اخبار

۱۴۰۱/۰۵/۲۷ - ۰۲:۱۰:۱۴
کد خبر: ۱۹۱۷۳۹

خاندوزی: توافق بشود یا نشود دولت دنبال مهار تورم است

وزیر اقتصاد تاکید کرد: چه توافق برجام انجام شود، چه نشود، مهار تورم، سیاست اول دولت است. احسان خاندوزی درباره برنامه دولت درباره نحوه برخورد بازار با شرایط دستیابی به توافق یا عدم توافق هسته‌ای، اظهار کرد: برنامه مهار تورم در بازارهای مختلف به عنوان برنامه قطعی ستاد اقتصادی دولت در حال اجراست و معاون اول جلسات مختلفی با تمام وزرا و دستگاه‌ها دارند.چه توافق خارجی صورت بگیرد و چه نگیرد، مهار تورم دستور کار اول دولت است.

بانک مرکزی: 9 بانک به دلیل خلق نقدینگی جریمه شدند

مدیر ارزیابی سلامت بانکی بانک مرکزی گفت: طبق بررسی‌های انجام شده ۶ بانک در ماه گذشته و تاکنون ۹ بانک و موسسه اعتباری، سپرده قانونی خود را افزایش داده‌اند. میرعمادی گفت: سیاست کنترل دارایی شبکه بانکی از سال 99 به تصویب رسیده است. هدف اصلی این سیاست کنترل خلق نقدینگی بانک‌ها از طریق رشد ترازنامه است. همچنین میزان تورم در کشور هم تا به الان از این طریق کنترل می‌شود.  مدیر ارزیابی سلامت بانکی بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی در بخشنامه‌ای کنترل مقداری دارایی‌های شبکه بانکی متناسب با امتیاز احصاء شده بر مبنای شاخص‌های سلامت بانکی و براساس نقدینگی هدف‌گذاری شده را تعیین و ابلاغ کرد.اجرای این طرح در زمینه اقتصاد باعث جلوگیری در خلق نقدینگی و مهار تورم است. طبق بررسی‌های انجام شده تاکنون 6 بانک در ماه گذشته و تاکنون 9 بانک و موسسه اعتباری، سپرده قانونی خود را افزایش داده‌اند. بانک مرکزی در بخشنامه‌ای کنترل مقداری دارایی‌های شبکه بانکی متناسب با امتیاز احصاء شده بر مبنای شاخص‌های سلامت بانکی و براساس نقدینگی هدف‌گذاری شده را تعیین و ابلاغ کرد.

جزییات مسدودسازی صادرکننده چک برگشتی

براساس قانون جدید چک تمام حساب‌های بانکی صادرکننده چک برگشتی به اندازه مبلغ چک برگشتی مسدود خواهد شد و فرد ذی‌نفع می‌تواند با مراجعه به مراجع قضایی نسبت به وصول مبلغ چک برگشت خورده اقدام کند. به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، در قانون جدید چک، همه حساب‌های فردی که چک برگشتی را صادر کرده، مسدود خواهد شد که این فرآیند در قالب سامانه «محچک» اجرایی می‌شود. مسدود‌سازی وجوه حساب‌های بانکی صادرکننده چک برگشتی به اندازه مبلغ باقی مانده از چک برگشتی است؛ به نحوی که در این فرآیند از برگشت خوردن چک جلوگیری نمی‌شود بلکه وجوهی که فرد در تمام بانک‌ها دارد به‌اندازه مبلغ آن چک برگشتی مسدود خواهد شد. یعنی فرض کنید که شخصی بخشی از مبلغ چک را در حساب خود دارد، آن میزان مبلغ در نظر گرفته و پرداخت می‌شود و بقیه مبلغ، یعنی آن مانده و کسری چک برگشتی در کلیه بانک‌ها، به میزان آن مبلغ مسدود خواهد شد. در همین باره مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، این اقدام را گام مهمی در کاهش چک‌های برگشتی دانست و گفت: با مسدود‌سازی وجوه حساب‌های بانکی صادرکننده چک برگشتی، تبعات مربوط به برگشت خوردن چک‌ها افزایش پیدا خواهد کرد و درنتیجه، افراد نهایت دقت را خواهند داشت تا چک‌ها کمتر برگشت بخورند. ضمن اینکه در حال حاضر چند ده هزار چک برگشتی روزانه در کشور داریم که عدد بالایی است. فکر می‌کنیم با اجرایی شدن این بخش از قانون، طبیعتاً این آمار کاهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. پس از مسدود شدن حساب‌های بانکی مربوط به فردی که چک برگشتی را صادر کرده، فرد ذی‌نفع می‌تواند با مراجعه به قوه قضاییه ادامه روند را پیگیری کند و مبالغ طبق دستور قوه قضاییه صادر و برداشت می‌شود و بعد از رضایت فرد ذی‌نفع چک، وجوه مسدود شده هم آزاد خواهد شد. این اقدام در راستای کاهش تعداد چک‌های برگشتی، با هدف احقاق حق ذی‌نفعان چک‌های برگشتی، افزایش اعتبار چک در بین مشتریان و همچنین تمایل و اعتماد بیشتر مشتریان بانکی به استفاده از چک در معاملات صورت گرفته است. تا پیش از این اگر چکی برگشت می‌خورد با صادرکننده چک برگشتی از طرف بانک تماس گرفته می‌شد و مهلتی کوتاهی به صادرکننده چک داده می‌شد تا چک برگشت نخورد و حتی در صورتی که صادرکننده چک برگشتی در بانک‌های دیگر سپرده داشت بانک اجازه مسدود کردن سپرده‌ها را نداشت؛ اما در حال حاضر مراحل مسدودسازی حساب‌های بانکی فرد از زمان برگشت خوردن چک با ارسال اطلاعات به بانک مرکزی به صورت خودکار انجام خواهد شد.

پرداخت بیش از ۶۲۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و...

آخرین اطلاعات دریافتی از بانک مرکزی حاکی از این است که از ابتدای سال تاکنون ۲۵۰ هزار فقره وام فرزندآوری، ۳۵۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج و بیش از ۲۶ هزار فقره تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت شده است. پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن در سال‌های گذشته با موانع و ابهامات بسیاری همراه بود؛ در نتیجه روند پرداخت این وام‌ها به کندی انجام می‌شد.  از ابتدای امسال با پیگیری‌های بانک مرکزی دستورالعمل‌های مربوطه تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن در اسرع وقت به شبکه بانکی ابلاغ شد. در این دستورالعمل‌ها تلاش شده بود تا ابهامات و موانع به بهترین نحو برطرف شود؛ در نتیجه این اقدام پرداخت وام به متقاضیان شتاب خوبی گرفته است. بر اساس آخرین اطلاعات، از ابتدای سال تاکنون، ۲۵۰ هزار فقره وام قرض‌الحسنه فرزندآوری به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است. همچنین طی همین مدت برای تسهیل تامین هزینه‌های ازدواج جوانان به ۳۵۰ هزار متقاضی مبلغ ۴۸۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج اعطا شده است. 

 

ارسال نظر