کانال مستقل از سوییفت پیش از ۱۳ آبان برقرار می‌شود

۱۳۹۷/۰۸/۰۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۲۳۴۴

عضو فراکسیون امید مجلس گفت: باید پیگیری شود تا کانال انتقال پول مستقل از سوییفت، پیش از ۱۳ آبان ماه اجرایی شود تا اثر تحریم‌های امریکا کمرنگ شود.

به گزارش خانه ملت، حمید گرمابی با اشاره به تعهد اروپایی‌ها در خصوص ایجاد ساز و کار مالی برای حفظ برجام بدون امریکا، اظهار داشت: در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دیداری بین وزرای خارجه ۱+۴ و وزیر امورخارجه ایران برگزار شد و در آنجا مقرر شد تا کانال انتقال پول مستقل از سوییفت بین اروپا و ایران برقرار شود.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تحریم‌های بعدی امریکا نیز در راه است که کار را برای ایران سخت‌تر می‌کند، بیان داشت: خوشبختانه اقدامات لازم برای برقراری کانال انتقال پول مستقل از سوییفت انجام شده و مطابق قول طرف مقابل تا پیش از ۱۳ آبان ماه، قرار است این کانال اجرایی شود. وی افزود: اینکه بعضا گفته می‌شود تا قول و قرارهایی که کشورهای اروپایی‌ داده‌اند اجرایی نشود، تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران انجام نمی‌شود را قبول ندارم، بلکه بهتر است این دو موضوع را به یکدیگر ربط ندهیم.

گرمابی با بیان اینکه ایجاد کانال انتقال پول مستقل از سوییفت در چارچوب برجام است، ادامه داد: کشورهای اروپایی به دنبال حفظ برجام هستند و ایجاد دفتر اتحادیه اروپا در ایران نیز مشکلی ندارد، زیرا ایران با کشورهای اروپایی روابط دیپلماتیک دارد و بدون مشکل می‌توانیم دفتر اتحادیه اروپا را نیز فعال کنیم.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس با بیان اینکه اگر قرار است با کشورهای اروپایی تعامل داشته باشیم که تصمیم نیز بر ارتقای روابط با کشورهای اروپایی است، باید زمینه توسعه روابط را تسهیل کنیم، گفت: نیازی نیست پیش نیاز تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران را انجام تعهدات اروپا بدانیم. وی افزود: البته باید پیگیری شود تا کانال انتقال پول مستقل از سوییفت پیش از ۱۳ آبان ماه اجرایی شود تا اثر تحریم‌های امریکا کمرنگ شود.

گرمابی با بیان اینکه اگر ما تنها کشوری هستیم که اتحادیه اروپا تمایل به تاسیس دفتر در آنجا را دارد، باید به این پیشنهاد مشکوک بود ولی در شرایط فعلی با کشورهای اروپایی روابط دیپلمایتک داریم و سفارتخانه‌های طرفین فعال هستند، اظهار داشت: اتحادیه اروپا نیز جمع کشورهای اروپایی است و نگرانی از این جهت وجود ندارد.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تاسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران قطعا برای ارتقای روابط این اتحادیه با تهران مفید است و همه فوایدی که ایجاد سفارتخانه‌ها دارد، تاسیس دفتر اتحادیه اروپا نیز به همان میزان مفید است، بیان کرد: با هر کشوری که سفارتخانه نداریم به مشکلاتی بر می‌خوریم و در هر کشوری که سفارتخانه ایجاد کرده‌ایم نیز ارتباط خوبی برقرار شده و مشکلات کم می‌شود.نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: برای حفظ همه منافع کشور باید همه حواس مسوولان کشور جمع باشد ولی لازم است با اتحادیه اروپا روابط خود را ارتقا دهیم تا مشکلی ایجاد نشود.

همچنین معاون بانک مرکزی روسیه اعلام کرد که بانک‌های خارجی تا پیش از پایان امسال (دی ماه سال جاری) می‌توانند عضو سیستم شبه سوییفت روسیه به نام «اس. پ.ف. اس» شوند.

به گزارش ایرنا، خانم «اولگا اسکوروباگاتووا» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: استفاده از سوییفت روسی به بازیگران خارجی امکان می‌دهد تا با شرکت‌های روسی که در فهرست تحریم‌های خارجی قرار گرفته‌اند، همکاری کنند.

معاون بانک مرکزی روسیه گفت: تا یک ماه پیش ۴۱۶ شرکت و موسسه مطرح روسیه از جمله خزانه داری فدرال، شرکت گازپروم نفت و روس نفت به این سیستم ملحق شده‌اند.وی ادامه داد: اوایل ماه جاری میلادی ولادیمیر پوتین و دیمیتری مدودوف رییس‌جمهوری و نخست وزیر روسیه به علاقه کشورهای ترکیه، چین و هند برای ورود به سیستم «اس. پ.ف. اس» اشاره کردند.

معاون بانک مرکزی روسیه به نقل از پوتین گفت که امریکا با تحریم اقتصادی روسیه مرتکب اشتباه راهبردی شده است.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه سال گذشته اعلام کرد: روسیه پس از وضع تحریم‌های تازه امریکا و احتمال اقدامات بیشتر ایالات متحده، افزون بر بررسی کاهش وابستگی به دلار در نظام معاملات خارجی خود، برای شرایط حذف از نظام جهانی بین بانکی (سوییفت) نیز آماده شده است.

معاون وزارت خارجه روسیه در مصاحبه با نشریه وزارت خارجه روسیه اعلام کرد: مسکو در پاسخ به تحریم‌های ضدروسی امریکا، وابستگی اقتصادی به دلار را کاهش می‌دهد.خانم الویرا نابولینا رییس کل بانک مرکزی روسیه نیز با توجه به احتمال گسترش فشارهای تحریمی علیه این کشور گفت که همه شرایط برای ادامه فعالیت بانک‌های روسی در صورت حذف روسیه از سامانه سوییفت فراهم شده است.امریکا از سال ۲۰۱۴ تاکنون در مساله اوکراین و نیز برخی مسائل دیگر همچون پرونده اسکریپال بیش از ۶۰ بسته تحریمی در مورد روسیه وضع کرده است.

 

ارسال نظر