زیست می‌توان در جهت حفظ محیط زیست استفاده کرد بخش خصوصی توانمند و متخصص باید در این رابطه وارد شوند نه اینکه قرق‌ها به افراد غیراهل و غیرکارشناس واگذار شوند برای بهبود وضعیت حیات وحش و گونه‌های نادر جانوری می‌توان بخش خصوصی توانمند داخلی را تقویت کرد و سازمان حفاظت محیط زیست به حد بهینه تعداد جانوران و گونه‌های گیاهی را مشخص و بخش خصوصی برای افزایش تعداد آنها سرمایه‌گذاری و بعد از اینکه تعداد آنها از حد استاندارد فراتر رفت به صورت کنترل شده و مدیریت شده مجوزهایی را صادر کند. پاپی‌زاده افزود: اما اینکه در هر منطقه‌ای از کشور این اتفاق بیفتد به هیچ‌وجه درست و مطلوب نیست و به لحاظ تامین شرایط امنیتی خاص برای برخی مناطق این شرایط وجود ندارد و سازمان محیط زیست باید هماهنگی لازم را با دستگاه‌های امینتی و انتظامی کشور داشته باشد؛ در سال‌هایی که گذشت محیط زیست به هیچ‌وجه در این رابطه موفق نبوده و اسناد آن نیز وجود دارد که در این رابطه نگرانی و اعتراضات کارشناسان و دوستداران محیط زیست را به همراه داشته است. وی افزود: متاسفانه تجربه نشان داده که طی چند سالی که محیط زیست قرق‌های اختصاص را واگذار کرده به هیچ‌وجه موفق نبوده و به‌شدت نسبت به عملکرد محیط زیست انتقاد داریم زیرا نظارتی وجود ندارد و در نحوه واگذاری دقت نشده و محیط زیست تنها به فکر درآمدزایی از طریق کشتار حیات وحش بوده است تا حفظ آنها. پاپی‌زاده با انتقاد از اینکه نسل گوزن زرد ایرانی در خوزستان به‌شدت در حال کاهش و رو به انقراض است، اظهار کرد: دولت به هیچ‌وجه حاضر نیست اعتباری برای حفاظت از نسل آن اختصاص دهد و اگر بخش خصوصی ورود و سایت‌های گردشگری را توسعه دهد و گردشگر از این مناظر دیدن کند می‌توان از درآمدزایی آن برای بهبود وضعیت و احیای نسل این‌گونه نادر جانوری استفاده کرد.

 

ارسال نظر