مروری بر پرحاشیه‌ترین و بهترین مجامع امسال

۱۳۹۶/۰۵/۱۴ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۴۳۰۶

فصل مجامع به پایان رسید و تقریبا همه شرکت‌های فعال در بازار سرمایه که سال مالی آنها منتهی به ۳۰ اسفند ۹۵ بود، مجامع خود را برگزار کردند. به گزارش «تعادل» با پایان یافتن فصل پر تب و تاب مجامع، مروری بر عملکرد کلی چند گروه می‌تواند قضاوت درستی از فضای بازار سرمایه را سبب شود. به همین روی برخی شرکت‌ها و صنایع بورسی در گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

 گروه خودرو و قطعه‌ساز

شاید یکی از پرخبرترین گروه‌ها در مجامع امسال گروه خودرویی و قطعه‌ساز بود. شرکت مهرکام پارس که به دلیل زیان انباشته در مجمع امسال سودی برای تقسیم نداشت، اعلام کرد که قصد دارد محصولات جدیدی را به گروه تولیدی شرکت اضافه کند. همچنین فعال کردن سایت خراسان در محل تملیکی جدید و نوسازی قالب‌ها و تجهیز سایت تهران از دیگر خبرهای مهم مجمع این شرکت بود. ایران‌خودرو دیزل هم سودی نداشت اما با چند خبر مهم برای سهامداران به مجمع آمده بود: انعقاد قرارداد با شریک خارجی خود هیوندای تا آخر مردادماه و مذاکره با پو برند معروف اروپایی برای تولید پیکاپ و اتوبوس.

«خاهن»، «خاور» و «خپارس» نیز به دلیل زیان انباشته نتوانستند سودی به سهامداران خود بدهند اما خبرهای خوبی داشتند. از مهم‌ترین خبرهای مجمع خپارس تولید خودرو لوکس و لاکچری در ماه‌های آتی بود که اعلام شد به‌راحتی می‌تواند با خودروهای مشابه اروپایی خود رقابت کند. در مجامع امسال «خمحور» 10ریال، «خمحرکه» 19ریال و «خکار» 12ریال سود تقسیم کردند. «خریخت» و «خموتور» و «خوساز» اما سهامداران خود را دست‌خالی گذاشتند. «ختراک» که 47ریال سود برای هر سهم تقسیم و اعلام کرد که طرح بازیافت ماسه‌های دورریز که منجر به کاهش بهای تمام‌شده شرکت می‌شود را در دستور کار خود دارد.

سود نقدی «خگستر» 70 ریال بود. این شرکت برنامه دارد، سرمایه خود را از محل آورده نقدی و مطالبات افزایش دهد. «خبهمن» برای هر سهم 200ریال سود نقدی تقسیم کرد و گفت در حال رایزنی برای توسعه محصولات با شرکای خارجی خود است. همچنین قصد واگذاری شرکت‌های زیانده و کم بازده را نیز دارد. شرکت‌های فنرسازی زر و فنرسازی خاور نیز سودی نداشتند. «خزر» اعلام کرد که برای توسعه بازار و تولید محصول برای شرکت‌های آلمانی و ایتالیایی در تلاش است.

بهمن دیزل خبر احتمال افزایش سرمایه از انباشته و تمدید قرارداد با شرکت ژاپنی را در مجمع خود داد و در نهایت برای هر سهم 600ریال سود تقسیم کرد. در این گروه شرکت رادیاتور ایران 350 ریال سود نقدی داشت. اما سایپادیزل که زیان انباشته‌اش حدود 4 برابر سرمایه شرکت است در مجمع امسال از نهایی شدن افزایش سرمایه در سال جاری و پیش‌فروش عمده‌ فروش شرکت خبر داد. سود نقدی هر سهم ختوقا 80ریال بود. از مهم‌ترین خبرهایی که در مجمع این شرکت اعلام شد، این بود که پروژه احداث کارخانه تولید کانکتور با شرکت تایوانی در آستانه امضا کردن است.

«خکمک » اگرچه بدون سود مجمع امسال را خاتمه داد اما دو خبر مهم برای سهامداران داشت. تلاش برای جوینت شدن با یک شرکت آلمانی و طرح مطالعاتی برای انتقال کارخانه از محل فعلی به یک شهرک صنعتی. خاذین هم امسال سودی نداشت اما با خبر برنامه برای همکاری با یک شریک خارجی به مجمع آمده بود. علاوه بر این گفته شد تولید انواع محصولات جدید در کمیته سرمایه‌گذاری سایپا مطرح ‌شده که به‌زودی به نتیجه خواهد رسید. زامیاد هم اعلام کرد که برای جوینت شدن با شرکت‌های خارجی در تلاش بوده و پیگیر پروژه‌های توسعه‌یی شرکت است.

اما دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا امسال هر دو سیاست تقسیم 10درصدی سود را در مجمع در پیش گرفتند. این استراتژی در مورد سایپا با مخالفت حسابرس و نماینده بورس مواجه شد اما سرانجام به تصویب رسید. از مهم‌ترین خبرهایی که در مجمع سایپا اعلام شد، برنامه تبدیل دارایی‌های زیانده به سودآور با مشارکت شرکت‌های خارجی و معرفی جایگزینی برای پراید در سال جاری بود. از مهم‌ترین عناوین مطرح‌ شده در مجمع ایران‌خودرو برنامه شرکت برای فروش بلوک پارسیان بود که شرکت اعلام کرد که فروش این بلوک همچنان در دستور کار شرکت قرار دارد. تحویل پژو 2008 در شهریورماه، تداوم مذاکرات با فیات و اعلام لزوم افزایش سرمایه از دیگر خبرهای مهم این شرکت بود.

 گروه سیمان

در گروه سیمانی تنها سه شرکت «سیلام»، «سدبیر» و «سدور» سهامداران خود را بدون سود و دست‌خالی گذاشتند. «سخاش» 1200 ریال، «سنیر» 350 ریال، «سهرمز» 600 ریال، «سخزر » 250 ریال، «سفار» 430 ریال، «سخوز» 30 ریال، «سغرب »310 ریال و «سفانو» 520 ریال سود برای هر سهم تقسیم کردند و خبر بخصوصی در مجامع این شرکت‌ها اعلام نشد.

در این گروه سیمان هگمتان پرحاشیه‌ترین شرکت بود. این شرکت که 218ریال زیان برای هر سهم شناسایی کرده با سوالات زیادی از سوی سهامداران درباره علت پایین بودن قیمت فروش کلینکر مواجه بود. سهامداران معترض شدند که چرا کلینکر که با هزینه‌های بالا تولید می‌شود با قیمت‌های ارزان به عراق صادر شده است؟ چرا شرکتی زیانده مانند سیمان نهاوند که از زیرمجموعه‌های هگمتان است واگذار یا صورت‌های مالی این شرکت از گزارش تلفیقی هگمتان خارج نمی‌شود؟

سیمان اردبیل افزایش سرمایه از 140میلیارد ریال به 240میلیارد ریال را تصویب کرد. سیمان شمال هم افزایش سرمایه 30درصدی از مطالبات و آورده را مصوب کرد. سیمان کرمان برنامه افزایش سرمایه

50 درصدی از محل آورده نقدی و مطالبات را در دستور کار خود دارد. در مجمع سیمان ارومیه که 600 ریال سود نقدی برای هر سهم را تصویب کرد موافقت با افزایش سرمایه 75درصدی را گرفت. در مجمع سیمان بجنورد 170ریال سود نقدی تصویب و اعلام شد که 15میلیارد ریال پاداش از وزارت نیرو دریافت کرده است. سیمان بهبهان برای توسعه بازارهای صادراتی و ورود به بازار آفریقا را در دستور کار خود دارد. در این مجمع 1850ریال سود برای هر سهم تقسیم شد.

 گروه دارو

در گروه دارو شرکت‌های البرز دارو 1600 ریال سود نقدی اعلام شد. در این جلسه اعلام شد که این شرکت نیز مانند سایر دارویی‌ها سعی بر دریافت مطالبات از دولت دارد. همچنین افزایش سرمایه از 680 میلیارد ریال به 930 میلیارد ریال به تصویب رسید. در این گروه شرکت‌های جام دارو 600 ریال، ایران دارو 500 ریال، دسانکو 200ریال، درازک 1325ریال، پخش البرز 300 ریال، دسبحا 930 ریال و دفرا 710 ریال سود برای هر سهم تقسیم کردند و مجامع بدون خبری را برگزار کردند.

در مجمع دکوثر گفته شد که برنامه بهره‌برداری از دومین خط تولید داروهای جنرال و افزایش سرمایه از انباشته را در سال‌های آتی در دستور کار خود دارد. سود نقدی هر سهم دکوثر 10ریال بود. «دبالک» که 120ریال سود نقدی برای هر سهم تصویب کرد، از بهره‌برداری از طرح تولید سفالکسین سالانه 50هزار تنی خبر داد. «دجابر» که برنامه افزایش سرمایه 30درصدی از مطالبات و آورده را دارد از برنده شدن در مناقصه‌یی در عراق و پیش‌بینی رشد فروش پرده‌برداری کرد. این شرکت 1800 ریال سود نقدی برای هر سهم داشت. سبحان دارو که 1050ریال سود نقدی برای هر سهم مصوب کرد، از برنامه‌های شرکت در جهت توسعه بازارهای صادراتی خبر داد. مجمع ایران دارو با تصویب افزایش سرمایه 58 درصدی در دو مرحله به کار خود پایان داد. برکت هم 100درصد سود قابل‌تقسیم یعنی 212ریال را میان سهامداران تقسیم نمود. «دتماد» که 1000ریال سود برای هر سهم تقسیم کرد از افتتاح چند پروژه در نیمه اول امسال خبر داد. یکی از دارویی‌هایی که امسال مجمع خوبی برگزار کرد، دزهراوی بود که 2300 ریال سود نقدی برای هر سهم مصوب کرد و از برنامه‌هایش برای افزایش سرمایه خبر داد. همچنین شرکت اعلام کرد که سهامدار عمده برای وصول مطالبات شرکت از دولت در تلاش است و در حال رایزنی با دولت برای اصلاح قیمت داروست. «دلر» هم برای هر سهم 600 ریال سود نقدی داشت و در حال پیگیری وصول مطالبات است و برای احداث سایت برای محصولات جدید برنامه‌هایی دارد. تولید دارو امسال 940ریال سود نقدی برای سهامدارانش به ارمغان آورد. در مجمع این شرکت با افزایش سرمایه 23درصدی از آورده و مطالبات موافقت شد. کارخانجات داروپخش نیز 850 ریال سود نقدی برای هر سهم تقسیم کرد و از برنامه‌های شرکت برای افزایش سرمایه از مطالبات و آورده نقدی و پروژه بهسازی و نوسازی بخش نیمه جامدات خبر داد.

 فلزات اساسی

در گروه فلزات اساسی فروسیلیس تقسیم بسیار کمی داشت و برای هر سهم 78 ریال سود در نظر گرفت. فرآوری مواد معدنی 700ریال، فزرین 800ریال، فنوال 30ریال، فاسمین 250ریال، ارفع 45ریال، فملی 350ریال و کیمیا 650ریال سود نقدی داشتند.

«باما» که 200ریال سود نقدی برای هر سهم داشت از ورود ماشین‌آلات جدید از آلمان و سوئد و برنامه توسعه فعالیت‌های استخراج به‌منظور تامین ماده معدنی خبر داد. توکا فولاد که 120 ریال سود نقدی برای هر سهم به تصویب رساند با اعتراض سهامداران در خصوص قراردادهای ارزان با شرکت فولاد مبارکه مواجه بود. «کنور» از بهره‌برداری از طرح توسعه گندله همدان تا دو ماه آینده خبر داد و برای هر سهم

70 ریال سود نقدی مصوب کرد.

در این گروه فلوله به علت زیان نتوانست سودی تقسیم کند. اما فباهنر با تصویب 330ریال سود نقدی برای هر سهم از افزایش ظرفیت دوبرابری واحد سکه‌زنی خبر داد. فولاد خراسان که برنامه افزایش سرمایه را در دستور کار خود دارد 160 ریال سود نقدی داشت.

در مجمع فولاد به تقسیم سود 100 ریالی اعتراض شد. فسرب هم به دلیل زیانده بودن سودی نداشت. فولاد امیرکبیر کاشان 250 ریال سود برای هر سهم تقسیم کرد و از برنامه افزایش سرمایه 103 درصدی از انباشته خبر داد. فاما از احتمال افزایش سرمایه پرده‌برداری کرد و برای هر سهم 250ریال سود نقدی تقسیم کرد. در این گروه مجمع ذوب‌آهن یکی از پرخبرترین‌ها بود. در این مجمع که بدون سود تقسیمی به کار خود خاتمه داد با خبرهایی همچون کاهش 6000 میلیارد ریالی هزینه در سال 95 همراه بود. همچنین شرکت اعلام کرد که برنامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را در دستور کار خود دارد.

 گروه محصولات شیمیایی

در گروه پتروشیمی و شیمیایی دهدشت تنها شرکت بدون سود نقدی بود. مارون 4650 ریال سود نقدی برای هر سهم تقسیم کرد و از بهره‌برداری از فاز اول پتروشیمی بوشهر در زمستان امسال خبر داد.

سود نقدی «شفن » 2750 ریال، خارک 1800 ریال، خراسان 1000 ریال، «شفارس» 40 ریال، پاکدیس 250 ریال و «شاملا» 1600 ریال بود. در این گروه مجمع پتروشیمی آبادان با حاشیه‌های فراوانی همراه بود. این شرکت که به دلیل زیانده بودن سودی برای سهامداران خود نداشت با اعتراضاتی از سوی سهامداران در خصوص زیاد بودن تعداد کارکنان شرکت و عدم تعدیل نیرو با وجود مشکلات مالی فراوان همراه بود. DPS پتروشیمی جم در مجمع امسال 1570 ریال بود. در این جلسه اعلام شد که شرکت در حال برگزاری جلساتی برای امضای قرارداد جهت افزایش ظرفیت طی ماه‌های آتی با شرکت لینده است. راه‌اندازی فاز اول ABS تا پایان سال جاری نیز یکی دیگر از اخبار مهم این شرکت بود.

در مجمع «شسینا» سهامداران به بند 4 گزارش حسابرسی اعتراضاتی داشتند. این شرکت نیز به دلیل زیانده بودن امسال مجمع خود را بدون سود پایان برد. شتوکا 400ریال سود نقدی داد و از برنامه شرکت برای افزایش سرمایه 100 درصدی خبر داد. «شاراک» در مجمع امسال

600 ریال سود نقدی برای هر سهم مصوب کرد و همچنین افزایش سرمایه 60 درصدی از مطالبات و آورده نقدی را به تصویب رساند. مدیران شرکت پتروشیمی مبین در مجمع اعلام کردند که در برابر کاهش نرخ یوتیلیتی مقاومت خواهند کرد. سود نقدی هر سهم این شرکت 850 ریال بود.

فارابی هم به دلیل زیان نتوانست سودی به سهامداران خود بدهد. در این مجمع اتفاق جالبی افتاد. سهامداران شرکت از مدیرعامل این شرکت در برابر اعتراضات و حواشی ایجاد شده توسط دو عضو غیرموظف هیات‌مدیره شرکت دفاع کردند.

 

ارسال نظر