سرنوشت شرکت پتروشیمی ایرانی برای حضور در بورس استانبول

۱۳۹۶/۰۳/۲۲ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۱۰۰۶

یک شرکت فعال در صنعت پتروشیمی برای پذیرش همزمان در بورس تهران و استانبول در حال طی مراحل پذیرش در بورس تهران است و در هیات پذیرش مطرح شده است، اما در بورس استانبول در مرحله آماده‌سازی صورت‌های مالی به صورت IFRS و افزایش سرمایه است. به گزارش «تعادل» و به نقل از عصر مالی، روح‌الله حسینی‌مقدم، معاون ناشران و اعضای شرکت بورس و اوراق بهادار تهران با بیان این مطلب در خصوص آخرین وضعیت پذیرش همزمان یک شرکت در بورس تهران و استانبول گفت: روند پذیرش این شرکت در حال انجام است اما با توجه به اینکه این نوع پذیرش همزمان در دو بورس نخستین تجربه است، روند به کندی صورت می‌گیرد. وی با اشاره به اینکه برای انجام این کار باید اقدامات زیرساختی برای ارتباط دو بازار انجام شود، ادامه داد: در حال حاضر امکان ارتباط و اتصال دو بازار وجود ندارد و این زیرساخت‌ها در حال آماده شدن است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه برای اتصال دو بازار فعلا در مرحله سوال و جواب هستیم، افزود: باید زیرساخت‌های شرکت‌های سپرده‌گذاری دو بورس برای اتصال به یکدیگر فراهم شود. وی درباره مشکلاتی که باید با سوال و جواب برطرف شود، گفت: مقررات دو بازار متفاوت است و یک شرکت با دو قانون مواجه می‌شود به همین دلیل برای یکسان‌سازی قوانین به دنبال راه‌حلی هستیم. به گفته معاون ناشران و اعضای شرکت بورس و اوراق بهادار تهران این شرکت که فعال در صنعت پتروشیمی است در حال طی مراحل پذیرش در بورس تهران است و در هیات پذیرش مطرح شده اما در بورس استانبول در مرحله آماده‌سازی صورت‌های مالی به صورت IFRS و افزایش سرمایه است.

حسینی‌مقدم گفت: بورس استانبول نیز در تلاش است تا هرچه سریع‌تر این شرکت شرایط پذیرش در این بازار را احراز کند. وی در ادامه در خصوص لزوم کاهش نرخ سود بانکی به عنوان یکی از مشکلات بازار سرمایه اظهار کرد: کاهش نرخ سود بانکی به‌طور قطع تاثیر بسیار مثبتی بر بازار سرمایه خواهد داشت.

به گفته وی کاهش نرخ سود به صورت مستقیم و غیرمستقیم به بازار سرمایه کمک می‌کند و باعث می‌شود، بازار سرمایه به عنوان یک بازار ریسکی برای سرمایه‌گذاران جذاب شود چراکه تا وقتی نرخ سود بازار بدون ریسک بالاست، بازار سهام جذابیتی برای سرمایه‌گذار ندارد.

این مقام مسوول با تاکید بر اینکه کاهش نرخ سود برای کل اقتصاد اتفاق مثبتی است، گفت: با کاهش نرخ سود بانکی هزینه‌های بنگاه‌ها نیز کاهش می‌باید چراکه هنوز هستند بنگاه‌هایی که از بانک‌ها تامین مالی می‌کنند. وی با تاکید بر اینکه کاهش نرخ سود بانکی برای بانک‌ها نیز خوب است، اظهار داشت: در حال حاضر بانک‌ها فقط منابع جذب می‌کنند و مجبور هستند، سود پرداخت کنند این در حالی است که با کاهش نرخ سود می‌توانند تسهیلات ارزان‌تر بدهند و جریان نقدینگی در بانک‌ها دوطرفه می‌شود. این در حالی است که در شرایط امروز جریان پول در بانک‌ها یک‌طرفه است. وی در خاتمه اظهار امیدواری کرد که کاهش نرخ سود بانکی زودتر اتفاق بیفتد، چراکه این تصمیم برای کل اقتصاد مهم و تاثیرگذار است.

 

 

ارسال نظر