انتشار «اطلس اجتماعی» کشور تا پایان سال

۱۳۹۷/۱۰/۰۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۳۶۱۲۳

رییس سازمان امور اجتماعی کشور از انتشار اطلس اجتماعی تا پایان سال خبر داد .

تقی رستم وندی در حاشیه جلسه شورای اجتماعی کشور و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دستور جلسه روز گذشته شورای اجتماعی به بررسی سیاست‌های سلامت اجتماعی کشور اختصاص داشت، گفت: سال گذشته در جلسه شورای اجتماعی که در حضور ریاست‌جمهوری برگزار شد، بعد از ارایه سند سلامت روان در کشور، مصوب شد که سندی هم در رابطه با سیاست‌های سلامت اجتماعی تنظیم شود که امروز اولین جلسه بررسی مقدمات این سیاست‌ها آغاز شد و این روند ادامه‌ پیدا خواهد کرد.

وی ادامه‌ داد: نکته مهمی که مطرح است این است که در کشور ما متاسفانه طی چند سال اخیر بیشتر گفتمان آسیب‌های اجتماعی رواج پیدا کرده است و اولین ویژگی تدوین این سیاست‌ها این خواهد بود که ما باید بر گفتمان سلامت اجتماعی در کشور تاکید بیشتری کنیم و همواره‌ در قانونگذاری، نگارش و تدوین اسناد و سیاست‌ها، سلامت اجتماعی را مقدم کنیم، زیرا در صورت تحقق سیاست‌های سلامت اجتماعی، در حوزه پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی، توفیقات بیشتری خواهیم داشت.

به گفته رییس سازمان امور اجتماعی کشور، نتیجه‌ جلسه امروز بر این شد که در جلسه آینده نتایج پیمایش اجتماعی کشور در صحن شورا مطرح شود و همچنین ارتباط دبیرخانه سلامت اجتماعی که در سازمان بهزیستی مستقر است، با اعضای شورا ادامه‌ یابد و در نهایت نظرات تکمیلی اخذ شده و با اجماع و توافق حداکثری، سیاست‌های سلامت در کشور تدوین شود.رستم‌وندی در پاسخ به این سوال که آیا در خصوص آسیب‌های اجتماعی نهادی برای ارایه دقیق آمارها وجود دارد یا خیر، گفت: آسیب‌های اجتماعی یک واژه کلی است که دارای مصادیق زیادی است. برای هر یک از آسیب‌های اجتماعی در کشور معمولا یک دستگاه یا نهادی متولی جمع‌آوری آمار، پایش و ارایه آن است. برای مثال در خصوص ازدواج و طلاق، متولی ارایه آمار سازمان ثبت احوال در کشور است به عبارت دیگر وقتی طلاق را به عنوان یک آسیب اجتماعی تلقی می‌کنیم، آمارها را از سازمان ثبت احوال می‌گیریم.وی در ادامه‌ تصریح کرد: مواردی مانند قتل، سرقت، از جمله مواردی هستند که ناجا همواره دقیق‌ترین آمار را در اختیار دارد و در خصوص خودکشی نیز سازمان پزشکی‌قانونی مرجع آمار هستند. به‌ هر حال هر دستگاه و نهادی وظیفه حرفه‌ای و ماموریت ذاتی خود را در استخراج و پایش آمار انجام می‌دهد.رییس سازمان امور اجتماعی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود، خاطرنشان کرد: از سه سال پیش وزارت کشور مرکز رصد اجتماعی دارد که در این مرکز رصد آمارهای مرتبط با همه دستگاه‌ها در ذیل هر کدام از آسیب‌ها جمع‌آوری می‌شود که این کار بطور سالانه است. امسال هم در پایان سال یک اطلس اجتماعی و شاید بتوان گفت جامع‌ترین اطلس اجتماعی کشور تدوین خواهد شد. یعنی وضعیت آسیب‌های اجتماعی در این اطلس آمده است و نقشه‌ها، آمارها، جداول بطور کامل و برای اولین‌بار منتشر خواهد شد. این اطلس دارای سطوح دسترسی مختلفی است و در اختیار مدیران قرار می‌گیرد و بخشی از آن نیز انتشار عمومی خواهد یافت.

 

 

ارسال نظر