ایرانشهر

۱۳۹۸/۰۹/۱۳ - ۰۰:۰۰:۰۰
کد خبر: ۱۵۸۴۸۱

منشأ بوی بد اطراف فرودگاه جنوب تهران مشخص شد

یک پروژه پژوهشی نشان داد، ۸۹ منشأ بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام (ره) وجود دارد که ۸۱ نقطه تخلیه فاضلاب و ۲۷ دامداری بیشترین سهم ایجاد بوی نامطبوع در کیلومتر ۳۰ آزادراه تهران-قم را دارند. به گزارش مهر، در تحقیقات مشترک سازمان حفاظت محیط ریست و شهرداری تهران که به تازگی نتایج آن منتشر شده، بیش از ۸۹ کانون برای ایجاد بو شناخته و ۸ منبع تولید بو مشخص شده است. بر اساس این تحقیق، تعداد نقاط تخلیه فاضلاب ۸۱ نقطه، دامداری‌ها ۲۷ واحد، ۱۳ کشتارگاه، ۶ واحد مرغداری، ۲ مرکز دفن و پردازش پسماند، ۸ تصفیه‌خانه فاضلاب، ۲۵ واحد صنعتی بوزا و پسماندسوزی‌های صنعتی و کشاورزی نیز سطح محدوده منشأ بو تعیین شده‌اند. در این پژوهش اعلام شده که دپوی زباله آرادکوه تنها ۲۰.۲ درصد در تولید بوی نامطبوع منطقه جنوب تهران تأثیر دارد، فاضلاب های منطقه سهم ۲۸.۷ درصدی و مجتمع های دامپروری نیز ۴۸ درصد در ایجاد بوی نامطبوع تأثیر دارند. اگرچه تا کنون رئیس جمهور بارها به نهادهای مربوطه شامل وزارت کشور، شهرداری تهران، شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، استانداری تهران، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی و چند دستگاه دیگر دستور داده تا برای رفع بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام خمینی (ره) اقدام کنند، اما این آلودگی زیست محیطی همچنان مشام مسافران ایرانی و خارجی را آزار می دهد؛ این در حالی است که بیشترین گردشگران خارجی ورودی به ایران از فرودگاه امام خمینی (ره) و ۳۰ کیلومتر انتهایی آزادراه قم-تهران وارد پایتخت می شوند که بعضا در میان آنها مقامات خارجی و دیپلمات های کشورهای مختلف نیز وجود دارد. شدت آزاردهندگی بوی نامطبوع در این مسیر خصوصا در نیمه دوم سال که پدیده وارونگی و پایداری جوی سبب افزایش غلظت مواد آلاینده و همچنین تشدید نامطبوع بودن این بو می شود، به حدی بود که در قانون بودجه سال گذشته (۹۷) در بند ۵۹ جدول ۹ (جدول هزینه های متفرقه) رقم ۱۰۰ میلیارد تومان برای رفع آلایندگی بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام خمینی (ره) اختصاص داده شد که به گفته فرماندار شهرستان ری، ۷۰ میلیارد تومان از این رقم در سال گذشته تخصیص داده شد و در سال جاری نیز مابقی این رقم به تدریج تخصیص داده شده است.

هزینه  تاکسی‌ها   بعد از گرانی بنزین افزایش یافت

محسن پورسیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به افزایش 200 هزار تومانی هزینه رانندگان تاکسی بعد از گرانی بنزین گفت: به دنبال جبران این موضوع هستیم.

به گزارش فارس، پورسیدآقایی در ارتباط با ورود تاکسی‌های خارجی به کشور اظهار کرد: بعید می‌دانم این تاکسی‌ها تا پایان سال وارد و مورد استفاده قرار گیرد چرا که تا پایان سال سه ماه بیشتر فرصت داریم و اگر اصل این موضوع در دولت تصویب نهایی شود دو سال مجوز ورود تاکسی‌های خارجی خواهیم داشت.

او با اشاره به اینکه این مجوز احتمالا تنها برای سال 99 و 1400 است گفت: برنامه‌ای برای واردات اتوبوس‌های نو نداریم. مجوزی در این راستا اعلام نشده و تولید کنندگان داخلی می‌توانند این اقدام را انجام دهند.  معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در مورد نرخ کرایه‌های تاکسی با توجه به تغییر قیمت بنزین گفت: 400 لیتر سوخت سهمیه تاکسی‌ها است که تغییر قیمت بنزین سبب شده تا در ماه هزینه‌ تاکسی‌ها از این مسئله 200 هزار تومان بیشتر شود. پورسیدآقایی گفت: باید همین میزان تغییر برای رانندگان تاکسی جبران شود که البته فعلا سیاست شورای شهر و شهرداری این است که نرخ کرایه‌ها تغییر نکند.باید به دنبال راهکاری باشیم که بتوانیم این 200 هزار تومان رابه نحوی برای رانندگان تاکسی جبران کنیم.

 

ارسال نظر