2015؛ سال کاهش نرخ‌های بهره

۱۳۹۳/۱۲/۱۸ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۶۵۱۶

گروه جهان پایگاه تخصصی اقتصادی پیش‌بینی کرده است ۱۷بانک مرکزی در جهان طی سال ۲۰۱۵ نرخ بهره را تغییر دهند و بیشتر آنها سیاست کاهش نرخ بهره را در پیش بگیرند.

به گزارش پایگاه تخصصی کیتکو، کاهش نرخ بهره از سوی این بانک‌ها با هدف تحریک فعالیت‌های اقتصادی و افزایش تورم انجام می‌گیرد. تورم بسیار پایین هم‌اکنون مشکل برخی اقتصادهای توسعه یافته شده است. به عقیده کارشناسان اقتصادی تورم بسیار پایین در نظام‌های اقتصادی به نوعی عارضه به حساب می‌آید و ادامه رشد اقتصادی مستلزم برخورداری از سطح معقولی از تورم است.

بانک مرکزی امریکا از معدود بانک‌هایی است که احتمال می‌رود سیاستی خلاف آن را اتخاذ کند و سیاست افزایش نرخ بهره را در پیش بگیرد. رشد اقتصادی امریکا طی ماه‌های اخیر قابل قبول بوده و این درحالی است که دیگر اقتصادهای توسعه یافته مثل منطقه یورو و ژاپن با مشکل رکود مواجه هستند. سوئد، دانمارک، نروژ، سوییس، استرالیا، چین و کره‌جنوبی ازجمله کشورهایی هستند که پیش‌بینی می‌شود، نرخ بهره پول ملی خود را در سال 2015 کاهش دهند.

خبر احتمال افزایش نرخ بهره در امریکا درحالی منتشر می‎شود که چارلز ایوانز، رییس فدرال رزرو شیکاگو اعلام کرده است، بانک مرکزی امریکا باید تا اوایل سال آینده برای افزایش نرخ بهره صبر کند و در غیر این صورت افزایش نرخ بهره در سال 2015 میلادی موجب خواهد شد تا به روند رشد و رونق اقتصادی امریکا ضربه وارد شود. ایوانز گفته است با توجه به پایین بودن نرخ تورم و فضای نگران‌کننده اقتصاد جهانی، افزایش زودهنگام نرخ بهره امریکا به ضرر رشد و رونق اقتصادی خواهد بود. افزایش نرخ بهره تا اوایل سال 2016میلادی مناسب نخواهد بود. بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که فدرال رزرو در نشست ژوئن نرخ بهره را افزایش خواهد داد. گرچه برخی گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که بانک مرکزی امریکا زودتر از این پیش‌بینی، نرخ بهره را افزایش دهد.

این درحالی است که به‌گفته رییس فدرال رزرو شیکاگو حتی اگر فدرال رزرو نرخ بهره را تا سال آینده نزدیک به صفر نگه دارد، نرخ تورم تا پایان سال 2018 به هدف 2درصدی مورد نظر نخواهد رسید. ایوانز پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی امریکا طی سال‌های آینده حدود 3درصد خواهد بود و هر ماه حدود 200هزار فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد کرد.

مشاهده صفحات روزنامه

ارسال نظر