رفع تنها ۳۰ درصد مشکلات کارتن‌خواب‌ها با ایجاد مددسرا

۱۳۹۶/۰۹/۰۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۱۱۶۴۰
رفع تنها ۳۰ درصد مشکلات کارتن‌خواب‌ها با ایجاد مددسرا

معتادان و کارتن‌خواب‌ها تمایلی به رفتن به مددسراها ندارند. دور بودن مددسراها یکی از دلایل این بی‌میلی است. از طرفی برخی از آنها از وجود چنین مددسراهایی اطلاع ندارند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه با ایجاد مددسرا تنها ۳۰درصد مشکلات افراد کارتن‌خواب و بی‌خانمان رفع می‌شود، گفت: اکتفا کردن به اسکان این افراد معضل کارتن‌خوابی را رفع نمی‌کند.

احمد بیگدلی در رابطه با اظهارات مدیرعامل سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران مبنی بر اینکه امسال برای اسکان کارتن‌خواب‌ها و افراد بی‌خانمان که مایل به حضور در مددسراها نیستند مددسراهای سیار ایجاد خواهیم کرد، گفت: ایجاد مددسراهای سیار به‌طور موقت می‌تواند گره گشا باشد و بخشی از مشکلات این افراد را رفع کند اما باید با اتخاذ راهکارهای اساسی و اصولی گامی جدی برای کاهش تعداد بی‌خانمان‌ها و کارتن‌خواب‌ها برداشته شود. نماینده خدابنده در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه با ایجاد مددسرا تنها 30درصد مشکلات بی‌خانمان و کارتن‌خواب‌ها رفع می‌شود، افزود: اکتفا کردن به اسکان و تامین غذا معضل کارتن‌خوابی را رفع نمی‌کند بلکه باید برای رفع مشکلات این افراد تلاش کرد تا بتوان آنان را به کانون خانواده بازگرداند و از سویی برای بازگشت مجدد به جامعه آماده‌سازی شوند؛ معضل کارتن‌خوابی و بی‌خانمانی در کشور باید به صورت ریشه‌یی حل شود.

او با انتقاد از اینکه ظرفیت مددسراهای تهران جوابگوی بی‌خانمان و کارتن‌خواب‌ها نیست، اظهار کرد: رفع ریشه‌یی معضلات و آسیب‌های اجتماعی مستلزم تعیین یک متولی و سازمان واحد است زیرا موازی‌کاری دستگاه‌ها مانع پیشبرد کارها و اهداف شده و نتیجه مطلوب و ایده‌آل حاصل نمی‌شود. این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه کارتن‌خوابی منشا برخی آسیب‌های اجتماعی است، به خانه ملت گفت: شهرداری، بهزیستی، کمیته امداد و برخی سازمان‌های دیگر در زمینه حمایت از کارتن‌خواب‌ها فعالیت می‌کنند اما متاسفانه این فعالیت‌ها تاکنون خروجی مناسبی نداشته است.

 لزوم ریشه‌کن کردن کارتن‌خوابی در کشور

بیگدلی با تاکید بر لزوم ریشه کن کردن کارتن‌خوابی در کشور افزود: با تعیین یک متولی واحد برای آسیب‌های اجتماعی، میزان بودجه‌های اختصاص داده شده مشخص و از سویی نظارت‌ها بر فعالیت این دستگاه نیز به سهولت انجام می‌شود.

نماینده خدابنده در مجلس دهم با بیان اینکه به اندازه کافی برای مبارزه با کارتن‌خوابی جلسه برگزار شده و اکنون زمان اقدام و عمل است، تصریح کرد: بهتر است هزینه تشکیل این جلسات صرف بهبود وضعیت کارتن‌خواب‌ها و بی‌خانمان‌ها شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه علت بی‌رغبتی کارتن‌خواب‌ها نسبت به اسکان در مددسراها باید بررسی شود، گفت: متاسفانه تعداد کودکان گل‌فروش در اتوبان منتهی به بهشت زهرا در حال افزایش بوده و این بیانگر ضعف عملکرد تمام مسوولان در کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی است؛ در این رابطه نتوانسته‌ایم به صورت عادلانه امکاناتی در اختیار مردم قرار دهیم تا مجبور نباشند برای یک لقمه نان به تهران مهاجرت کنند؛ انتظار می‌رود تسهیلات اشتغال روستایی اختصاص یابد تا پدیده مهاجرت، کارتن‌خوابی و بی‌خانمانی کاهش یابد.

 

 

ارسال نظر