رویداد

۱۴۰۰/۱۲/۱۱ - ۰۳:۰۵:۰۲
کد خبر: ۱۸۷۳۵۲

اقدامات لازم برای صدور الکترونیکی مجوزهای کسب‌وکار انجام شد

بانک مرکزی اقدامات لازم برای ساده‌سازی فرآیندها و صدور مجوزهای تاسیس و فعالیت نهادهای پولی و اعتباری تحت نظارت خود به صورت الکترونیکی را انجام داد. این بانک با هدف تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم رفع موانع تولید، حمایت و پشتیبانی از کسب و کارها و همگام با سیاست‌های دولت در خصوص ایجاد شفافیت و تسهیل و تسریع در صدور مجوزهای کسب‌وکار اقدامات و تمهیدات لازم را اجرایی کرد. بر این اساس بانک مرکزی در اجرای تکالیف مقرر در قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و همچنین ماده ۵۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و...، اقدامات و تمهیدات لازم برای ساده‌سازی فرآیندها و صدور مجوزهای تاسیس و فعالیت نهادهای پولی و اعتباری تحت نظارت خود به صورت الکترونیکی و از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور را به انجام رساند.همچنین بانک مرکزی هماهنگی‌ها و همکاری‌های مقتضی در این رابطه را با وزارت امور اقتصادی و دارایی انجام داده است.

افزایش خرید سفته و برات 

طبق اعلام بانک مرکزی، در ۱۰ ماهه سال جاری بالغ بر ۱۱۵ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۷۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، در دی‌ماه سال جاری بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با ماه قبل ۴.۵ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۹ درصد افزایش یافت. در ۱۰ ماهه سال ۱۴۰۰ نیز، حدود ۱۱۵ میلیارد و ۱۶۰ میلیون تومان سفته و برات در شهر تهران فروخته شد که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل ۷۴ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین، در دهمین ماه سال جاری معادل ۶۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی معادل ۴۱ میلیارد و ۶۸۰ میلیون تومان در شهر تهران برگشت خورد که در این ماه شاخص‌های تعداد و مبلغ سفته و برات واخواست شده به ترتیب به اعداد ۷۰.۶ و ۲۲۶ رسید که در مقایسه با ماه قبل از لحاظ تعداد و مبلغ ۲۳.۸ و ۱۱.۶ درصد کاهش داشت و نسبت به ماه مشابه سال قبل هر دو شاخص مذکور، ۱۸.۵ و ۲۷۹.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. شاخص متوسط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شـده در دی مـاه ۱۴۰۰ به عدد ۳۲۰ رسید که عدد شاخص مذکور در شهریورماه سال گذشته معادل ۹۹.۷ بوده است. علاوه بر این، در ۱۰ ماهه سال جاری معادل ۵۶۰۰ برگ سفته و برات به مبلغی ۲۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در شهر تهران برگشت خورد.در این دوره متوسط شاخص‌های تعداد و مبلغ سـفته و برات واخواست شده به ترتیب به اعداد ۶۹.۷ و ۱۳۱.۵ رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل از لحاظ تعداد ۷.۷ درصد کاهش و از نظر مبلغ نیز ۲۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.از سوی دیگر، شاخص متوسط مبلغ یک برگ سفته و برات واخواست شده در ۱۰ ماه سـال ۱۴۰۰ به عدد ۱۸۹.۷ رسید که عدد شاخص مذکور در دوره مشابه سال گذشته معادل ۱۳۴.۴ بوده است.

ضوابط انتشار انواع صکوک توسط موسسه‌های اعتباری ابلاغ شد

ضوابط ناظر بر انتشار انواع صکوک توسط موسسه‌های اعتباری در بستر بازار سرمایه با تصویب شورای پول و اعتبار به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.به‌منظور تنوع‌بخشی در ابزارهای تأمین مالی کشور و با هدف کمک به بانک‌ها برای رفع کمبود منابع مالی با اتکا به دارایی‌های قابل ملاحظه، موضوع امکان انتشار انواع صکوک در بازار سرمایه توسط شبکه بانکی کشور در جلسه دی‌ماه شورای پول و اعتبار مطرح و مقرر شد در چارچوب ضوابط مصوب این بانک، امکان انتشار انواع صکوک (به عنوان بانی) برای شبکه بانکی کشور در بستر بازار سرمایه ایجاد شود.هرگونه درخواست برای انتشار صکوک در چارچوب ضوابط ناظر ابلاغی و با هماهنگی بازار سرمایه انجام می‌شود.انتشار صکوک با مجوز بانک مرکزی، موسسه اعتباری و اشخاص حقوقی مرتبط مجاز به خرید انواع صکوک مربوط به خود و سایر موسسه‌های اعتباری نیستند، موسسه اعتباری فقط مجاز به انتشار صکوک اجاره به شرط تملیک است، انتشار صکوک قابل تبدیل به سهام مطابق ضوابط بانک مرکزی از جمله ضوابط ابلاغ شده به موسسات اعتباری است.در سال‌های اخیر انتشار صکوک (ابزارهای تأمین مالی اسلامی) بسیار مورد توجه شبکه بانکی کشور بوده و درخواست‌های متعددی برای استفاده از آن به این بانک ارسال شده است.صکوک، اوراق بهادار با ارزش مالی یکسان و قابل معامله در بازارهای مالی بوده و برپایه یکی از قراردادهای مورد تأیید اسلامی طراحی می‌شود. دارندگان صکوک به صورت مشاع مالک یک یا مجموعه‌ای از دارایی‌ها و منافع حاصل از آنها هستند.صکوک در کشورهای اسلامی به جای اوراق قرضه به‌کار گرفته می‌شود. این اوراق ممکن است مبتنی بر دارایی و با درآمد ثابت یا متغیر طراحی شوند.از مهم‌ترین نقاط قوت استفاده از انتشار صکوک برای بانک‌ها علاوه بر تنوع‌بخشی ابزارهای مالی، افزایش توان تجهیز منابع مالی شبکه بانکی و امکان تسهیلات‌دهی بیشتر است. شبکه بانکی کشور از یک‌سو با کمبود منابع مالی روبرو بوده و از سوی دیگر دارای مازاد دارایی انباشته شده در ترازنامه خود است. انتشار صکوک به پشتوانه این دارایی‌ها، برخی تنگناهای مالی که بانک‌ها با آن روبرو هستند را برطرف خواهد کرد.

 

ارسال نظر