اخبار

۱۴۰۱/۰۵/۰۱ - ۰۳:۳۰:۵۸
کد خبر: ۱۹۰۹۷۹

تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه دارد

سنا| محمد صاحب‌بیانی، مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به برگزاری همایش «شرکت‌های دانش‌بنیان، بازار سرمایه دورنمای آینده» در تاریخ ۲۲ تیرماه در ساختمان بورس تهران گفت: از زمانی که مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۱ را به سال تولید، دانش‌بنیان، اقتصاد نام‌گذاری کردند و اهمیت شرکت‌های دانش‌بنیان را متذکر شدند، شرکت بورس تهران کارگروهی در این باره تشکیل داد. محمد صاحب‌بیانی ادامه داد: پس از ابلاغ دستورالعمل ضوابط اختصاصی پذیرش سهام شرکت‌های نوپا و فعال در حوزه اقتصاد دیجیتالی سازمان بورس، بلافاصله در بورس تهران کمیته‌ای با این عنوان نیز فعال شد و در روز فناوری اطلاعات بستری برای ارایه نظرات این شرکت‌ها ایجاد شد. مدیر روابط عمومی شرکت بورس خاطرنشان کرد: این همایش با استقبال گسترده‌ای از طرف عموم جامعه روبرو شد، که لازم است از طرف بورس تهران برای اطلاع‌رسانی این همایش به مخاطبان از رسانه‌ها تشکر لازم را داشته باشم که در این امر کمک شایانی داشتند. او ضمن تاکید بر تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان اظهار کرد: با توجه به بازخوردهایی که طی یک هفته از برگزاری این همایش داشتیم باید بگوییم این نوع برنامه‌ها ادامه خواهد داشت. با توجه به قول‌های رییس سازمان بورس و اشتیاق مدیرعامل شرکت بورس تهران نسبت به حمایت از برگزاری چنین همایش‌هایی قطعا مباحث ادامه خواهد داشت. او ادامه داد: گفتمان بین شرکت‌های دانش‌بنیان و بازار سرمایه با جزییات و محورهای دقیق‌تر که موضوعات بورس و دغدغه‌های شرکت‌های دانش‌بنیان را پوشش دهد محور برگزاری برنامه‌های بعدی خواهد بود.

بررسی صورت مالی سازمان بورس تهران

ایرنا| صورت‌های مالی سازمان بورس برای سال ۱۴۰۰ مهر تایید حسابرس مستقل را دریافت کرد که کاهش ۵۲ درصدی درآمدهای سازمان بورس و شرکت‌های تابعه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ تا جذب ۱۷۶ نفر پرسنل رسمی در واپسین روزهای تغییر دولت را نشان می‌دهد. با انتشار صورت‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در سایت سازمان بورس و اوراق بهادار و سامانه کدال در بررسی‌های اولیه آن اهم تغییرات ناشی از عملکرد سازمان در سال ۱۴۰۰ در آخرین دوره مدیریت سازمان در دولت قبل شامل موارد زیر بوده است:  کاهش ۲ هزار میلیارد تومانی درآمدهای گروه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ به میزان ۵۲% چشمگیرترین تغییر در صورت‌های مالی سازمان بوده است. عمده این کاهش درآمد به‌واسطه کاهش کارمزد نظارت بر معاملات بورس و فرابورس در سال ۱۴۰۰ بوده است. طبق صورت‌های مالی منتشر شده، سهم سازمان از کارمزد معاملات بورس و فرابورس از حدود ۱۶۳۶ میلیارد تومان به حدود ۵۰۳ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده اما سهم کارمزد سازمان از معاملات بورس کالا و انرژی از ۱۷۲ میلیارد تومان سال ۹۹ به ۲۹۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده است. پرداخت حقوق، مزایا، اضافه‌کاری، عیدی، پاداش و کارانه کارکنان سازمان از ۸۸ میلیارد تومان سال ۹۹ به ۱۵۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.این تغییر ناشی از جذب ۱۷۶ نفر در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ و افزایش پر سنل قراردادی و موقت سازمان از ۳۶۹ به ۵۴۷ نفر بوده. همچنین تعداد پرسنل پیمانکاری نیز با کاهش ۱۱۰ نفری به ۳۸ نفر رسیده با این حساب مجموع پرسنل سازمان در سال ۱۴۰۰ معادل ۵۸۵ نفر بوده است. طبق بررسی‌های به عمل آمده این نفرات در انتهای دوره مدیریت پیشین تغییر وضعیت داده شده و ۶۶ نفر از این تعداد نیز نیروی جذب شده جدید هستند. سایر افزایش‌ها نیز ناشی از افزایش حقوق و دستمزد سالانه بوده است. این مبلغ برای مجموع سازمان و شرکت‌های تابعه از ۲۳۹ میلیارد تومان در سال ۹۹ به ۳۸۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است لازم به ذکر است مجموع پرسنل مشغول به کار در سازمان و شرکت‌های تابعه تا پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۱۲۸۷ نفر بوده است.

همچنین منابع واریزشده سازمان به صندوق تثبیت به حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان رسیده که درآمد به دست آمده از معاملات صندوق در سال ۹۹ که در صورت‌های مالی سال ۱۴۰۰ شناسایی شده به ۴۰۶ میلیارد تومان رسیده است، با تقسیم این دو عدد به سود حدود ۱۸ درصدی در سال ۹۹ دست پیدا می‌کنیم. البته این سود طی سال‌های مختلف در داخل خود صندوق سرمایه‌گذاری مجدد شده و برداشتی از آن صورت نپذیرفته و پیش‌بینی می‌شود این عدد نیز با توجه به کاهش چشمگیر معاملات در سال ۱۴۰۰ کاهش زیادی داشته باشد. همچنین مالیات پرداختی سازمان بورس و شرکت‌های تابعه در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۵۱ میلیارد تومان بوده است. انتشار صورت‌های مالی سازمان از مصوبات قانونی شورای عالی بورس بوده که سال گذشته برای نخستین‌بار صورت پذیرفته و در سال جاری نیز در راستای تحقق شعار شفافیت، صورت‌های مالی شرکت‌های تابعه سازمان بورس نیز برای نخستین‌بار منتشر گردیده است. صورت مالی تلفیقی گروه شامل سازمان و شرکت‌هایی که سازمان در آنها سهامدار عمده یا مالک سهامدار ممتاز بوده است. این شرکت‌ها شامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، شرکت رایان بورس و شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس است.

 

ارسال نظر